Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoe kan ik de inruilwaarde auto berekenen?

Je bent op zoek naar een nieuwe auto. Ga je dan de auto inruilen of direct verkopen? De inruilwaarde van je auto lijkt een goed bedrag, maar het garagebedrijf waar je je auto inruilt rekent niet alleen een winstmarge op de auto die je koopt, ook op de auto die je verkoopt. Onderhoud moet gepleegd worden, de occasion moet rijklaar en met winst verkocht worden. Net zoals de auto die je van het garagebedrijf koopt. Het is daarom verstandig verder te kijken, er zijn genoeg mogelijkheden om je occasion te verkopen. Makkelijker én voordeliger!

Auto inruilwaarde berekenen? Auto verkopen voor de handelswaarde!
Onze service is 100% gratis en dankzij onze professionele taxatie weet je zeker dat je de beste prijs voor je auto krijgt, meer dan de inruilwaarde. Vul je kenteken in en zie wat jouw occasion opbrengt. Deze handelswaarde is niet gebaseerd op de inruilwaarde auto maar wordt berekend op basis van afschrijving en de technische staat van het voertuig. Maak vervolgens een afspraak bij onze vestiging bij jou in de buurt en verkoop je occasion binnen 24 uur!

Inruilwaarde berekenen en meer:

Handelswaarde auto berekenen
Direct geld voor iedere occasion
Gratis RDW-erkende taxatie
Makkelijker dan inruilen
100% Gratis en vrijblijvend

Onze klanten over de inruilwaarde auto versus handelswaarde auto.

Duidelijke voorwaarden en een goede service. De taxateur heeft kennis van zaken en denkt met de klant mee. De inruilwaarde van mijn dealer viel lager uit dan ik verwachtte, nu heb ik gewoon snel mijn auto verkocht. (26-03-2016 door Gemma D. uit Apeldoorn)

Mijn ervaring met Wijkopenautos was helemaal prima! Ben naar verschillende bedrijven geweest om in te ruilen, maar dit is veel makkelijker. Top. (08-01-2016 door Robert M. uit Haarlem)
Handelswaarde: €5.027,-*
Handelswaarde: €5.027,-*
Handelswaarde: €6.486,-*
Handelswaarde: €6.486,-*
Handelswaarde: €2.829,-*
Handelswaarde: €2.829,-*
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
18-04-2016 door Tarik Ait M. uit Roermond

Snelle en vriendelijke service. Is mij goed bevallen om mijn auto via deze weg te verkopen, de inruilwaarde is ook niet alles.


20-04-2016 door Tinka K. uit Alkmaar

Voor mijn Peugeot een redelijk bedrag gekregen. Ben tevreden over de snelle afhandeling. Na 3 dagen geld op mijn rekening gekregen


24-02-2016 Nico K. uit Eindhoven

Snelle duidelijke service

Inruilwaarde berekenen of handelswaarde berekenen? Het verschil

De tweedehands auto verkoopmarkt zit vol met synoniemen, termen en begrippen die anders worden gebruikt. Dit betekent dat begrippen zoals handelswaarde hun eigen leven leiden. De handelswaarde auto is daarom een breed begrip. Zo kun je direct een voertuig voor de handelswaarde kopen bij een dealer. Dit betekent dat je een wagen koopt met weinig garantie, zonder rijklaarmaakkosten. Dit klinkt prijstechnisch aantrekkelijk maar kan gevaarlijk zijn. De handelswaarde wordt toegepast op oudere auto's waar niet teveel marge op zit. Auto's ouder dan 15 jaar zijn voor veel garagebedrijven niet aantrekkelijk. De lagere handelswaarde betekent minder winstmarge. Handelswaarde is ook een synoniem voor cataloguswaarde. Waar de auto in de cataloguswaarde nieuw is, is de handelswaarde van toepassing op occasions.

Het verschil tussen de handelswaarde auto en inruilwaarde auto
Het grote verschil tussen inruilwaarde en handelswaarde is dat de inruilwaarde alleen op inruilen toepasbaar is. Handelswaarde wordt ook als inruilwaarde gezien, maar dit is niet het geval. Het begrip 'handelswaarde' is van origine geen begrip uit de autowereld, maar uit de tweedehands markt. Een letterlijke betekenis is de waarde van het object in 'de handel'. Men bedoelt hiermee 'handel tussen verkopers', niet tussen auto verkoper en auto koper. De handelswaarde auto is op deze manier gelijk aan 'handelsprijzen voor auto's', terwijl deze een negatievere connotatie heeft dan de handelswaarde. Hieronder vind je het verschil tussen de handelswaarde ontwikkeling en de inruilwaarde ontwikkeling. Als voorbeeld auto een Ford Fiesta Style met een 1.0 liter motor uit 2014.*


*Aan deze prijzen (handelswaarde auto én inruilwaarde auto) kunnen geen rechten worden ontleend. De berekening hiervan is gebaseerd op gemiddeldes en actuele marktprijzen op het moment van schrijven en kunnen daarom dus verschillen met de werkelijkheid.

De inruilwaarde auto is verleden tijd met onze handelswaarde auto!
De keuze is snel gemaakt. De inruilwaarde auto is niet zo voordelig als het lijkt. Je moet een auto verkopen aan een dealer die er misschien niet zoveel mee kan (en met winst verkopen). En je tast dieper in de buidel voor een auto die ergens anders misschien goedkoper is. De inruilwaarde lijkt aantrekkelijk, maar wanneer je het rekenwerk doet kijk je hier anders naar. Reden hiervoor is dat de inruilwaarde auto geen exacte formule bevat. Het is een schatting van de dealer die je auto niet taxeert. Daarnaast is de inruilwaarde auto afhankelijk van de auto die je terugkoopt, een duurdere auto kopen betekent een hogere inruilwaarde terugkrijgen. Vergeet ook de winstmarge van het garagebedrijf niet. Wat dacht je bovendien van het aanbod dat de dealer op dat moment heeft? Mocht de inruilwaarde auto aantrekkelijk genoeg zijn weet je Daarom rekent Wijkopenautos.nl de verkoopprijs, ofwel de handelswaarde auto. Deze verkoopprijs berekenen we gratis voor je, gebaseerd op onze professionele taxatie. We doen vervolgens een bod op je auto dat vijf dagen geldig is, zodat je er nog even over na kunt denken. Ga je akkoord? Dan is je auto verkocht. Wij maken dan de administratie in orde en schrijven het bedrag meteen over. Mocht je nog steeds je auto inruilen helpen we je hier uiteraard ook graag bij. Beneden zie je een stap voor stap gids voor het inruilen van je auto, waar je tegenaan kunt lopen en waar je op moet letten voor de maximale inruilwaarde auto.


Inruilwaarde auto Wijkopenautos.nl
Tijd 3-4 weken Taxatie en verkoop
Binnen 24 uur
Locatie Afhankelijk van de dealer 25 vestigingen
Verspreid over Nederland
Verkoopprijs auto Inruilwaarde auto is overal anders
Afhankelijk van het garagebedrijf
Afhankelijk van de auto die je in wilt ruilen
Afhankelijk van de auto die je terugkoopt
Handelswaarde: Beste verkoopprijs voor je auto
Nieuwe auto Beperkte keuze van de dealer Zelf op zoek naar de auto die bij jou past
Administratie Wordt geregeld


Tips voor het berekenen van de beste auto inruilprijs

Je occasion succesvol inruilen vergt een goede voorbereiding maar bovenal je eigen verkoopvaardigheden. De truc is om jouw voertuig aan de dealer te verkopen met een hogere waarde dan het garagebedrijf in gedachte heeft. Zo druk je de verkoopprijs van je nieuwe(re) auto omlaag. Dit lijkt simpel, maar autohandelaren weten waar ze mee bezig zijn. Hij koopt en verkoopt tenslotte dagelijks occasions. Mocht je je alsnog bedenken wat betreft de inruilwaarde auto, twijfelt of de inruilprijs voor jouw wagen wel hoog genoeg is óf gewoon snel van je occasion af wilt, vul dan je kenteken in, ontvang de handelswaarde en maak een afspraak voor een gratis handelswaarde bepaling bij jou in de buurt. De exacte verkoopprijs van je voertuig hoef je dus niet zelf te berekenen. Je bent niet alleen sneller van je wagen af, je ontvangt ook een hogere verkoopprijs dan de inruilprijs en bent niet meer afhankelijk van het aanbod van dealers. Succes met inruilen!

Stap 1. Online taxatie

Welkom in de wereld van tweedehands auto verkopen. Je gaat je voertuig inruilen, op zoek naar de inruilprijs en gaat dus af op het aanbod van verschillende garages bij jou in de buurt. Goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je vooraf weet wat de online handelswaarde auto is. Zo heb je een vertrekpunt voor de onderhandelingen bij het garagebedrijf. De makkelijkste manier om dit te berekenen is via de taxatietool op onze website, scroll naar boven om je kenteken in te voeren.

Stap 2. Op zoek naar een auto

Dan de zoektocht. Garagebedrijven hebben hun aanbod ook online staan op auto verkoopsites. Om een idee te krijgen van prijzen van auto's die je op het oog hebt, is het verstandig om autoverkoopsites te checken. Hier vergelijk je eenvoudig prijzen. Maak dan een lijstje met auto's die voor jou geschikt zijn.

Waar moet je op letten bij het op waarde schatten van een tweedehands voertuig? Bereken inruilwaarde auto of ga je op goed gevoel af en bepaal je de inruilprijs zelf?

 • Leeftijd en kilometerstand
 • De leeftijd en kilometerstand van een gebruikte wagen zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de inruilwaarde van een auto. Daarnaast dragen ook het merk, model en de staat van een voertuig bij aan de prijs. Let ook op de kilometerstand. Is deze gecheckt met de Nationale AutoPas (NAP)? Bij het verkopen van auto's wordt hier nog wel eens mee gesjoemeld om een auto meer waard te laten lijken. De Nationale AutoPas houdt daarom de officiële kilometerstand bij. Dit kun je makkelijk controleren via de kenteken check van de RDW. Deze is gratis te gebruiken. Helaas is deze niet geschikt om de inruilwaarde auto te berekenen, maar je krijgt hiermee wel veel meer inzicht in wat voor auto je koopt.
 • Motorinhoud, gewicht en accessoires
 • Het vermogen van de auto mag niet onderschat worden, net zoals verschillende accessoires en opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trekhaak voor de caravan of aanhanger? En dan is er nog het gewicht. De maandelijkse premie voor de verzekering en de wegenbelasting zijn voor een groot deel afhankelijk van het leeggewicht. Let hier dus op bij de zoektocht naar een nieuwe auto, per auto kan dit veel verschil maken wat betreft de inruilwaarde auto berekenen.
 • Onderhoud
 • Is de auto goed onderhouden? Op internet is dit moeilijk af te lezen. Belangrijke onderhoudsmomenten (nieuwe distributieriem, APK geldigheid) mogen niet zomaar genegeerd worden. Een goed onderhouden auto gaat langer mee en heeft minder kans op extra kosten. Vraag daarom naar het laatste keuringsrapport en neem deze mee naar de autohandelaar.

Stap 3. Inruilwaarde auto berekenen

Je hebt een aantal auto's op het oog en gaat het lijstje af. Ga met gerichte vragen naar de dealer en stel deze aan meerdere dealers voor vergelijkingsmateriaal. "Wat kan er van de verkoopprijs af? "Hoe zit het met de inruilwaarde van mijn occasion?" Noteer deze gegevens, ze komen later van pas. Andere garages bepalen de inruilwaarde auto anders. Ga daarom niet zomaar op de eerste deal af die je tegenkomt, met alle data die je op deze manier verzamelt versterk je je onderhandelingspositie. Gebruik hierbij de online handelswaarde auto, jouw inruilwaarde is hier namelijk sterk op gebaseerd.

Stap 4. Inruilen geblazen!

Je hebt de auto gevonden die bij jou past. Gefeliciteerd! Na een lange zoektocht kun je eindelijk weer vooruit. Misschien is hij niet perfect, maar zeker een stap vooruit voor een redelijke prijs. De inruilwaarde van je oude auto valt wellicht tegen, maar al met al is het de auto waard. Bij het inruilen worden formaliteiten (vrijwaring en overschrijving) door het garagebedrijf geregeld. Wellicht zag je op internet auto's voor zachtere prijzen die door particulieren worden verkocht. Helaas staan die auto's er nooit lang op en een tweedehands auto inruilen duurt langer. In dat geval was het verstandiger geweest je auto in te ruilen voor geld via Wijkopenautos.nl. Niet alleen omdat de auto binnen 24 uur verkocht is en we het geld meteen op je rekening storten, we geven je ook altijd de beste prijs, gebaseerd op onze professionele RDW erkende taxatie. Preciezer dan de auto inruilwaarde, sneller dan het inruilen van je occasion.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: