Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Dagwaarde auto berekenen

De dagwaarde van je auto. In de markt voor tweedehands auto's één van de meest gebruikte begrippen. Het is namelijk niet slechts eens indicatie van de auto waarde, ook een belangrijke indicator voor de autoverzekering. Bij het verkopen van je occasion is het berekenen van de RDW autowaarde je eerste stap. Net als bij Wijkopenautos.nl. Vul je kenteken, kilometerstand in en ontvang een gratis dagwaarde berekening op jouw auto. Zo heb je een indicatie van je auto waarde en wat je ervoor kunt vragen bij de verkoop.

Gratis professionele taxatie
Aangezien de staat van de auto niet wordt meegenomen in deze online autowaarde berekening is het aan te raden om je wagen ook professioneel te laten taxeren in onze vestiging. Onze experts taxeren dagelijks auto's en maken een professionele berekening over de waarde van je auto. Deze wordt vervolgens omgezet in een bod op je auto. Akkoord? Dan is je auto direct verkocht, maken wij de administratie in orde met de RDW en het geld wordt direct overgemaakt.

De dagwaarde auto bij Wijkopenautos.nl:

Online dagwaarde berekening
RDW Autowaarde bepalen
Dagwaarde auto ouder dan 12 jaar
RDW erkend bedrijf
Binnen 24 uur auto verkopen

Al meer dan 550.000 auto's gekocht!

Verkoopwaarde lag veel hoger dan bij menig garagebedrijf. Vrijdags auto afgeleverd en vrijwaringsbewijs ontvangen. Op dezelfde dag werd vrijwaringsbewijs ook nog eens gemaild. Dinsdags stond het geld op onze rekening. We zijn bijzonder tevreden!
07-02-2017 door Martin van G. uit Eindhoven | Nissan X Trail uit 2004

Goed ontvangen. Goede service. Kon mijn BMW makkelijk kwijt met een goede taxatiewaarde.
04-01-2017 door Robert van M. uit Rotterdam | BMW X1 uit 2014
Dagwaarde: €39.624,-*
Dagwaarde: €39.624,-*
Dagwaarde: €3.967,-*
Dagwaarde: €3.967,-*
Dagwaarde: €13.100,-*
Dagwaarde: €13.100,-*
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
21-12-15 door Fred van Z. uit Alphen aan de Rijn

Afgelopen vrijdag mijn tweedehands auto laten taxeren. Zeer correcte behandeling. De geboden prijs viel mij erg mee en ik heb mijn auto gelijk verkocht. Geld snel binnen. Kortom ik ben een tevreden klant

07-03-16 door Mehmet T. uit Eindhoven

De servicemedewerkers waren zeer open en vakkundig, de taxatie verliep professioneel en het bod was goed. De dagwaarde was meer maar de tweedehands auto heeft krasjes ook.

De dagwaarde auto RDW berekenen

Bij Wijkopenautos.nl geven we een gratis kentekencheck voor iedere tweedehands auto om de dagwaarde van jouw occasion vast te stellen. Berekeningen zijn gebaseerd op de grote RDW database met daarin de nieuwwaarde van alle personenauto's die in Nederland verkrijgbaar zijn. Afgaand op de gemiddelde afschrijving (kilometerstand + leeftijd) wordt de auto waarde berekend. Omdat iedere auto anders is gaan we uit van het standaardmodel. We maken onderscheid in het type motor om tot een objectieve dagwaarde berekening te komen. Hierbij wordt de kenteken check gebruikt zodat we de gegevens uit het RDW register kunnen gebruiken. De RDW heeft ook haar eigen kenteken check, maar de autowaarde geeft deze niet weer. De RDW kenteken check bevat alleen (technische) voertuiggegevens zoals brandstoftype, zuinigheidslabel, enzovoorts. In onderstaande tabel vind je de verschillen tussen onze dagwaarde berekening en de RDW kenteken check.


Wijkopenautos.nl
waarde auto berekening
Cataloguswaarde weergeven ✘ 
Waarde auto berekenen ✔ 
Gratis kentekencheck ✔ 
Gratis auto verkoop binnen 24 uur ✔ 
Dagwaarde auto ouder dan 12 jaar ✔ 
Technische voertuiggegevens ✘ 
Vrijblijvend bod op de auto ✔ 
Tweedehands auto's taxeren ✔ 

Van dagwaarde berekenen naar verkoopprijs bepalen

Het bepalen van de dagwaarde auto is geen nattevingerwerk met alleen de RDW nieuwwaarde als uitgangspunt omdat de auto gebruikt is. Naar verloop van tijd daalt de auto waarde vanwege de afschrijving, of hij nu veel gebruikt wordt of niet. Het inruilen van je auto is geen voordelige keuze als je er vanaf wilt of een goede autowaarde indicatie nog hebt. Aangezien garagebedrijven ook aan jouw auto willen verdienen, doen zij een lager bod op je voertuig dan de dagwaarde. Daarom is het belangrijk deze auto waarde berekening vooraf te doen. Check zo eenvoudig of er een te laag bod op je occasion wordt gedaan. Een indicatieve autowaarde voor je tweedehands auto kun je vinden op auto verkoop sites dankzij vergelijkbare advertenties en hun prijzen. Vergelijk deze prijzen met de dagwaarde van jouw auto en bepaal zo de beste verkoopprijs voor je occasion. Of kom langs in onze vestiging voor de meest actuele objectieve autowaarde!

De dagwaarde auto onwikkeling
De tweedehands auto waarde blijft nooit hetzelfde. Het bouwjaar van je auto is naast merk, model een grote factor van de autowaarde. Dit is iets om rekening mee te houden bij de verkoop of waardebepaling of wanneer je benieuwd bent naar de dagwaarde auto van bijvoorbeeld 12 jaar of ouder. Probeer voor het einde van het jaar je occasion te verkopen, omdat je het jaar erop bij de auto waarde berekening een lagere prijs krijgt. Een voorbeeld: Check de autowaarde met onze taxatietool in december. Een maand later bereken je deze dagwaarde opnieuw en lijkt je auto een jaar ouder. Ook potentiële kopers berekenen gratis de RDW auto waarde om te vergelijken. De autowaarde van een wagen die in bijvoorbeeld januari is gebouwd, blijft op papier langer behouden. Het verschil in tijd is minimaal, maar in prijs genoeg om doorslag te geven bij de auto verkoop.

De RDW auto waarde berekenen - Een voorbeeld
Wat is de waarde van mijn tweedehands auto? Op het moment dat een nieuwe auto in de showroom staat hangt er een pittig prijskaartje aan, maar daarna daalt de autowaarde vlot, onder meer vanwege afschrijving. Die is gebaseerd op het gemiddelde waardeverlies van jouw merk en model auto. Voor de RDW dagwaarde berekening worden deze gegevens gebruikt om te bepalen hoeveel de auto nog waard is. Hier beneden zie je hoe de auto waarde zich ontwikkelt bij een Volkswagen Golf, door de RDW op kenteken gezet in oktober '15.

Autowaarde berekenen Opel Corsa
Benieuwd naar meer autowaarde informatie? In dit voorbeeld nemen we een gebruikte Opel Corsa uit 2014 onder de loep. Auto waarde nieuw: €14.450,-. Zelfs bij populaire modellen van degelijke automerken gaat de dagwaarde achteruit. Gemiddeld gaat er bijna 1/3 van de prijs af in het eerste jaar, daarna ongeveer 6% per jaar. Na 4 jaar kom je uit op een waardevermindering van wel 40% auto waarde verlies. In deze autowaarde berekening gaan we uit van ongeveer 15.000 kilometer per jaar. Deze tabel visualiseert de dagwaarde auto RDW ontwikkeling op de Opel Corsa, op kenteken gezet door de RDW in december '14.


De auto waarde gratis berekenen
Het is dus wel duidelijk; je autowaarde bepalen is zeer belangrijk, zelfs als je geen occasion te koop hebt moet de auto waarde dicht in de buurt zitten van de dagwaarde verzekering. Zelfs als de schade niet jouw schuld is, kan de autowaarde die de verzekering uitkeert verschillen van wat jij verwacht. Dankzij onze gratis online voertuig waardebepaling maak je het jezelf makkelijk door de RDW auto waarde direct te berekenen of de actuele marktwaarde auto te laten bepalen. Dat rijdt een stuk prettiger. Vergeet daarnaast niet dat er verschillende autowaarde in meervoud bestaan, oftewel autowaarden. Zo bestaan er autowaarden voor nieuwe voertuigen (de nieuwprijs), sloopautopremie en natuurlijk de dagwaarde. Dagwaarde is de autowaarde waar het meest aandacht op gevestigd wordt, deze dient als uitgangspunt bij de verkoop of waardebepaling. Deze auto waarde is bedoeld om mee te generaliseren, in plaats van dat iedere auto individueel wordt beoordeeld. Daarnaast is een dagwaarde berekening eenvoudig op te vragen met het kenteken. Voor iedereen die de exacte auto waarde wilt weten, is natuurlijk ook welkom bij onze professionele taxatie.

Dagwaarde van je auto zelf berekenen
Anders dan de RDW dagwaarde berekening is is de verkoopwaarde berekenen geen exacte wetenschap. Elke autowaarde bepaling is uniek. Om een voorbeeld te nemen: twee identieke tweedehands Volkswagen Golf komen uit het jaar '15. Uit de kentekencheck blijkt dat beide occasions ongeveer dezelfde auto waarde hebben met een bijna identieke kilometerstand. Bij de taxatie van de actuele autowaarde wordt echter duidelijk dat deze flink uiteen loopt. Terwijl de ene Volkswagen Golf nog een plaatje is om te zien, heeft de andere lakschade en technische mankementen. Hierdoor zit er een groot verschil in wat men ervoor wil betalen, terwijl de tweedehands auto waarde RDW veel hoger is.


Je actuele autowaarde kan alleen door gecertificeerde taxateurs worden vastgesteld. Experts kijken verder dan mooie velgen, verse distributieriem of glimmende lak. Zij nemen gratis alle onderdelen in beschouwing en bepalen de algehele auto waarde in zijn unieke staat. Bij Wijkopenautos.nl, als RDW erkend autobedrijf, zijn we gespecialiseerd in het bepalen van de autowaarde. Ons taxatieproces wordt slechts in een half uur tijd uitgevoerd door professionals je wagen uitgebreid onder de loep. Daarbij komt de werking van de motor aan bod, staat van de lak, het interieur en extra opties, accessoires zoals navigatie of boordcomputer. We zijn ook benieuwd naar het onderhoud van het voertuig bij de taxatie. Door middel van een proefrit wordt het prestatievermogen en de wegligging getest. Is dat gebeurd, dan is de waardebepaling compleet en krijg je direct een bod op je tweedehands auto. Geheel vrijblijvend en vijf dagen geldig, zodat je de tijd kunt nemen om erover na te denken. Ga je akkoord met onze auto waarde, ronden wij de verkoop gratis af! Zo heb je een goed bod op je auto, accurater dan de dagwaarde en maken wij de auto waarde bepalen en verkoop makkelijker dan ooit!

Auto waarde Wijkopenautos.nl
Dagwaarde
  Gratis kentekencheck via onze website
Inruil bij een autobedrijf
  Waarde is gebaseerd op een schatting en kan niet berekend worden
Marktwaarde
  Gratis professionele taxatie binnen 24 uur

Dagwaarde verkopen op autoverkoopsites

Helaas ben jij niet de enige die een wagen verkoopt, daarom bepalen particuliere verkopers wat hun aanbod waard is op basis van andere advertenties. Waar vind je de meest objectieve auto waarde bepaling dan? Aan het bouwjaar of het aantal kilometers kun je weinig veranderen. Bij het bepalen van de autowaarde zijn niet alleen het merk en type, maar juist de eerste indruk van belang. Lever je auto schoon en opgeruimd op. Een glimmende auto is namelijk meer waard dan een voertuig met kruimels. Extra onderhoud zoals een grote of kleine beurt en een nieuwe APK geven de auto waarde nog een boost.

De RDW, dagwaarde en de autoverzekering

De dagwaarde auto RDW is ook een begrip uit de verzekeringswereld. Verzekeraars gebruiken deze RDW auto waarde als je occasion schade heeft opgelopen of als verzekeraars de auto 'economisch total loss' verklaren. Zo wordt de dagwaarde auto gebruikt om de premie bepalen als je een autoverzekering afsluit. Verzekeraars berekenen de premie die je volledige auto waarde dekt bij diefstal of total loss. De dagwaarde vind je niet alleen bij Wijkopenautos.nl. Iedere Autoverzekeraar maakt zijn eigen berekening. Echter is het niet altijd duidelijk hoe deze berekening tot stand komt, en ook de actuele dagwaarde auto wordt niet altijd getoond. De premie weer wel. Zo kan het ook zijn dat je bij een verzekeraar een hogere dagwaarde ontvangt en dus een hogere premie betaalt. In dat geval krijg je bij een lagere RDW auto waarde ook een lagere autoverzekeringspremie, maar is de uit te keren dagwaarde ook lager. De autowaarde opvragen is dus altijd verstandig, gratis en vrijblijvend. Denk hierbij ook aan verschillende dagwaardes die verschillende berekeningen geven. Vergelijken en goed voorbereiding levert kan je veel besparen!


Veelgestelde auto waarde vragen

Een auto verkopen, de autowaarde berekenen of je voertuig verzekeren gaat gepaard met veel vragen. Over het proces, wat er bij komt kijken, waar op te letten of de verschillende autowaarde gerelateerde termen die niet iedereen kent. Veel mensen stellen dezelfde vragen, Wijkopenautos.nl geeft eerlijk en transparant antwoord op alle vragen.V: Als ik op internet 'dagwaarde auto' Google en ik vul mijn kenteken in krijg ik op allerlei verschillende verkoop sites verschillende antwoorden als autowaarde, net als die koerslijsten of bij verzekeringen. Hoe kan dat en waar zit het verschil?
A: Goede vraag. Het klinkt inderdaad vreemd dat verschillende auto verkoop sites andere prijzen geven. Belangrijkste redenen hiervoor zijn extra opties en accessoires die verschillende sites of koerslijsten soms niet meenemen. Als je de auto waarde controleert om een auto te verzekeren zul je waarschijnlijk een autowaarde krijgen, aangezien de hoogte van de auto dagwaarde bepalend is voor de premie. In theorie zou je kunnen zeggen dat je bij de verzekeraar die de laagste dagwaarde geeft minder premie betaalt. Ook kun je bij een aantal verzekeraars enkel de premie opvragen, maar niet de dagwaarde auto.
V: Wanneer ik een autoverzekering afsluit, maandelijkse premie betaal en een ongeluk krijg, ontvang ik dan de de dagwaarde van toen ik de verzekering afsloot?
A: Helaas niet. Het voertuig is alweer een jaar ouder, de dagwaarde blijft niet hetzelfde. Het uitgekeerde bedrag wordt opnieuw bepaald aan de hand van dezelfde berekening die de autoverzekeraar eerder bepaalde. In theorie zou je kunnen zeggen dat de autoverzekeraar die de hoogste dagwaarde online berekent, ook de hoogste dagwaarde uitkeert.
V: Ik hoor vaak dat de occasion dagwaarde niet alleen gebruikt wordt voor de auto waardebepaling, maar ook bij autoverzekeringen. Waar komt dat vandaan?
A: Dagwaarde auto is niet alleen belangrijk bij de auto verkoop, ook is dit een belangrijke indicator voor de autoverzekering wanneer de tweedehands auto schade heeft. Is de schade groter dan de auto waarde wordt hij 'economisch total loss' verklaart. In dat geval wordt de dagwaarde uitgekeerd en kan een vergelijkbare auto gekocht worden.
V: Wat is de rol van de RDW bij de dagwaarde auto?
A: De dagwaarde wordt inderdaad ook wel eens de 'RDW dagwaarde auto' genoemd. Reden hiervoor is dat de dagwaarde auto gebaseerd wordt op de gegevens van de RDW, zoals de voertuiggegevens (Merk, model, bouwjaar).
V: Wordt alleen de dagwaarde auto gebruikt bij het bepalen van de premie als ik een autoverzekering wil afsluiten?
A: Nee. De autoverzekeringspremie wordt door de verzekeraar gebaseerd op de carrosserievorm, leeggewicht en brandstof. Daarnaast is ook de bestuurder leeftijd plus het aantal schadevrije jaren van belang, naast de auto waarde. Deze zijn voor iedereen anders, terwijl de dagwaarde auto berekening op een aantal vaste gegevens gebaseerd wordt.
V: Kan ik ook bij de RDW mijn autowaarde bepalen?
A: De RDW bepaalt geen prijzen anders dan de nieuwprijs, dus kan de dagwaarde auto niet direct worden vastgesteld. De RDW faciliteert de gegevens over de auto, deze worden geïnterpreteerd door onze taxatietool waardoor wij de auto waarde bepalen.
Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: