Autowaarde berekenen

Een auto heeft te maken met afschrijving. Naast dat schade en gebruikssporen de waarde van je auto verminderen, vermindert de waarde automatisch met de jaren.

Sommige auto’s schrijven in de eerste 2 jaren tot wel 40% af. Weten wat jouw huidige autowaarde is, kan belangrijk zijn in verschillende situaties.

Bij wijkopenautos.nl kun je met een kenteken check jouw autowaarde berekenen. Geen kenteken? Geen probleem, je kan ook de autowaarde berekenen door enkel de gegevens over jouw auto in te voeren. Voor een uitgebreide taxatie kom je gratis naar onze vestiging.

Taxeren
Afspraak maken

Gratis online taxatie van je auto

Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Waarom de autowaarde berekenen?

Autowaarde berekenen

Jaarlijks heeft jouw auto te maken met afschrijvingen. Deze afschrijvingen hebben niets te maken met de huidige staat van jouw auto. Rijd jij nooit in jouw auto en staat hij altijd in de garage? Dan maakt dat niets uit voor de afschrijving. Deze loopt gewoon door ook als de auto niet in gebruik of in perfecte staat is.

Er komen dan verschillende momenten dat het belangrijk is dat jij de autowaarde weet. Verschillende redenen waarom het van belang is de autowaarde te berekenen zijn:

 • Verkoop: Bij het verkopen van jouw wagen is het belangrijk om de autowaarde te weten. Deze helpt je bij het bepalen van een goede verkoopprijs. Een te hoge vraagprijs zorgt voor weinig geïnteresseerde en een te hoge prijs zorgt ervoor dat jij niet genoeg vangt voor je auto.
 • Koop: Is de prijs die een ander vraagt voor een auto wel reëel? Bereken de autowaarde via de kenteken check en zorg dat jij niet teveel betaalt voor die nieuwe auto.
 • Autoverzekering: Natuurlijk is jouw auto goed verzekerd maar wat is hij nu nog waard? Is hij inmiddels niet oververzekerd? Zorg dat je niet teveel betaalt en weet wat jouw auto waard is.
 • Autoschade: Bij schade is het ook belangrijk om de autowaarde te berekenen. Zo krijg je goed inzicht of de reparatiekosten het waard zijn of dat jij jouw auto verkoopt.

Hoe de autowaarde berekenen?

Hoe ga jij de autowaarde berekenen? Vaak wordt er gedacht dat de autowaarde een bedrag is dat geschat kan worden. Maar er komt veel meer bij kijken dan alleen een schatting, en dat is waar mensen de fout ingaan en waardoor zij geen reële autowaarde weten.

Veel mensen kijken op websites en zoeken naar soortgelijke auto’s en aan de hand hiervan berekenen zij een ‘goede’ autowaarde. Maar dit zou alleen werken als de auto’s compleet hetzelfde zijn, ook qua kilometerstand, schade en alle andere accessoires. En eigenlijk kun je het dan nog niet zeggen ,want je weet nooit op basis waarvan een ander zijn prijs heeft bepaald.

Waarom is de autowaarde niet te schatten? Online heb je niet alle informatie om de exacte autowaarde te berekenen. Ook zaken als de onderhoudshistorie en de schadehistorie spelen een grote rol. Heb jij nooit schade gereden, is de auto altijd APK gekeurd én is alles geregistreerd? Dat kan zeker in jouw voordeel werken en de autowaarde kan daardoor een stuk hoger liggen. Ook de markt speelt een rol. Wat is de vraag naar jouw auto en wat is het aanbod. Als de vraag naar jouw auto hoog is en het aanbod laag dan kun je een hogere prijs voor jouw auto verwachten.

Autowaarde berekenen door middel van taxatie

Verspil geen tijd met het schatten van de autowaarde op basis van het online aanbod. Er is een veel snellere en preciezere manier. Door simpel en snel het kenteken van jouw auto in te voeren in de online kenteken check van wijkopenautos.nl kun je op basis van een aantal gegevens de dagwaarde krijgen. Maar hou er rekening mee dat: deze autowaarde enkel is berekend met het model, merk en bouwjaar of de gegevens die bekend zijn via het kenteken. Dus hier is niet de huidige staat bij meegerekend, dat wil zeggen er is geen rekening gehouden met eventuele schade, gebruikssporen of extra accessoires. En dit alles kan de autowaarde beïnvloeden.

Om de exacte autowaarde te berekenen is het van belang jouw auto te laten taxeren. Er zijn veel verschillende plekken waar je een taxatie professioneel kan laten uitvoeren. Vaak kost zo’n taxatie geld, dit kan oplopen tot wel €100,-. Bij verkoop wil jij natuurlijk geen €100,- inleveren voor een taxatie maar toch is het heel belangrijk om te doen. Daarom is er wijkopenautos.nl, hier kun je vaak binnen 24 uur terecht voor een autotaxatie van een van onze RDW-gecertificeerde taxateurs. Geheel gratis en vrijblijvend kun jij hier jouw autowaarde laten berekenen. Zo weet jij precies wat jij kan krijgen voor jouw auto zonder daarvoor te moeten betalen.

2. Verkoopplek bepaald mee voor de autowaarde

De juiste plek kiezen om jouw auto te verkopen is minstens zo belangrijk als het juist berekenen van de autowaarde. Want wist jij dat je meer kan verdienen op jouw auto als je deze verkoopt via het juiste kanaal of via de juiste plek?

Kies jij ervoor om jouw auto particulier te verkopen, dan heb jij kans op een hoge autowaarde. Het nadeel aan particulier verkopen is dat jij er veel tijd voor vrij moet maken. Een auto kan wel een aantal weken te koop staan en je moet zelf tijd vrij maken voor proefritten en onderhandelingen. Je kan het hier druk mee hebben en na een aantal weken kan blijken dat al het werk niet eens een hele goede prijs heeft opgeleverd. Hou er ook rekening mee dat sommige verkoopsites geld vragen voor een advertentie en met dagelijks 7.500 nieuwe advertenties, staat jouw auto na een dag al niet meer op de eerste pagina.

Inruilen bij een autodealer kan sneller gaan maar levert over het algemeen niet de beste prijs op. Een autodealer wil namelijk winst maken op jouw auto en soms zit hij totaal niet te wachten op jouw auto dus biedt hij weinig. Daarbij komt kijken dat je weinig tot geen korting meer krijgt op de nieuwe auto die je aanschaft, beter is dus jouw oude auto eerst verkopen in plaats van inruilen. De verkoop op een veiling kan ook snel gaan. Mensen bieden tegen elkaar op en wellicht komt er nog een redelijke prijs uit. Maar in de praktijk zijn het vaak lage bedragen. De potentiële kopers zijn vaak ervaren dealers of auto opkopers die op zoek zijn naar de gunstigste deal. Verwacht dus geen jackpot als je jouw auto verkoopt op een veiling.

Jouw auto bij wijkopenautos.nl verkopen kan een gunstige oplossing zijn. Je kunt hier jouw auto gratis laten taxeren en voor dit bedrag kun je hem hier tevens verkopen. De gehele service is vrijblijvend, alleen als jij wilt kan je hem direct achterlaten en regelen wij de betaling en de administratieve afhandeling dezelfde dag nog.

wijkopenautos.nl

 • Gratis taxatie
 • Verkooptijd: binnen 24 uur
 • Marktwaardige prijs
 • Veilige betaling na 2 dagen op jouw rekening
 • Regelt administratieve afhandeling (afmelding en vrijwaring)

Particulier via autoverkoopsite

 • Geen taxatie
 • Verkooptijd: kan enkele weken duren
 • Prijs op basis van vraag en aanbod
 • Geen veilige betaling (contant of overboeking), kan langer duren
 • Zelf administratieve afhandeling regelen (afmelding en vrijwaring)

Inruilen bij autodealer

 • Betaalde taxatie
 • Verkooptijd: kan dagen/weken duren voor jij de juiste dealer hebt gevonden
 • Prijs op basis van wat de autodealer biedt
 • Veilige betaling naar rekening, kan langer duren
 • Regelt administratieve afhandeling (afmelding en vrijwaring)

Autoveiling

 • Geen taxatie
 • Verkooptijd: kan al binnen 24 uur
 • Prijs op basis van biedingen
 • Veilige betaling naar rekening, kan langer duren
 • Regelt administratieve afhandeling (afmelding en vrijwaring)

Hoe jij dan ook jouw auto gaat verkopen. Je begint altijd bij de dagwaarde berekenen. Daarna bekijk je wat voor jou het belangrijkst is; of jij zit te wachten op onderhandelingen en proefritten met vreemde mensen en lang wachten op een niet gegarandeerde beste prijs of wil jij snel van je auto af en toch nog een eerlijke prijs ontvangen?

Ook ligt het aan de staat van de auto waar jij hem het beste kan verkopen. Kom jij er na het berekenen van de autowaarde achter dat jouw auto bijna niks waard is vanwege schade of iets anders? Dan is particulier verkopen bijna geen optie meer. Mensen zijn nu eenmaal minder snel op zoek naar een kapotte auto. Je kan dus bij particulier verkopen verwachten dat je minder krijgt dan de berekende autowaarde. Bij bijvoorbeeld wijkopenautos.nl maakt de staat van de auto niets uit. Ook voor kapotte auto’s kunnen wij een koper vinden in ons uitgebreide netwerk. Zo biedt wijkopenautos.nl altijd een eerlijke prijs.

Op welke manier jij jouw auto dan ook verkoopt. De autowaarde berekenen via professionele taxatie is belangrijk. Met meer kennis over jouw auto heb jij een sterkere onderhandelingspositie.

3. Niet langer wachten: nu de autowaarde berekenen

Bij wijkopenautos.nl kost het je niets; de autowaarde berekenen. Onze hele service is vrijblijvend en gratis. Vul het kenteken van jouw auto in in de kenteken check op onze website of als je het kenteken niet weet vul je de gegevens in van jouw auto (merk, model en bouwjaar). Direct krijg jij de dagwaarde op basis van merk, model en bouwjaar. Deze autowaarde is een indicatie van de exacte waarde. De echte waarde bepalen we in de vestiging.

Maak dus snel een afspraak via de kenteken check en kom binnen 24 al langs voor een gratis en professionele taxatie. Binnen een half uur weet jij wat de autowaarde is en heb jij de mogelijkheid om hem hiervoor direct te verkopen aan ons. Het gemak van snel en veilig verkopen voor een eerlijke en marktwaardige prijs, dat ervaar je bij wijkopenautos.nl

Hoe onze klanten onze service beoordelen

erg tevreden over de prijs en snelle service
W H M d. | Rotterdam | Peugeot 107, 2011 26.07.2017
Ik was verrast van de correcte afwikkeling van alles,van aanmelden,taxatie en ontvangen van het geld . TOP GEREGELD.
john k. | Maastricht | Opel Agila, 2004 21.11.2017

Gratis online taxatie