Hoeveel is mijn auto waard?

Dé vraag die je moet stellen bij het verkopen, het kopen en het inruilen van je auto is “wat is mijn auto waard?”. De dagwaarde van je auto berekenen is cruciaal bij het onderhandelen. Bereken je auto waarde hier.

De auto waarde bepaalt ook de hoogte van jouw premie en belasting. Het berekenen van "wat is mijn auto waard" is dus de eerste stap in het verkoopproces. Maar autowaarde kan verwijzen naar de dagwaarde of de verkoopwaarde. De verkoopwaarde is de waarde waarvoor de auto verkocht wordt. De dagwaarde daarentegen is de objectieve waarde vastgesteld door de RDW en gebaseerd op het merk, model en de kilometerstand. Onze gratis online taxatietool berekent de RDW dagwaarde binnen 30 seconden. Zo heb je een objectieve autowaarde waarin de staat van de wagen nog niet in de berekening is meegenomen.

Gratis online taxatie van je auto
 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoeveel is mijn auto nog waard? Bereken het nu!

Wat een auto waard is hangt af, zoals eerder vermeld, van een aantal factoren. Het merk, model en bouwjaar samen met de kilometerstand bepalen de dagwaarde van de occasion. Oftewel de actuele waarde van jouw wagen. Bij deze berekening is de staat van het voertuig niet inbegrepen. De exacte autowaarde is de dagwaarde minus de staat van de wagen en plus eventuele auto accesoires. De staat van de auto, en daarmee de exacte autowaarde, kan slechts bepaald worden door een professionele taxateur. Wijkopenautos.nl biedt niet alleen een gratis online dagwaarde berekening aan, maar ook een gratis en vrijblijvende taxatie. Het antwoord op wat is mijn auto waarde vind je hier bij Wijkopenautos.nl! Zie onderstaande tabel voor een overzicht van antwoorden.


Antwoord op de vraag wat is mijn auto waard hier

Wijkopenautos.nl
Gratis auto waarde ✔ 
Vrijblijvende taxatie waarde ✔ 
Inruilwaarde auto ✘ 
Online dagwaarde berekening ✔ 
Binnen 2 dagen autowaarde op je bankrekening ✔ 

Auto waarde Wijkopenautos.nl

Hoeveel is mijn auto waard bij Wijkopenautos.nl
Bij Wijkopenautos.nl winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'hoeveel is mijn auto waard' kun je alleen bij ons terecht. Binnen 24 uur hebben wij de actuele marktwaarde voor jouw auto persoonlijk bepaald. Zelfs als je je auto niet wilt verkopen is onze autowaarde berekening 100% gratis en vrijblijvend. Nadat je online de waarde van je auto hebt berekend, kun je direct een afspraak maken voor de professionele taxatie in onze vestiging. Na de taxatie komt de taxateur met een bod op je wagen, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat je rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken. Zodra je akkoord gaat met het bod maken wij de RDW vrijwaring en de afmelding direct in orde, het geld wordt meteen op je rekening gestort. Verkoop je auto daarom simpel en snel via Wijkopenautos.nl!

Auto waarde kenteken

Wat is mijn auto waard kenteken
Ontdek de autowaarde eenvoudig door een simpele kenteken check uit te voeren op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Accurater dan de inruilwaarde, omdat het geen indicatie maar een berekening is. De eenvoudigste manier om dit te controleren is via onze gratis kenteken check. Dit is het eerste antwoord dat we je geven op de vraag “wat is mijn auto nog waard”. Je vult kenteken en emailadres in en ontvangt een indicatie van hoeveel je auto waard is. Onthou dat de staat van de auto nog niet is meegenomen in deze berekening, je auto kan meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om te bepalen wat je auto waard is. We noemen dit ook wel de RDW waarde. Ook kun je de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Vul het merk en model in en ontvang direct een indicatie van wat de auto waard is met enkel je kenteken en de kilometerstand.

wat is mijn auto waard gratis

Wat is mijn auto waard gratis
Gratis je autowaarde berekenen is belangrijk voor een eenvoudige verkoop van je occasion. Men maakt hierbij gebruik van verschillende termen. De dagwaarde is hierin leidend, niet te verwarren met de inruilwaarde. De prijs waarvoor een auto verkocht wordt is de verkoopwaarde. Om te beginnen bereken je hier gratis de dagwaarde dankzij onze eenvoudige kentekencheck. Een occasion verkopen via advertenties op internet betekent proefritten organiseren en onderhandelen, maar bovenal ben je afhankelijk van de andere partij. Zonde van je tijd, want je bent gemiddeld 3,5 weken bezig met de autoverkoop. Vanwege de hoge concurrentie en het immense aanbod moet je zakken met de verkoopprijs. Bij Wijkopenautos.nl zijn we transparant en beantwoord je de vraag met een verkochte auto!

Auto waarde Wijkopenautos.nl

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen
Zoals we net de online taxatiewaarde auto hebben uitgelegd gaan we verder met inruilen. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijg je met inruilen nooit de beste prijs voor je auto. Wat je auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege winstmarges. Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die je inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als je een auto inruilt die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal niet beter. De waarde van je occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat je terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is je auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

De waarde van je auto is soms lastig te achterhalen. Zeker als je je auto wilt verkopen, ben je nooit helemaal zeker van je zaak. Daarom zetten wij alles voor je op een rij. Je kunt je occasion op verschillende manieren verkopen, ieder met een eigen waardebepaling.


Laat je auto nu taxeren:

Hoeveel is mijn auto waard

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk. Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen. Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Wij regelen alle administratie rondom de verkoop en bieden een marktconforme prijs voor je occasion. Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Doe nu vanuit je luie stoel een online RDW dagwaarde taxatie en maak een afspraak voor onze gratis taxatie om te weten hoeveel je auto waard is gratis. Je kunt morgen al bij ons terecht! Wij regelen de afmelding, geven het vrijwaringsbewijs en maken de betaling veilig per bank over.

De waarde bepaald per model
Voertuigen worden door de RDW ingedeeld in klassen, van de miniklasse tot de topklasse en de bestelauto. De klasse is een classificatie naar grootte en verkoopprijs. Deze wordt niet alleen door de Europese Commissie gebruikt, maar ook door autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en dealers. De autoklasse maakt het mogelijk om automerken onderling te vergelijken. Zie hieronder de tabel die je voor het overzicht van alle verschillende klassen.


Wat is mijn waardevaste auto nog waard

Zijn er dan ook algemene dingen te zeggen over de waardevastheid van auto’s? Jazeker. Uit onderzoek blijkt dat occasions gemiddeld 10 procent per jaar aan waarde verliezen. Na het eerste jaar vallen de eerste klappen, daarna gaat het minder hard. Dit zijn natuurlijk gemiddelden, want tussen de automerken en modellen bestaan grote verschillen. De Citroën C1 bijvoorbeeld houdt na drie jaar nog steeds 65% van haar oorspronkelijke waarde over. Over het algemeen blijken vooral de kleine en compacte auto’s hun waarde lang vast te houden.

Hoeveel is mijn auto waard verzekering
Wat je auto waard is, is ook van belang voor de verzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel je auto waard is. Samen met het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt en de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd wordt de premie berekend. Dit is voor iedere verzekeraar een andere berekening, zorg daarom dat je de autowaarde goed vergelijkt!

Hoeveel is mijn auto waard op papier
Dit is wat je occasion vandaag op papier waard zou moeten zijn, gebaseerd op de cataloguswaarde en leeftijd + kilometerstand. De makkelijkste manier om dit bedrag te berekenen via onze taxatietool. Het is het eerste antwoord dat we je geven op de grote vraag “wat is mijn auto waard”. Je auto kan altijd meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om een idee te krijgen van wat je occasion waard is.

Wat is mijn auto waard uitgelegd

wat is mijn auto waard

Auto waarde fluctuatie tabel

Autowaarde fluctuatie Meeste
waardebehoud
Mini klasse
 • Peugeot 108
 • Citroen C1
 • Opel Karl
Compacte klasse
 • Dacia Logan
 • Seat Leon
 • Opel Astra
Topklasse
 • Mercedes S-Klasse
 • Porsche Panamer
 • BMW 730d
Mini SUV
 • Dacia Duster
 • Citroen C4
 • Peugeot 2008
Minivan
 • Dacia Lodgy
 • Dacia Dokker
 • Nissan Note
Cabrio
 • VW Beetle Cabrio
 • Mazda MX-5
 • Mini Cabrio Cooper
Autowaarde fluctuatie Minste
waardebehoud
Compacte klasse
 • Dacia Sandero
 • Skoda Fabia
 • Nissan Micra
Middenklasse
 • Skoda Superb
 • Toyota Avensis
 • Volkswagen Passat
E-Cars/
Hybride
 • Smart Fortwo
 • Tesla Model S
 • Nissan Lead
SUV
 • Hyundai Santa Fe
 • Ssangyong Rexton
 • Mitsubishi Pajero
VAN
 • Ford S-Max
 • Fiat Freemont
 • Seat Alhambra
Sportklasse
 • Nissan 370Z
 • Ford Mustang
 • BMW 235i
Laat je auto nu taxeren: