Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoeveel is mijn auto waard?

“Wat is mijn auto waard” of “hoeveel is mijn auto waard” zijn de belangrijkste vragen bij het auto verkopen. Waarom? Het antwoord is simpel. De dagwaarde auto berekenen helpt bij het onderhandelen. En hoe bereken je de dagwaarde? Eenvoudig door onze online taxatietool in te vullen met je kenteken! Binnen 30 seconden weet je hoeveel je auto waard is. Bij deze autowaarde berekening is de staat van de auto niet inbegrepen. Vandaar dat wij een gratis auto taxatie aanbieden bij onze vestigingen. Maak bij het invullen van je kenteken direct online een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt. Kom langs en ontvang een vrijblijvend bod.

Toch rest de vraag "wat is autowaarde" en waar hangt de auto waarde vanaf? Wij geven hier antwoord op al jouw vragen omtrent het onderwerp "wat is mijn auto waard".

'Wat is mijn auto waard' gratis antwoord door Wijkopenautos.nl!

Direct antwoord op de vraag "hoeveel is mijn auto waard"
Gratis autowaarde bepaling
Professionele taxatie
Afmelding en RDW vrijwaring gratis geregeld

Mini Cooper
Mini Cooper
Opel Combo
Opel Combo
Skoda Fabia
Skoda Fabia
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
05-07-2016 door Fam. van Boggelen uit Groningen

Het antwoord op de vraag "zou u ons aanbevelen" zegt alles al, maar dan ten overvloede: het was super!!"


28-06-2016 door Nanja S. uit Tilburg

Wij hebben het heel prettig ervaren correct snel en klantvriendelijk Vooral Warenwet verbaasd over de snelle financiële afwikkeling


12-08-2016 door Henk M. uit Apeldoorn

Vriendelijke taxateur en no-nonsens bedrijf.

Hoeveel is mijn auto nog waard? Bereken het hier!

Het berekenen van jouw autowaarde speelt een grote rol bij het verkopen, het kopen en het inruilen van jouw wagen. Deze kennis helpt je bij het onderhandelen over de verkoopprijs of inruilwaarde. De auto waarde bepaalt ook de hoogte van jouw premie en belasting. Het berekenen van "wat is mijn auto waard" is dus de eerste stap in het verkoopproces. Maar autowaarde kan verwijzen naar de dagwaarde of de verkoopwaarde, De verkoopwaarde is de waarde waarvoor de auto verkocht wordt. Dit hangt af van de autodealer of de particulier die het voertuig verkoopt. De dagwaarde daarentegen is de objectieve waarde vastgesteld door de RDW en gebaseerd op het merk, model en de kilometerstand. Onze gratis online taxatietool berekent de RDW dagwaarde binnen 30 seconden. Zo heb je een objectieve autowaarde waarin de staat van de wagen nog niet in de berekening is meegenomen.

Auto waarde Wijkopenautos.nl

Hoeveel is mijn auto waard bij Wijkopenautos.nl
Bij Wijkopenautos.nl winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'hoeveel is mijn auto waard' kun je alleen bij ons terecht. Binnen 24 uur hebben wij de actuele marktwaarde voor jouw auto persoonlijk bepaald. Zelfs als je je auto niet wilt verkopen is onze autowaarde berekening 100% gratis en vrijblijvend. Nadat je online de waarde van je auto hebt berekend, kun je direct een afspraak maken voor de professionele taxatie in onze vestiging. Na de taxatie komt de taxateur met een bod op je wagen, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat je rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken. Zodra je akkoord gaat met het bod maken wij de RDW vrijwaring en de afmelding direct in orde, het geld wordt meteen op je rekening gestort. Verkoop je auto daarom simpel en snel via Wijkopenautos.nl!

Auto waarde kenteken

Wat is mijn auto waard kenteken
Ontdek de autowaarde eenvoudig door een simpele kenteken check uit te voeren op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Accurater dan de inruilwaarde, omdat het geen indicatie maar een berekening is. De eenvoudigste manier om dit te controleren is via onze gratis kenteken check. Dit is het eerste antwoord dat we je geven op de vraag “wat is mijn auto nog waard”. Je vult kenteken en emailadres in en ontvangt een indicatie van hoeveel je auto waard is. Onthou dat de staat van de auto nog niet is meegenomen in deze berekening, je auto kan meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om te bepalen wat je auto waard is. We noemen dit ook wel de RDW waarde. Ook kun je de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Vul het merk en model in en ontvang direct een indicatie van wat de auto waard is met enkel je kenteken en de kilometerstand.

wat is mijn auto waard gratis

Wat is mijn auto waard gratis
Gratis je autowaarde berekenen is belangrijk voor een eenvoudige verkoop van je occasion. Men maakt hierbij gebruik van verschillende termen. De dagwaarde is hierin leidend, niet te verwarren met de inruilwaarde. De prijs waarvoor een auto verkocht wordt is de verkoopwaarde. Om te beginnen bereken je hier gratis de dagwaarde dankzij onze eenvoudige kentekencheck. Een occasion verkopen via advertenties op internet betekent proefritten organiseren en onderhandelen, maar bovenal ben je afhankelijk van de andere partij. Zonde van je tijd, want je bent gemiddeld 3,5 weken bezig met de autoverkoop. Vanwege de hoge concurrentie en het immense aanbod moet je zakken met de verkoopprijs. Bij Wijkopenautos.nl zijn we transparant en beantwoord je de vraag met een verkochte auto!

Auto waarde Wijkopenautos.nl

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen
Zoals we net de online taxatiewaarde auto hebben uitgelegd gaan we verder met inruilen. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijg je met inruilen nooit de beste prijs voor je auto. Wat je auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege winstmarges. Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die je inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als je een auto inruilt die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal niet beter. De waarde van je occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat je terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is je auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

De waarde van je auto is soms lastig te achterhalen. Zeker als je je auto wilt verkopen, ben je nooit helemaal zeker van je zaak. Daarom zetten wij alles voor je op een rij. Je kunt je occasion op verschillende manieren verkopen, ieder met een eigen waardebepaling.


Hoeveel is mijn auto waard

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk. Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen. Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Wij regelen alle administratie rondom de verkoop en bieden een marktconforme prijs voor je occasion. Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Doe nu vanuit je luie stoel een online RDW dagwaarde taxatie en maak een afspraak voor onze gratis taxatie om te weten hoeveel je auto waard is gratis. Je kunt morgen al bij ons terecht! Wij regelen de afmelding, geven het vrijwaringsbewijs en maken de betaling veilig per bank over.

De waarde bepaald per model
Voertuigen worden door de RDW ingedeeld in klassen, van de miniklasse tot de topklasse en de bestelauto. De klasse is een classificatie naar grootte en verkoopprijs. Deze wordt niet alleen door de Europese Commissie gebruikt, maar ook door autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en dealers. De autoklasse maakt het mogelijk om automerken onderling te vergelijken. Zie hieronder de tabel die je voor het overzicht van alle verschillende klassen.


Wat is mijn waardevaste auto nog waard

Zijn er dan ook algemene dingen te zeggen over de waardevastheid van auto’s? Jazeker. Uit onderzoek blijkt dat occasions gemiddeld 10 procent per jaar aan waarde verliezen. Na het eerste jaar vallen de eerste klappen, daarna gaat het minder hard. Dit zijn natuurlijk gemiddelden, want tussen de automerken en modellen bestaan grote verschillen. De Citroën C1 bijvoorbeeld houdt na drie jaar nog steeds 65% van haar oorspronkelijke waarde over. Over het algemeen blijken vooral de kleine en compacte auto’s hun waarde lang vast te houden.

Hoeveel is mijn auto waard verzekering
Wat je auto waard is, is ook van belang voor de verzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel je auto waard is. Samen met het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt en de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd wordt de premie berekend. Dit is voor iedere verzekeraar een andere berekening, zorg daarom dat je de autowaarde goed vergelijkt!

Hoeveel is mijn auto waard op papier
Dit is wat je occasion vandaag op papier waard zou moeten zijn, gebaseerd op de cataloguswaarde en leeftijd + kilometerstand. De makkelijkste manier om dit bedrag te berekenen via onze taxatietool. Het is het eerste antwoord dat we je geven op de grote vraag “wat is mijn auto waard”. Je auto kan altijd meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om een idee te krijgen van wat je occasion waard is.

Wat is mijn auto waard uitgelegd

wat is mijn auto waard

Auto waarde fluctuatie tabel

Autowaarde fluctuatie Meeste
waardebehoud
Mini klasse
 • Peugeot 108
 • Citroen C1
 • Opel Karl
Compacte klasse
 • Dacia Logan
 • Seat Leon
 • Opel Astra
Topklasse
 • Mercedes S-Klasse
 • Porsche Panamer
 • BMW 730d
Mini SUV
 • Dacia Duster
 • Citroen C4
 • Peugeot 2008
Minivan
 • Dacia Lodgy
 • Dacia Dokker
 • Nissan Note
Cabrio
 • VW Beetle Cabrio
 • Mazda MX-5
 • Mini Cabrio Cooper
Autowaarde fluctuatie Minste
waardebehoud
Compacte klasse
 • Dacia Sandero
 • Skoda Fabia
 • Nissan Micra
Middenklasse
 • Skoda Superb
 • Toyota Avensis
 • Volkswagen Passat
E-Cars/
Hybride
 • Smart Fortwo
 • Tesla Model S
 • Nissan Lead
SUV
 • Hyundai Santa Fe
 • Ssangyong Rexton
 • Mitsubishi Pajero
VAN
 • Ford S-Max
 • Fiat Freemont
 • Seat Alhambra
Sportklasse
 • Nissan 370Z
 • Ford Mustang
 • BMW 235i
Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: