Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Hoeveel is mijn auto waard?

Bij het kopen, verkopen of inruilen van een auto is het vertrekpunt de dagwaarde. Om meer zicht te krijgen op de juiste waarde van een tweedehands auto is het belangrijk om deze auto waarde te berekenen via het kenteken. Deze dagwaarde auto is een indicatie van 'wat mijn auto waard is', gebaseerd op een gemiddeld voertuig in een goede staat. De werkelijke auto waarde wordt bepaald door RDW erkende taxateurs. 'Hoeveel is mijn auto waard' kan vervolgens worden opgedeeld in verschillende waardes

Dagwaarde auto
De auto waarde wordt bepaald door de dagwaarde auto. Deze bereken je hier eenvoudig via het kenteken. Of je nu een occasion koopt, verkoopt of wilt inruilen, de dagwaarde geeft meer inzicht in de waarde ontwikkeling van een tweedehands auto. Zo weet je op tijd wanneer je de auto wilt verkopen.

Verkoopwaarde
De dagwaarde auto bereken je bij zowel de koop, verkoop of met inruilen van een tweedehands auto. Via het kenteken maak je eenvoudig een simpele auto dagwaarde berekening. Zo zie je in een oogopslag wat de waarde van je auto. Deze prijs is een indicatie van de werkelijke auto waarde, die door een RDW erkende inspecteur gecontroleerd moet worden.

'Wat is mijn auto waard' gratis antwoord door Wijkopenautos.nl!

Direct antwoord op de vraag "hoeveel is mijn auto waard?"
Gratis autowaarde bepaling
RDW erkende taxatie
Afmelding en vrijwaring gratis geregeld

Wat is jouw auto waard? Onze klanten aan het woord:

Eerlijke en reële prijs. Snel gestort. Prettige mensen.
03-01-2017 door Robert V. uit Den Haag | Opel Corsa 1.2 uit 2010

Nette ontvangst. Duidelijke uitleg over het traject mbt auto waarde bepaling. Alles duurde ca 35 minuten en kregen gelijk een bedrag genoemd. Acceptabel genoeg om een deal te maken. Financiele afhandeling correct en snel.
18-01-2017 door Bert P. uit Rotterdam | Nissan X-Trail 2.0 uit 2006
Mini Cooper
Mini Cooper
Opel Combo
Opel Combo
Skoda Fabia
Skoda Fabia
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
05-07-2016 door Fam. van Boggelen uit Groningen

Het antwoord op de vraag "zou u ons aanbevelen" zegt alles al, maar dan ten overvloede: het was super!!"


28-06-2016 door Nanja S. uit Tilburg

Wij hebben het heel prettig ervaren correct snel en klantvriendelijk Vooral Warenwet verbaasd over de snelle financiële afwikkeling


12-08-2016 door Henk M. uit Apeldoorn

Vriendelijke taxateur en no-nonsens bedrijf.

Hoeveel is mijn auto nog waard? Bereken het hier:

"Hoeveel is mijn auto waard" of "wat is mijn auto waard" wordt door Wijkopenautos.nl eenvoudig berekend dankzij onze kenteken check. Hier bereken je direct de rdw waarde van je auto, een belangrijke indicator voor de uiteindelijke verkoopwaarde van je auto. Op deze pagina vind je dan ook meer informatie over alle verschillende autowaardes.

Geen papierwerk

Hoeveel is mijn auto waard bij Wijkopenautos.nl?
Bij Wijkopenautos.nl winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'hoeveel is mijn auto waard' kun je alleen bij ons terecht. Binnen 24 uur hebben wij de actuele marktwaarde voor jouw auto persoonlijk bepaald. Zelfs als je je auto niet wilt verkopen is onze autowaarde berekening 100% gratis en vrijblijvend. Nadat je online de waarde van je auto hebt berekend, kun je direct een afspraak maken voor de professionele RDW erkende taxatie in onze vestiging. Na de taxatie komt de taxateur met een bod op je wagen, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat je rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken. Zodra je akkoord gaat met het bod maken wij de vrijwaring + afmelding direct in orde, het geld wordt meteen op je rekening gestort. Verkoop je auto daarom simpel en snel via Wijkopenautos.nl!

advertentie-opstellen

Wat is mijn auto waard kenteken?
Ontdek de autowaarde eenvoudig door een simpele kenteken check uit te voeren op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Accurater dan de inruilwaarde, omdat het geen indicatie maar een berekening is. De eenvoudigste manier om dit te controleren is via onze gratis kenteken check. Dit is het eerste antwoord dat we je geven op de vraag “wat is mijn auto nog waard”. Je vult kenteken en emailadres in en ontvangt een indicatie van hoeveel je auto waard is. Onthou dat de staat van de auto nog niet is meegenomen in deze berekening, je auto kan meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om te bepalen wat je auto waard is. We noemen dit ook wel de RDW waarde. Ook kun je de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Vul het merk en model in en ontvang direct een indicatie van wat de auto waard is.

Slechts 1 proefrit

Wat is mijn auto waard marktplaats?
Een occasion verkopen via advertenties op internet betekent proefritten organiseren, onderhandelen maar vooral afhankelijkheid van de andere partij. Daarnaast vind je wel 6000 nieuwe auto's per dag op advertentiesites! De helft van deze advertenties komt van RDW erkende autohandelaren en dealers die advertentie sites gebruiken als digitale showroom. Zonde van je tijd, want je bent gemiddeld 3,5 weken bezig om je auto te verkopen. Vanwege de hoge concurrentie en het immense aanbod moet je ook zakken met de prijs. Daarom zijn we bij Wijkopenautos.nl transparant. Eerlijk beantwoorden wij de vraag "wat is mijn auto waard?" met een verkochte auto! Onze service is vrijblijvend, dus mocht ons bod niet bevallen kun je hem natuurlijk alsnog op een advertentiesite zetten.

Onderhandelingen

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen?
Zoals we net de online taxatiewaarde auto hebben uitgelegd gaan we verder met inruilen. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijg je met inruilen nooit de beste prijs voor je auto. Wat je auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege winstmarges. Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die je inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als je een auto inruilt die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal niet beter. De waarde van je occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat je terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is je auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

De waarde van je auto is soms lastig te achterhalen. Zeker als je je auto wilt verkopen, ben je nooit helemaal zeker van je zaak. Daarom zetten wij alles voor je op een rij. Je kunt je occasion op verschillende manieren verkopen, ieder met een eigen waardebepaling.


Hoeveel is mijn auto waard

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk. Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen. Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Wij regelen alle administratie rondom de verkoop en bieden een marktconforme prijs voor je occasion. Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Doe nu vanuit je luie stoel een online dagwaarde taxatie en maak een afspraak voor onze RDW erkende taxatie om te weten hoeveel je auto waard is gratis. Je kunt morgen al bij ons terecht! Wij regelen de afmelding, geven het vrijwaringsbewijs en maken de betaling veilig per bank over.

De waarde bepaald per model
Voertuigen worden door de RDW ingedeeld in klassen, van de miniklasse tot de topklasse en de bestelauto. De klasse is een classificatie naar grootte en verkoopprijs. Deze wordt niet alleen door de Europese Commissie gebruikt, maar ook door autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en dealers. De autoklasse maakt het mogelijk om automerken onderling te vergelijken. Zie hieronder de tabel die je voor het overzicht van alle verschillende klassen.

Wat is mijn waardevaste auto nog waard?

Zijn er dan ook algemene dingen te zeggen over de waardevastheid van auto’s? Jazeker. Uit onderzoek blijkt dat occasions gemiddeld 10 procent per jaar aan waarde verliezen. Na het eerste jaar vallen de eerste klappen, daarna gaat het minder hard. Dit zijn natuurlijk gemiddelden, want tussen de automerken en modellen bestaan grote verschillen. De Citroën C1 bijvoorbeeld houdt na drie jaar nog steeds 65% van haar oorspronkelijke waarde over. Over het algemeen blijken vooral de kleine en compacte auto’s hun waarde lang vast te houden.

Hoeveel is mijn auto waard voor de verzekering?
Wat je auto waard is, is ook van belang voor de verzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel je auto waard is. Samen met het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt en de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd wordt de premie berekend. Dit is voor iedere verzekeraar een andere berekening, zorg daarom dat je de autowaarde goed vergelijkt!

Hoeveel is mijn auto waard op papier
Dit is wat je occasion vandaag op papier waard zou moeten zijn, gebaseerd op de cataloguswaarde en de afschrijving (leeftijd + kilometerstand). De makkelijkste manier om dit bedrag te berekenen is via onze taxatietool bovenaan de pagina. Het is het eerste antwoord dat we je kunnen geven op de grote vraag “wat is mijn auto waard”. Je auto kan altijd meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om een idee te krijgen van wat je occasion waard is. Mocht je je nog steeds afvragen hoeveel je auto waard is, kun je gratis onze online taxatie doen.

Wat is mijn auto waard uitgelegd

wat is mijn auto waard infographic

Wat is mijn auto waard na 5 jaar?

Hoeveel de autowaarde over tijd verandert, verschilt per merk en model. Toch kunnen we voorspellen hoe de waarde zich door de jaren heen ontwikkelt. Onze kenteken check berekent de waarde op basis van actuele verkoopprijzen. Het algoritme wordt dan ook steeds slimmer, hoe meer auto's zich aanmelden. Hieronder zie je een voorbeeld van de auto waarde ontwikkeling, verspreid over 5 jaar. De auto die hier centraal staat is een Volkswagen Golf VII 1.4 90KW Comfort uit 2013, op benzine. Waar de nieuwwaarde nog €24.790,- bedraagt, slaat de afschrijving zeker de eerste jaren hard toe. Reden hiervoor is de fabrieksgarantie die na een aantal jaar vervalt, net als de garantie van de dealer zelf. Na 4 jaar moet een nieuwe personenwagen door de RDW ook APK gekeurd worden, en sluipen er langzaam maar zeker meerdere (subtiele) gebreken in. Deze prijzen zijn altijd gebaseerd op gemiddelden, en extra accessoires etc. worden hier niet in meegerekend. Wat je auto waard is dus kan dus altijd hoger of lager uitvallen.

Afschrijving auto eerste jaar
De afschrijving is het gemiddelde bedrag dat de auto minder waard wordt. Reden hiervoor is de fabrieksgarantie die na een aantal jaar vervalt, net als de garantie van de dealer zelf. Na 4 jaar moet een nieuwe personenwagen door de RDW ook APK gekeurd worden, wat betekent dat er extra (onverwachte) kosten aan zitten te komen. Deze kosten zijn risicovol voor toekomstige eigenaren en verlagen daarom de gemiddelde waarde.


Auto waarde fluctuatie tabel

Autowaarde fluctuatie Meeste
waardebehoud
Mini klasse
 • Peugeot 108
 • Citroen C1
 • Opel Karl
Compacte klasse
 • Dacia Logan
 • Seat Leon
 • Opel Astra
Topklasse
 • Mercedes S-Klasse
 • Porsche Panamer
 • BMW 730d
Mini SUV
 • Dacia Duster
 • Citroen C4
 • Peugeot 2008
Minivan
 • Dacia Lodgy
 • Dacia Dokker
 • Nissan Note
Cabrio
 • VW Beetle Cabrio
 • Mazda MX-5
 • Mini Cabrio Cooper
Autowaarde fluctuatie Minste
waardebehoud
Compacte klasse
 • Dacia Sandero
 • Skoda Fabia
 • Nissan Micra
Middenklasse
 • Skoda Superb
 • Toyota Avensis
 • Volkswagen Passat
E-Cars/
Hybride
 • Smart Fortwo
 • Tesla Model S
 • Nissan Lead
SUV
 • Hyundai Santa Fe
 • Ssangyong Rexton
 • Mitsubishi Pajero
VAN
 • Ford S-Max
 • Fiat Freemont
 • Seat Alhambra
Sportklasse
 • Nissan 370Z
 • Ford Mustang
 • BMW 235i

Autowaarde verlies en autowaarde behoud
Waardeverlies en waardebehoud. Is dat niet hetzelfde? Hoeveel je auto waard is, fluctueert heel erg per model en merk. Denk bijvoorbeeld aan Volkswagen. Vanwege het merk imago blijft deze auto meer waard dan een Subaru, waarbij het meer om prestatie gaat. En prestatie gaat vervolgens weer ten koste van duurzaamheid. Ook Toyota weet goed met duurzaamheid om te gaan.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: