Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wat of hoeveel is mijn auto waard?

 • ► Wat is mijn auto waard?
 • Het antwoord op de vraag 'wat is mijn auto waard' of 'hoeveel is mijn auto waard' bereken je op de volgende manier. Belangrijk hierbij zijn het merk en model van je auto, samen met de leeftijd en de kilometerstand. Op basis hiervan wordt een berekening gemaakt, ook wel de dagwaarde. De staat van de auto wordt hier echter niet in meegenomen, het is daarom altijd verstandig om een professionele taxatie te laten doen om de waarde van je auto vast te stellen.

 • ► Wat is mijn auto waard bij Wijkopenautos.nl
 • In een paar minuten bereken je bij Wijkopenautos.nl de dagwaarde van je auto door je kenteken in te vullen in onze taxatietool. Je krijgt van ons een indicatie van wat je auto waard is. Vervolgens kun je gratis en binnen 24 uur een afspraak maken voor om de definitieve waarde van je auto vast te stellen.

 • ► Je auto meteen verkocht
 • De definitieve waarde uit de taxatie is vervolgens ons bod op jouw auto. Wij kopen jouw auto voor dit bedrag, regelen de administratie ter plekke en maken het geld direct over.

Bereken hier wat je auto waard is!

Direct antwoord op de vraag "hoeveel is mijn auto waard?"
Professionele RDW erkende taxatie
Vrijblijvende autowaarde bepaling
Altijd prijs garantie
Afmelding en vrijwaring gratis geregeld

Wat is jouw auto waard? Onze klanten aan het woord:

"Na een check bij diverse bedrijven kwam wij kopen auto's met de beste aanbieding. De auto weggebracht en na 2dagen netjes het bedrag ontvangen op de rekening."
14-05-2016 door Charice R. uit Haarlem

Heel correct en snel afgehandeld en er is een heel schappelijke prijs betaald voor mijn auto
18-09-2016 door Anton S. uit Breda
Verkocht: Mercedes Benz CLK, BJ 2004
Mercedes Benz CLK, BJ 2004
Verkocht: Peugeot 307, BJ 2001
Peugeot 307, BJ 2001
Verkocht: BMW X3, BJ 2006
BMW X3, BJ 2006
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
05-07-2016 door Fam. van Boggelen uit Groningen

Het antwoord op de vraag "zou u ons aanbevelen" zegt alles al, maar dan ten overvloede: het was super!!"


28-06-2016 door Nanja S. uit Tilburg

Wij hebben het heel prettig ervaren correct snel en klantvriendelijk Vooral Warenwet verbaasd over de snelle financiële afwikkeling


12-08-2016 door Henk M. uit Apeldoorn

Vriendelijke taxateur en no-nonsens bedrijf.

Hoeveel is mijn auto waard? 4 Mogelijkheden

De waarde van je auto is soms lastig te achterhalen. Zeker als je je auto wilt verkopen, kun je nooit helemaal zeker zijn van je zaak. Daarom zetten wij alles voor je op een rij. Je kunt je auto op verschillende manieren verkopen, ieder met een eigen waardebepaling voor je auto.


Geen papierwerk

Hoeveel is je auto waard bij Wijkopenautos.nl?
Bij Wijkopenautos.nl winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'wat is mijn auto waard' kun je alleen bij ons terecht. Binnen 24 uur hebben wij de actuele marktwaarde voor jouw auto persoonlijk bepaald. Zelfs als je je auto niet wilt verkopen is onze autowaarde berekening 100% gratis en vrijblijvend. Nadat je online de waarde van je auto hebt berekend, kun je direct een afspraak maken voor de professionele RDW erkende taxatie in onze vestiging. Na de taxatie komt de taxateur met een bod op je wagen, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat je rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken. Zodra je akkoord gaat met het bod maken wij de vrijwaring + afmelding direct in orde, het geld wordt meteen op je rekening gestort. Verkoop je auto daarom simpel en snel via Wijkopenautos.nl!

advertentie-opstellen

Hoeveel is mijn auto nog waard op internet?
Op internet kun je eenvoudig vinden wat je auto waard is. Veel websites geven een gratis dagwaardecheck. Deze is gebaseerd op de nieuwwaarde min de afschrijving (leeftijd + kilometerstand). De eenvoudigste manier om dit te controleren is via onze gratis kenteken check. Dit is het eerste antwoord dat we je geven op de grote vraag “wat is mijn auto nog waard”. Je vult je kenteken in, samen met je emailadres en je ontvangt een indicatie van hoeveel je auto waard is. Onthou dat de staat van de auto nog niet is meegenomen in deze berekening, je auto kan altijd meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om te bepalen wat je auto waard is. We noemen dit ook wel de RDW waarde. Ook kun je de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Vul het merk en model in en ontvang direct een indicatie van wat de auto waard is.

Slechts 1 proefrit

Wat is mijn auto waard op een particuliere verkoop marktplaats?
Een occasion verkopen via advertenties op internet betekent proefritten organiseren, onderhandelen maar vooral afhankelijkheid van de andere partij. Daarnaast vind je wel 6000 nieuwe auto's per dag op advertentiesites! De helft van deze advertenties komt vervolgens van RDW erkende autohandelaren die advertentie sites gebruiken als digitale showroom. Zonde van je tijd, want je bent gemiddeld 3,5 weken bezig om je auto te verkopen. Vanwege de hoge concurrentie en het immense aanbod moet je daarnaast ook nog eens zakken met de prijs. Daarom zijn we bij Wijkopenautos.nl transparant. Eerlijk beantwoorden wij de vraag "wat is mijn auto waard?" met een verkochte auto! Onze service is vrijblijvend, dus mocht ons bod niet bevallen kun je hem natuurlijk alsnog op een advertentiesite zetten.

Onderhandelingen

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen?
Zoals we net de online taxatiewaarde van je auto hebben uitgelegd gaan we verder met inruilen. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijg je met inruilen nooit de beste prijs voor je auto. Wat je auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege zijn winstmarge. Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die je inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als je een auto inruilt die de dealer moeilijk kan verkopen, maakt dat de deal er niet beter op. De waarde van je auto is grotendeels afhankelijk van de auto die je terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is je auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

Wat is de klasse van jouw auto waard?

Op het moment dat je weet wat je auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is dus wel gemakkelijk, maar financieel niet zo aantrekkelijk. Een particuliere verkoop kan je meer geld opleveren; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Je moet een advertentie plaatsen, geïnteresseerden te woord staan en ze ontvangen voor een bezichtiging. Vervolgens moet je proefritten maken en ook de betaling en de afmelding regelen. Wij maken de keuze een stuk makkelijker voor je. Als full service-bedrijf regelen wij alle administratie rondom de verkoop en bieden een marktconforme prijs voor je auto. Je hebt daarmee het gemak van inruilen voor de marktprijs. Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Doe nu vanuit je luie stoel een online waardebepaling auto en maak meteen een afspraak voor een taxatie om te weten hoeveel je auto waard is. Je kunt morgen al bij ons terecht voor een taxatie! Wij regelen de afmelding, geven je het vrijwaringsbewijs en maken de betaling veilig per bank over.

De waarde bepaald per model
Auto’s worden ingedeeld in klassen, van de miniklasse tot de topklasse en de bestelauto. De klasse van je auto is een classificatie naar grootte en verkoopprijs. Deze classificatie wordt niet alleen door de Europese Commissie gebruikt, maar ook door autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en dealers. De autoklasse maakt het mogelijk om automerken onderling te vergelijken. Zie hieronder de tabel die je voor het overzicht van alle verschillende klassen.


Wat is mijn waardevaste auto nog waard?

Maar zijn er dan ook algemene dingen te zeggen over de waardevastheid van auto’s? Jazeker. Uit onderzoek blijkt dat een auto gemiddeld zo’n 10 procent per jaar aan waarde verliest. Na het eerste jaar vallen de eerste klappen, daarna gaat het minder hard. Dit zijn natuurlijk gemiddelden, want tussen de automerken en modellen bestaan grote verschillen. De Citroën C1 bijvoorbeeld houdt na drie jaar nog steeds 65% van haar oorspronkelijke waarde over. Over het algemeen blijken vooral de kleine en compacte auto’s hun waarde lang vast te houden.

Hoeveel is mijn auto waard voor de verzekering?
Wat je auto waard is, is ook van belang voor de verzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel je auto waard is. Wat hierbij belangrijk is, is hoeveel je auto op papier waard is. Samen met het aantal kilometers dat je op jaarbasis maakt en de hoeveelheid schadevrije jaren die je hebt opgebouwd wordt zo de premie berekend. Dit is voor iedere verzekeraar een andere berekening, zorg daarom dat je de waarde van je auto goed vergelijkt!

Hoeveel is mijn auto waard op papier
Dit is wat je auto vandaag op papier waard zou moeten zijn, gebaseerd op de cataloguswaarde en de afschrijving (leeftijd + kilometerstand). De makkelijkste manier om dit bedrag te berekenen is via onze taxatietool bovenaan de pagina. Het is het eerste antwoord dat we je kunnen geven op de grote vraag “wat is mijn auto waard”. Je vult je gegevens in samen met je emailadres en je ontvangt een eerste indicatie van wat je auto waard is in je mailbox. Onthou wel dat de staat van je auto nog niet is meegenomen in deze berekening, je auto kan altijd meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om een idee te krijgen van wat je auto waard is. Mocht je je nog steeds afvragen hoeveel je auto waard is, kun je gratis onze online taxatie doen.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: