Kenteken check - gratis, online en zonder verplichtingen
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen over onze kenteken check?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Doe de gratis RDW Kenteken check en ontdek de waarde van je auto
 • Gratis taxatie voor iedere auto
  Met of zonder kenteken!
 • Onze kenteken gegevens komen direct uit de RDW database, 100% gratis voor jou

Gratis kenteken check RDW bij Wijkopenautos.nl

Of je nu een auto wil verkopen of op zoek bent naar een nieuwe auto verzekering, het begint bij een kenteken check. Benieuwd naar wat die wagen op de verkoopsite waard is? Onze RDW kenteken check invullen is de eerste stap. De waarde van de auto is namelijk het vertrekpunt van alle onderhandelingen. Iedereen heeft een ander idee van wat een auto waard is. Daarom is het belangrijk een neutraal en objectief bedrag te hebben om mee te beginnen.

Online RDW kenteken check of fysieke kenteken check?
Dat is waar Wijkopenautos.nl om de hoek komt kijken. Met meer dan 550.000 gekochte auto's weten wij de juiste waarde van iedere tweedehands auto in te schatten. Onze prijzen zijn gebaseerd op actuele verkoopprijzen binnen Europa. Wie bij ons een kentekencheck uitvoert, krijgt de dagwaarde van de auto. De RDW dagwaarde is wat het kenteken zelf waard is, gebaseerd op het model, merk en de kilometerstand. Extra uitrusting zoals climate control, de trekhaak, velgen of eventuele aanpassingen zijn hier nog niet in in de RDW kenteken check berekening meegenomen. De extra accessoires worden professioneel getaxeerd bij onze vestiging. Hier kun je voor een volledige auto check de auto grondig laten inspecteren en taxeren op wat hij waard is. RDW Erkend en 100% gratis.

Waarom onze gratis RDW Kentekencheck?

Gratis waardecheck op je kenteken
RDW erkend autobedrijf
Fysieke waardetaxatie per kenteken
Binnen 15 seconden
100% Vrijblijvend

Klantenbeoordelingen over onze kenteken check en auto check

"Allereerst online de kenteken check gedaan en een aardig bod ontvangen. Een dag later kon ik terecht voor de echte kenteken check en een mooie prijs voor mijn Ford Escort gekregen. Ga zo door!"
31-03-2017 door Pieter van der T. uit Haarlem

"De gratis kenteken check RDW was makkelijk gedaan en de prijs bij de taxatie viel allerminst tegen
05-12-2016 door Pieter G. uit Eindhoven"

Kenteken check Mini Cooper
Tevreden klant Wijkopenautos.nl RDW kentekencheck
Kenteken check Daewoo Matiz
Tevreden klant Wijkopenautos.nl
Kenteken check Volkswagen Polo
RDW kenteken check bij Wijkopenautos.nl
Vul nu je kenteken check in:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
4.8 Sterren
(1295 Beoordelingen)
Fred S.

"Alles verliep zoals beschreven op de website. De afgesproken tijd werd keurig nagekomen en de taxatie werd in ongeveer twintig minuten uitgevoerd. De medewerkers waren vriendelijk en wezen me erop dat het aanbod vijf dagen geldig blijft. Ik heb er voor gekozen om mijn auto onmiddellijk te verkopen en ben zeer tevreden met het verloop. De prijs was ook redelijk!"

Martin E.

"Ik heb mijn auto op maandag verkocht aan Wijkopenautos, kreeg woensdag al de bevestiging dat deze afgemeld was en diezelfde donderdag stond het geld op mijn rekening. Super snel. Dankjewel!"

Verschillende soorten kenteken check

Het verschil tussen onze gratis online kenteken check RDW en de autocheck. Deze online prijs is gebaseerd op de nieuwwaarde minus de afschrijving (leeftijd + kilometerstand). De staat van de auto wordt hier niet in meegenomen, daarvoor maak je een afspraak bij één van onze vestigingen. Bij de autocheck wordt je occasion volledig getaxeerd door onze taxateurs. Hierbij wordt ook de staat van de auto meegenomen.

De officiële RDW kenteken check is een gratis te bereiken database die de Rijksdienst Wegverkeer heeft opgesteld om Nederlandse voertuiggegevens op te vragen. Deze is beschikbaar voor particulier gebruik, voor zakelijk gebruik moet betaald worden per kenteken. De RDW zakelijk dienst wordt door diverse bedrijven gebruikt om de auto waarde te berekenen. Dit wordt voornamelijk gedaan door bijvoorbeeld autoverzekeringen waarbij je de premie kunt berekenen die je moet betalen. Niet iedere website geeft dezelfde waarde weer. Let hierbij op, het zou zomaar kunnen dat bij de autoverzekering die je de hoogste waarde geeft, je ook de meeste premie betaalt. Andersom zou je kunnen stellen dat de verzekering die de laagste waarde geeft ook het laagste bedrag uitkeert in geval van total-loss. De RDW kentekencheck wordt nog het meest gebruikt om de officiële RDW voertuiggegevens te controleren. Klopt de informatie die de verkoper geeft met de werkelijkheid? Zodra je deze kenteken informatie hebt kun je veel te weten komen over de auto en de eerlijkheid van de verkoper.


Nationale Autopas en de NAP check

Dan is er nog de Nationale Autopas, ook wel NAP. Dit is de officiële kilometerregistratie van de RDW. De kilometerstand is relatief makkelijk te beïnvloeden. Daarom is het sinds 2014 verboden in Nederland om met de kilometerstand te frauderen, daarom heeft de RDW het NAP ingevoerd. Bij ieder onderhoudsmoment wordt een kilometerstand check gedaan. Deze wordt geregistreerd en beoordeeld op basis van de vorige geregistreerde stand. Zodoende kun je bij de RDW kenteken check ook de NAP check doen. Deze kost €1,- per kenteken. Als je je occasion verkoopt, kun je de NAP check van je kenteken als extra bewijs gebruiken.


Kentekencheck of kenteken check?

Het is je misschien opgevallen dat we soms 'kenteken check' en kentekencheck gebruiken. Beide manieren van schrijven zijn min of meer correct, belangrijk is vooral context. Het woord kentekencheck is de check die op je kenteken wordt uitgevoerd, met de vraag om hier gegevens uit te halen. De RDW kenteken check daarentegen is de check van bijvoorbeeld de staat van je kenteken tijdens APK keuringen. Echter worden deze woorden in de praktijk veelal door elkaar gebruikt.


Kenteken check in verschillende soorten

Verschillende websites en instanties geven diverse gratis kenteken check diensten aan. De RDW heeft de nationale database met daarin alle geregistreerde kentekens, ook die van geëxporteerde en gesloopte auto's. Het grote verschil met onze kentekencheck en die van de RDW is dat de RDW alleen de cataloguswaarde weergeeft, maar niet de huidige waarde. Daarnaast is de RDW beperkt in het geven van gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de kilometerstand. Zie hieronder een vergelijking/overzicht van de verschillende diensten:


Wijkopenautos.nl
Kenteken check
Gratis dagwaarde berekening ✔ 
Cataloguswaarde weergeven ✘ 
Autowaarde updates per e-mail ✔ 
Professionele waarde taxatie op locatie ✔ 
Auto verkoop binnen 24, inclusief RDW vrijwaring ✔ 
Tweedehands auto's taxeren ✔ 
NAP Autocheck ✘ 
Technische Voertuigspecificaties ✘ 

Kentekencheck en de APK datum check

Het is wettelijk verplicht om je nieuwe APK uit te voeren voordat de vorige APK verloopt. En met het oog op het het waardebehoud van je occasion is het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de verlenging ervan. Vraag daarom de APK vervaldatum op met een kenteken check. Dit is erg belangrijk want zonder geldig APK bewijs ontvang je een boete en bij ongelukken ben je niet verzekerd. Aangezien de RDW kentekencheck gegevens afkomen van het RDW zelf heb je de zekerheid dat de informatie juist is.

Extra RDW kentekencheck advies!

De APK kan al twee maanden voor de daadwerkelijke APK vervaldatum worden ingepland. Extra fijn aan het tijdig inplannen van je APK is dat het keuringsbewijs 14 maanden geldig is. Maak het jezelf daarom niet moeilijk en laat je kenteken natrekken met een RDW kentekencheck.

Kentekencheck en motorrijtuigenbelasting

Belastingen. Ook jouw voertuig krijgt ermee te maken. Motorrijtuigenbelasting (MRB), ook wel wegenbelasting is er voor ieder RDW voertuig. Voor de aanschaf van je nieuwe voertuig zie je dankzij de RDW kentekencheck direct hoeveel wegenbelasting er op het RDW voertuig zit. Kenteken natrekken met de motorrijtuigenbelasting kenteken check geeft je inzicht in hoeveel wegenbelasting de RDW vraagt voor jouw auto. Hiervoor moet je wel specifiek bij de RDW kentekencheck zijn.


Kentekencheck en inzicht in energielabel en milieuzones

Ook duurzame eigenaren vinden voordelen in de RDW kentekencheck. Zo geeft de RDW kentekencheck informatie over het energielabel van je auto. Dit energielabel informeert over het brandstofverbruik, zuinigheidscategorie en CO2-uitstoot van jouw auto. Lees af hoeveel je nieuwe auto verbruikt aan brandstof. Voor occasions van vóór 2001 bestaat geen energielabel.


Energielabel Zuinigheid tov gemiddelde auto uit dezelfde grootteklasse
A Minstens 20% zuiniger
B 20% tot 10% zuiniger
C Maximaal 10% zuiniger
D Maximaal 10% onzuiniger
E 10% tot 20% onzuiniger
F 20% tot 30% onzuiniger
G Meer dan 30% onzuiniger

Een kentekencheck geeft ook inzicht in de RDW milieuzones. Bij het invullen van de RDW kentekencheck voor de milieuzeone van je auto kan je auto in vier verschillende categorieën vallen.

 • ‘Geen ontheffing nodig’: Je mag met je voertuig in milieuzones rijden.
 • 'Ontheffing’: Wanneer de RDW kentekencheck deze melding geef is je voertuig toegestaan in milieuzones tot de verloopdatum van de ontheffing.
 • ‘Geen ontheffing’: De ontheffing is komen te vervallen omdat het voertuig ouder is dan 13 jaar. Eventueel kom je in aanmerking voor een lokale ontheffing.
 • ‘Geen ontheffing bekend’: Wanneer je deze melding krijgt te zien via de RDW kentekencheck is het verstandig om een aanvraag in te dienen voor een landelijke ontheffing. Zo kan je een definitieve bepaling krijgen of je bent vrijgesteld onder het milieuzone bord of niet. De toelichtingen op het milieuzone bord zelf kunnen allicht ook al een indicatie geven.


Gestolen auto check, kenteken gestolen en RDW kentekencheck

Een van de ergste dingen die je kan overkomen na de aankoop van je occasion is er achter te komen dat je een ‘oneerlijk voertuig’ hebt aangeschaft. Het voertuig is gestolen of gekloond. Als de politie hier eerder achter komt dan de eigenaar, heeft deze geen andere optie meer dan de auto terug te geven aan de originele eigenaar. Een kentekencheck kan je deze problemen besparen omdat deze direct aangeeft of het voertuig gestolen is. Naast onze RDW kenteken check kun je meer doen om de kans op een oneerlijk voertuig klein te houden. Bij RDW erkende garages kun je zeker van een eerlijke voertuig aankoop en je hebt recht op kopersbescherming. Wanneer je besluit je occasion particulier te kopen via advertenties, spreek dan af bij de verkoper thuis en vraag om identificatiebewijs. Noteer de gegevens en kijk of je braakschade ziet. Hou ook goed in de gaten hoe vertrouwd de eigenaar met de auto omgaat. Lees je goed in over de auto en als je niet veel verstand hebt van auto’s neem dan iemand mee die de juiste vragen stelt. De RDW kentekencheck is praktisch en beknopt maar het getrainde oog van een liefhebber ziet dingen waar de kentekencheck geen uitspraak over doet.

Is je kenteken gestolen? Je moet dit bij de RDW aangeven zodat deze een melding kan maken en een nieuw kenteken geeft. Je krijgt een nieuw kenteken met een '1' in het midden. Zodra je oude kenteken weer gevonden wordt op bijvoorbeeld een andere tweedehands auto of wanneer politiemedewerkers je kenteken natrekken wordt hier ook een melding van gemaakt. De RDW kentekencheck maakt hier vervolgens ook een melding van.


Buitenlandse auto check

De import van tweedehands auto’s is al decennia lang populair in Nederland. Voornamelijk door de relatief hoge prijs van Nederlandse tweedehands auto’s zoeken veel mensen over de grens voor alternatieven. Het zijn niet alleen Duitsland, België en Luxemburg die populair zijn in Nederland. Andere landen die het goed doen onder Nederlandse autokopers zijn Frankrijk, Hongarije, Italië en Spanje. Ondanks gunstige prijzen zijn er genoeg factoren die afschrikken, zoals administratieve drempels en taalbarrières. Voor importauto's is het vaak moeilijker te controleren of alles klopt. Daarom is het belangrijk om een RDW kenteken check uit te voeren. Een kenteken check neemt deze onzekerheid weg omdat de kenteken informatie precies laat zien of de opgegeven gegevens kloppen. Vooral de BPM calculator is handig wanneer je een voertuig wilt exporteren of importeren. Bij importeren betaal je namelijk BPM, bij het exporteren wordt deze uitgekeerd aan de exporteur. Hoeveel BPM je terugkrijgt (of moet betalen) is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Doe dus altijd onze RDW kenteken check als je aan de slag gaat met buitenlandse auto's.


Bezoek naast onze kentekencheck ook:Kenteken check RDW

Het kenteken opvragen bij de RDW middels een kenteken check is nuttig voor het checken van de voertuig gegevens. De kentekencheck RDW voorziet je van de basis gegevens van het voertuig, zoals het merk, uitvoeruing het aantal vorige eigenaren. Het invullen van je kenteken in de RDW kenteken check geeft je naast de basis voertuiggegevens ook de data van tennaamstelling, eerste afgifte en het vervallen van de APK. Deze gegevens zijn belangrijk bij het kopen van een nieuwe wagen. Bij de RDW kenteken opvragen vertelt je ook of de auto gestolen is. Voordat je een auto wil kopen check dus eerste het kenteken via de RDW kentekencheck. Wil je liever een auto verkopen dan ben je bij de kenteken check van Wijkopenautos.nl aan het juiste adres.


Kentekencheck van Wijkopenautos.nl

Onze RDW kenteken check geeft geheel gratis en vrijblijvend de dagwaarde auto. Na het invullen van je kenteken en de kilometerstand, samen met auto specifieke kenmerken (motorinhoud, aantal deuren en uitvoering) ontvang je van ons binnen 30 seconden wat jouw auto waard is. Houd rekening met het feit dat dit de waarde is van jouw wagen zonder extra accessoires. Mocht jouw wagen schade hebben, dan is de autowaarde vanzelfsprekend lager. Wijkopenautos.nl is gratis, betrouwbaar en snel. Net zoals onze experts bij de fysieke check (lees: de taxatie). Via de online kenteken check kun je direct een afspraak maken bij onze vestiging. Met 25 vestigingen verspreid over heel Nederland is er altijd wel één bij jou in de buurt!


Hoe werkt onze fysieke kentekencheck op locatie?

Na onze gratis kenteken check online kom je langs bij één van onze vestigingen. Onze taxateur staat direct voor je klaar op moment van aankomst. De professional vergelijkt de staat van jouw voertuig met de waarde van de online kenteken check. Deze fysieke kenteken check is nodig voor het vastellen van de exacte waarde auto. Wat checkt onze taxateur tijdens de fysieke kenteken check?

Checklist fysieke kenteken check:

 1. Beschadigingen interieur en exterieur
 2. Wegligging aan de hand van proefrit
 3. Staat van de motor
 4. Auto accessoires
 5. Staat van de autobanden

Aan de hand van deze check list wordt de verkoopwaarde bepaald. Ga je akkoord met ons bod, dan is je voertuig verkocht! Wij regelen ook de afmelding en het overige papierwerk. Geheel gratis! Het bedrag wordt direct overgemaakt naar je bankrekening. Laat simpelweg de autosleutel bij ons achter en wij regelen de rest!


Snel, betrouwbaar en gratis, dát is de kenteken check van Wijkopenautos.nl!


Doe onze RDW kenteken check waarde

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zullen onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan de bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Vul nu je kenteken check in: