Kenteken check - gratis, online en zonder verplichtingen
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen over onze kenteken check?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Doe de gratis RDW Kenteken check en ontdek de waarde van je auto
 • Gratis taxatie voor iedere auto
  Met of zonder kenteken!
 • Onze kenteken gegevens komen direct uit de RDW database, 100% gratis voor jou

Wat is jouw auto waard? Doe de gratis RDW kenteken check!

kenteken-check

Je auto verkopen, een nieuwe autoverzekering afsluiten of eindelijk die droomauto kopen? Vul dan eerst de online kenteken check gratis in! Je kenteken controleren met een kenteken check is niet alleen de makkelijkste en snelste manier om de waarde van je auto te achterhalen, je weet ook beter waar je mee bezig bent en waar je staat. Op deze website vind je onze taxatietool waarop je enkel het kenteken, je e-mailadres en de kilometerstand (bij benadering) invoert. Onze slimme kentekencheck berekent direct de waarde van jouw auto, gebaseerd op de RDW voertuiggegevens.

Deze dagwaarde verschijnt na het invoeren van de voertuig informatie op je scherm en deze sturen we ook per e-mail met extra informatie. Ook heb je de mogelijkheid om een taxatieafspraak te maken. Deze taxatie is gratis en vrijblijvend. Na de taxatie krijg je een gegarandeerd bod op je auto.

Verkoop je RDW voertuig direct na de auto waarde bepaling en wij regelen de afmelding. Je ontvangt je vrijwaringsbewijs, wij maken het geld meteen over. Met de RDW check kun je elk kenteken zoeken om alles te weten te komen over de RDW kenteken gegevens

Onder onze gratis kentekencheck valt:

Gratis kentekencheck, volledige taxatie
RDW erkend autobedrijf
Ook oude auto's
Binnen 15 seconden
100% gratis en vrijblijvend

Hoe onze klanten onze kenteken check en auto check beoordelen

Het team was erg professioneel. Ik was te vroeg maar kreeg koffie aangeboden. De RDW kenteken check ging snel, de taxatie was zakelijk en de waarde auto was prima. Ik kan dit bedrijf zeer aanbevelen!
27-11-2016 door Rick de W. uit Amsterdam

De gratis kenteken check RDW was makkelijk gedaan en de prijs bij de taxatie viel allerminst tegen
05-12-2016 door Pieter G. uit Eindhoven

Verkocht: Nissan Qashqai, BJ 2010
Nissan Qashqai, BJ 2010
Verkocht: Golf 5 Variant, BJ 2008
Golf 5 Variant, BJ 2008
Verkocht: BMW X3, BJ 2006
BMW X3, BJ 2006
Vul nu je kenteken check in:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
4.8 Sterren
(1295 Beoordelingen)
Fred S.

Alles verliep zoals beschreven op de website. De afgesproken tijd werd keurig nagekomen en de taxatie werd in ongeveer twintig minuten uitgevoerd. De medewerkers waren vriendelijk en wezen me erop dat het aanbod vijf dagen geldig blijft. Ik heb er voor gekozen om mijn auto onmiddellijk te verkopen en ben zeer tevreden met het verloop. De prijs was ook redelijk!

Martin E.

Ik heb mijn auto op maandag verkocht aan wijkopenautos, kreeg woensdag al de bevestiging dat deze afgemeld was en diezelfde donderdag stond het geld op mijn rekening. Super snel. Dankjewel!

Verschillende soorten kenteken check

Het verschil tussen de gratis kenteken check en de autocheck. Wanneer je je kenteken invult om de waarde op te vragen krijg je de prijs die je occasion waard is volgens de RDW en de verzekering. Deze prijs is gebaseerd op de nieuwwaarde minus de afschrijving (leeftijd + kilometerstand). De staat van de auto wordt hier niet in meegenomen, daarvoor maak je een afspraak bij één van onze vestigingen. Bij de autocheck wordt je occasion volledig getaxeerd door onze RDW erkende taxateurs. Hierbij wordt ook de staat van de auto meegenomen.

De RDW kenteken check is een gratis te bereiken database die de Rijksdienst Wegverkeer heeft opgesteld om Nederlandse voertuiggegevens op te vragen. Deze is beschikbaar voor particulier gebruik, voor zakelijk gebruik moet betaald worden per kenteken. De RDW zakelijk dienst wordt door diverse bedrijven gebruikt om de auto waarde te berekenen. Dit wordt voornamelijk gedaan door bijvoorbeeld autoverzekeringen waarbij je de premie kunt berekenen die je moet betalen. Niet iedere website geeft dezelfde waarde weer. Let hierbij op, het zou zomaar kunnen dat bij de autoverzekering die je de hoogste waarde geeft, je ook de meeste premie betaalt. Andersom zou je kunnen stellen dat de verzekering die de laagste waarde geeft ook het laagste bedrag uitkeert in geval van total-loss. De kentekencheck wordt nog het meest gebruikt om de officiële RDW voertuiggegevens te controleren. Klopt de informatie die de verkoper geeft met de werkelijkheid? Zodra je deze kenteken informatie hebt kun je veel te weten komen over de auto en de eerlijkheid van de verkoper.

Kenteken check, Nationale Autopas en de NAP check
Dan is er nog de Nationale Autopas, ook wel NAP. Dit is de officiële kilometerregistratie van de RDW. De kilometerstand is relatief makkelijk te beïnvloeden. Daarom is het sinds 2014 verboden in Nederland om met de kilometerstand te frauderen, vandaar dat de NAP is ingevoerd. Bij iedere onderhoudsbeurt wordt een kilometerstand check gedaan. Deze wordt geregistreerd en beoordeeld op basis van de vorige geregistreerde stand. Zodoende kun je bij de RDW kenteken check ook de NAP check doen. Deze kost €1,- per kenteken. Als je je occasion verkoopt, kun je de NAP check van je kenteken als extra bewijs gebruiken.

Kentekencheck of kenteken check?
Het is je misschien opgevallen dat we soms 'kenteken check' en kentekencheck gebruiken. Beide manieren van schrijven zijn min of meer correct, belangrijk is vooral context. Het woord kentekencheck is de check die op je kenteken wordt uitgevoerd, met de vraag om hier gegevens uit te halen. De kenteken check daarentegen is de check van bijvoorbeeld de staat van je kenteken tijdens APK keuringen. Echter worden deze woorden in de praktijk veelal door elkaar gebruikt.

Kenteken check in verschillende soorten
Je kenteken controleren met een kentekencheck kan meer kenteken informatie geven. Met een breed scala aan verkrijgbare kenteken informatie, is het handig om te categoriseren. Heb je interesse in auto import, een auto gestolen check of wil je de APK datum checken? Voor ieder doeleinde heb je een aparte kenteken check. Van de BPM calculator tot de autohistorie check, van autoverzekering tot de RDW kentekencheck. Hieronder vatten we de meest gebruikte kenteken check functies samen

Kentekencheck en de APK datum check
Het is wettelijk verplicht om je nieuwe APK uit te voeren voordat de vorige APK verloopt. Net zoals de jaarlijkse belastingaangifte scoort deze verplichting niet erg hoog qua amusementswaarde bij de gemiddelde Nederlander. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de verlenging ervan. Vraag daarom de APK vervaldatum op met een kenteken check. Dit is erg belangrijk want zonder geldig APK bewijs mag je rekenen op een flinke boete, en bij eventuele ongelukken ben je niet verzekerd. Aangezien de RDW kentekencheck gegevens afkomen van het RDW zelf heb je de zekerheid dat de informatie juist is. Hoe eerder je op de hoogte bent, des te sneller je je auto kan wegbrengen. De APK kan al twee maanden voor de daadwerkelijke APK vervaldatum worden ingepland. Extra fijn aan het tijdig inplannen van je APK is dat het keuringsbewijs 14 maanden geldig is. Maak het jezelf daarom niet moeilijk en laat je kenteken natrekken met een kentekencheck.

Kentekencheck en motorrijtuigenbelasting
Belastingen. Ook jouw voertuig krijgt ermee te maken. Motorrijtuigenbelasting (MRB), ook wel wegenbelasting is er voor ieder RDW voertuig. Voor de aanschaf van je nieuwe voertuig zie je dankzij de kentekencheck direct hoeveel wegenbelasting er op het RDW voertuig zit. Kenteken natrekken met de motorrijtuigenbelasting kenteken check geeft je inzicht in hoeveel wegenbelasting de RDW vraagt voor jouw auto. Hiervoor moet je wel specifiek bij de RDW kentekencheck zijn.

Kentekencheck en inzicht in energielabel en milieuzones
Ook duurzame eigenaren vinden voordelen in de kentekencheck. Zo geeft de kentekencheck informatie over het energielabel van je auto. Dit energielabel informeert over het brandstofverbruik, zuinigheidscategorie en CO2-uitstoot van jouw auto. Lees af hoeveel je nieuwe auto verbruikt aan brandstof. Voor occasions van vóór 2001 bestaat geen energielabel.

Energielabel Zuinigheid tov gemiddelde auto uit dezelfde grootteklasse
A Minstens 20% zuiniger
B 20% tot 10% zuiniger
C Maximaal 10% zuiniger
D Maximaal 10% onzuiniger
E 10% tot 20% onzuiniger
F 20% tot 30% onzuiniger
G Meer dan 30% onzuiniger

Een kentekencheck geeft ook inzicht in de RDW milieuzones. Bij het invullen van de kentekencheck voor de milieuzeone van je auto kan je auto in vier verschillende categorieën vallen.

 1. ‘Geen ontheffing nodig’: Je mag met je voertuig in milieuzones rijden.
 2. 'Ontheffing’: Wanneer de kentekencheck deze melding geef is je voertuig toegestaan in milieuzones tot de verloopdatum van de ontheffing.
 3. ‘Geen ontheffing’: De ontheffing is komen te vervallen omdat het voertuig ouder is dan 13 jaar. Eventueel kom je in aanmerking voor een lokale ontheffing.
 4. ‘Geen ontheffing bekend’: Wanneer je deze melding krijgt te zien via de kentekencheck is het verstandig om een aanvraag in te dienen voor een landelijke ontheffing. Zo kan je een definitieve bepaling krijgen of je bent vrijgesteld onder het milieuzone bord of niet. De toelichtingen op het milieuzone bord zelf kunnen allicht ook al een indicatie geven.

Gestolen auto check, kenteken gestolen en kentekencheck
Een van de ergste dingen die je kan overkomen na de aankoop van je occasion is er achter te komen dat je een ‘oneerlijk voertuig’ hebt aangeschaft. Het voertuig is gestolen of gekloond. Als de politie hier eerder achter komt dan de eigenaar, heeft deze geen andere optie meer dan de auto terug te geven aan de originele eigenaar. Een kentekencheck kan je deze problemen besparen omdat deze direct aangeeft of het voertuig gestolen is. Naast een kenteken check kun je meer doen om de kans op een oneerlijk voertuig klein te houden. Bij RDW erkende garages kun je zeker van een eerlijke voertuig aankoop en je hebt recht op kopersbescherming. Wanneer je besluit je occasion particulier te kopen via advertenties, spreek dan af bij de verkoper thuis en vraag om identificatiebewijs. Noteer de gegevens en kijk of je braakschade ziet. Hou ook goed in de gaten hoe vertrouwd de eigenaar met de auto omgaat. Lees je goed in over de auto en als je niet veel verstand hebt van auto’s neem dan iemand mee die de juiste vragen stelt. De kentekencheck is praktisch en beknopt maar het getrainde oog van een liefhebber ziet dingen waar de kentekencheck geen uitspraak over doet.

Is je kenteken gestolen? Je moet dit bij de RDW aangeven zodat deze een melding kan maken en een nieuw kenteken geeft. Je krijgt een nieuw kenteken met een '1' in het midden. Zodra je oude kenteken weer gevonden wordt op bijvoorbeeld een andere tweedehands auto of wanneer politiemedewerkers je kenteken natrekken wordt hier ook een melding van gemaakt. De RDW kentekencheck maakt hier vervolgens ook een melding van.

Buitenlandse auto check
De import van tweedehands auto’s is al decennia lang populair in Nederland. Voornamelijk door de relatief hoge prijs van Nederlandse tweedehands auto’s zoeken veel mensen over de grens voor alternatieven. Het zijn niet alleen Duitsland, België en Luxemburg die populair zijn in Nederland. Andere landen die het goed doen onder Nederlandse autokopers zijn Frankrijk, Hongarije, Italië en Spanje. Ondanks gunstige prijzen zijn er genoeg factoren die afschrikken, zoals administratieve drempels en taalbarrières. Voor importauto's is het vaak moeilijker te controleren of alles klopt. Daarom is het belangrijk om een kenteken check uit te voeren. Een kenteken check neemt deze onzekerheid weg omdat de kenteken informatie precies laat zien of de opgegeven gegevens kloppen. Vooral de BPM calculator is handig wanneer je een voertuig wilt exporten of importeren. Bij importeren betaal je namelijk BPM, bij het exporteren wordt deze uitgekeerd aan de exporteur. Hoeveel BPM je terugkrijgt (of moet betalen) is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Doe dus altijd een kenteken check als je aan de slag gaat met buitenlandse auto's.

Algemene gegevens auto check
De kenteken check is de leugendetector der auto inkoop. Is verzwijgen hetzelfde als liegen? De ethisch minder onderlegde autoverkoper zegt van niet. Hij kijkt niet zo nauw op een botsing meer of minder. Gebruik de schadehistorie kenteken check om te kijken wat het geregistreerde schadeverleden is van de auto.

De verkoper kan liegen maar de autohistorie kenteken check liegt nooit!
De originele prijs van de auto wordt door autoverkopers vaak uitgegooid als prijs-anker tijdens onderhandelingen. De verkoper zal nooit hier van af zitten. Deze prijs net wat hoger maken dan er daadwerkelijk betaald is kan de potentiële koper flink op het verkeerde been zetten. Als je wilt weten hoe ver de verkoper zijn anker heeft uitgegooid van de daadwerkelijke originele prijs kan een kenteken check de uitkomst bieden. Door de orginele prijs kenteken check kun je zo makkelijk voorkomen dat je in de boot genomen wordt!


Behalve kenteken check ook:Check gratis je voertuiggegevens RDW bij Wijkopenautos.nl met onze kenteken check

Er zijn dus veel redenen te bedenken waarbij je een (gratis) kenteken check nodig hebt voor je voertuig. Is de APK keuring nog wel geldig? Is de dagwaarde correct? Hoeveel vorige eigenaren heeft deze auto? Klopt de advertentie wel? Er zijn ontzettend veel gegevens in de kenteken check die de moeite waard zijn om zelf te controleren, voor je eigen zekerheid. Daarnaast is het meestal zo dat je kenteken opvragen met een kenteken check gratis is.

Je kenteken opvragen kan met onze taxatietool. Je vult daar behalve het kenteken en de kilometerstand ook je e-mailadres in. Wij gebruiken je e-mail om de informatie over de kenteken check waarde ook naar je toe te kunnen sturen. Daarnaast geven we je via de mail tips om je auto klaar te maken voor een handmatige taxatie. Wij bieden namelijk ook een handmatige auto check aan, zodat onze taxateurs je auto kunnen inspecteren. Een afspraak voor de auto check kun je meteen maken na de kentekencheck waardebepaling. Je kiest zelf de datum en tijd waarop het jou uitkomt. We noemen het dan wel een auto check, het komt echter dichter bij een grondige inspectie voor de échte waarde van je auto.

Verkoop je auto na onze taxatie

Op het moment dat je aankomt bij de vestiging staat onze taxateur voor je klaar. Hij gaat nu de staat van je auto vergelijken met de waarde van de kenteken check, zodat hij de exacte waarde kan checken. Hij begint bij de carrosserie om de lak op roest en krassen te checken. Daarna opent hij de motorkap om de staat van de motor te controleren. Als laatste onderdeel van de auto check onderzoekt hij het interieur en maakt hij ook meteen een testrit. Dan heeft hij genoeg informatie en is de gratis autowaarde check afgerond.

Je krijgt een gegarandeerd bod op je auto op basis van de kenteken check waarde en de autowaarde check. Ga je akkoord met dit bod? Dan is je voertuig verkocht! Wij regelen ook de afmelding en de vrijwaring. Het bedrag maken we direct over. Makkelijk en snel je auto verkopen doe je met wijkopenautos.nl!

Doe een kenteken check waarde

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zullen onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan de bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Vul nu je kenteken check in: