Gratis RDW kenteken check bij Wijkopenautos.nl

Een tweedehands auto op het oog of je huidige auto te koop zetten? In beide gevallen wil je de autowaarde weten. Doe hier de kenteken check in 30 seconden.

Voertuiggegevens voor ieder voertuig vind je bij de RDW, maar de waarde van een tweedehands auto vind je bij Wijkopenautos.nl. De waardebepaling van de auto via onze kenteken check tool gaat snel, eenvoudig en is 100% gratis. Waar wacht je nog op?

Met slechts het kenteken, jouw e-mailadres en de kilometerstand doe je gratis en vrijblijvend de kenteken check op onze website. Na de check maak je een afspraak bij één van onze vestigingen, waar we een definitieve taxatie van de auto uitvoeren.

Gratis online taxatie van je auto
  • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Waarom online kenteken opvragen?

Het online opvragen van een kenteken is nuttig als je van plan bent een auto te kopen én ook als een graag je oude auto verkoopt. Het kenteken zoeken is de eerste stap. Welke kenteken check je nodig hebt, hangt af van de informatie waarnaar je op zoek bent. De officiële RDW kenteken check voorziet je van de Nederlandse voertuiggegevens. Dit zijn algemene autogegevens, zoals merk, model en uitvoering. Is het kenteken zoeken voor de basisgegevens niet genoeg? Dan kun je ook nog online kenteken opvragen voor de waarde van je voertuig. Voor deze intentie is de check van Wijkopenautos.nl geschikt. Vul de online check in en ontvang gratis én direct de dagwaarde van de wagen. De kentekencheck van Wijkopenautos.nl is gratis, net zoals de kenteken RDW check.

RDW autocheck

Met een auto check is het ook mogelijk een auto op kenteken te zoeken. Op basis van een kenteken vind je veel informatie over de desbetreffende auto. Deze informatie komt uit het kentekenregister van de RDW. Elke auto in Nederland én dus ook import auto’s worden geregistreerd in het kentekenregister. Bij het online kenteken opvragen uit het kentekenregister ontvang je een kentekenrapport. Het kentekenrapport laat je al de autogegevens en meer zien. Zo vermeldt de RDW ook het energielabel en de datum van de laatste APK. Lees hieronder meer over de verschillende soorten autocheck en de informatie die een nummerbord check geeft.


Kentekencheck van Wijkopenautos.nl

De kenteken check van Wijkopenautos.nl geeft je geheel gratis en vrijblijvend de dagwaarde (de huidige waarde van je auto). Vul kenteken, kilometerstand en indien mogelijk auto specifieke kenmerken (motorinhoud, aantal deuren en uitvoering) in. Ontvang binnen 30 seconden wat je auto waard is. Houd rekening met het feit dat accessoires en de staat van de wagen niet bij deze waarde zijn inbegrepen. Mocht jouw auto bijvoorbeeld schade hebben, dan is de autowaarde vanzelfsprekend lager. Wijkopenautos.nl is gratis, veilig en snel. Via onze online waardebepaling kun je direct een afspraak maken bij één van onze 25 vestigingen voor een complete auto check.

Hoe werkt het checken op locatie?

Na het ontvangen van de dagwaarde via de online check kom je langs bij onze vestiging voor een taxatie op locatie. Onze professionals doen een volledig auto check en kijken daarbij naar de staat van de wagen. Dit is nodig voor het vaststellen van de verkoopwaarde. Aan de hand van een checklist inspecteert de professional de wagen. Daarnaast maakt hij een proefrit. Waar let onze taxateur op bij het auto checken? Zie onze autocheck lijst hiernaast. Na een half uur stellen wij de verkoopwaarde vast, wat gelijk ons bod is. Dit is een vast en vrijblijvend bod. Akkoord? Dan is je wagen direct verkocht! Wijkopenautos.nl regelt gratis de administratie en de vrijwaring.

Wijkopenautos.nl auto check

Beschadigingen
Wegligging
Staat van de motor
Extra auto accessoires
Staat van de banden


Kenteken check RDW

De RDW kenteken check berekent de cataloguswaarde auto. In tegenstelling tot de kenteken check van Wijkopenautos.nl, de de huidige waarde geeft. De check van de RDW is daarom niet geschikt als je je auto wilt verkopen. Wel geeft de RDW kentekencheck je alle voertuiggegevens, zoals het merk, de uitvoering, vorige eigenaren. Ook geeft de RDW je de datum van tenaamstelling, eerste afgifte en APK. Dit zijn de gegevens die je graag wilt weten als je een nieuwe auto koopt. Bij de RDW kenteken opvragen vertelt je ook of de auto gestolen is.

Kenteken gestolen? Doe de RDW auto check

Eén van de ergste dingen die je kan overkomen, is erachter komen dat je een “oneerlijk” voertuig hebt aangeschaft. Dit betekent dat de wagen gestolen of gekloond is. Het nummerbord opvragen kan je deze problemen besparen, omdat deze direct aangeeft of het voertuig gestolen is. Naast een RDW kentekencheck kun je meer doen om de kans op een oneerlijk voertuig klein te houden. Dij RDW erkende garages kun je zeker zijn van een eerlijke aankoop en zo heb je ook recht op kopersbescherming. Wanneer je besluit je occasion particulier te kopen, spreek dan af bij de verkoper thuis en vraag om een identificatiebewijs. Lees je goed in over de auto en als je niet veel verstand hebt van auto’s neem dan iemand mee die de juiste vragen stelt. De RDW kentekencheck is praktisch en beknopt maar het getrainde oog van een liefhebber ziet dingen waar de kentekencheck geen uitspraak over doet.


De Nationale Autopas Check (NAP Check)

Dan is er nog de Nationale Autopas (NAP) check. Dit is de officiële kilometerregistratie van de RDW. De kilometerstand is relatief makkelijk te beïnvloeden. Daarom is het sinds 2014 verboden om in Nederland met de kilometerstand the frauderen en heeft de RDW het NAP ingevoerd. Bij iedere onderhoudsmoment wordt een kilometerstand check gedaan. Deze wordt geregistreerd en beoordeeld op basis van de vorige geregistreerde stand. Zodoende kun je bij de RDW kenteken check ook de NAP check doen. Deze kost €1,- per kenteken. Als je je occasion verkoopt, is de NAP check van je kenteken erbij vermelden altijd handig.

Zie hieronder een overzicht en vergelijking van de verschillende soorten kenteken check


Wijkopenautos.nl
Kenteken check
Gratis dagwaarde berekening ✔ 
Cataloguswaarde weergeven ✘ 
Autowaarde updates per e-mail ✔ 
Professionele waarde taxatie op locatie ✔ 
Auto verkoop binnen 24, inclusief RDW vrijwaring ✔ 
Tweedehands auto's taxeren ✔ 
NAP Autocheck ✘ 
Technische Voertuigspecificaties ✘ 

APK datum check

Het is wettelijk verplicht om je nieuwe APK uit te voeren voordat de vorige APK verloopt. En met het oog op het het waardebehoud van je occasion is het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de verlenging ervan. Vraag daarom de APK vervaldatum op met een kenteken check. Dit is erg belangrijk want zonder geldig APK bewijs ontvang je een boete en bij ongelukken ben je niet verzekerd. Aangezien de RDW kentekencheck gegevens afkomen van het RDW zelf heb je de zekerheid dat de informatie juist is.

Extra RDW kentekencheck advies!

De APK kan al twee maanden voor de daadwerkelijke APK vervaldatum worden ingepland. Extra fijn aan het tijdig inplannen van je APK is dat het keuringsbewijs 14 maanden geldig is. Maak het jezelf daarom niet moeilijk en laat je kenteken natrekken met een RDW kentekencheck.

Buitenlandse auto check

De import van tweedehands auto’s is al decennia lang populair in Nederland. Voornamelijk door de relatief hoge prijs van Nederlandse tweedehands auto’s zoeken veel mensen over de grens voor alternatieven. Het zijn niet alleen Duitsland, België en Luxemburg die populair zijn in Nederland. Andere landen die het goed doen onder Nederlandse autokopers zijn Frankrijk, Hongarije, Italië en Spanje. Ondanks gunstige prijzen zijn er genoeg factoren die afschrikken, zoals administratieve drempels en taalbarrières. Voor importauto's is het vaak moeilijker te controleren of alles klopt. Daarom is het belangrijk om een RDW kenteken check uit te voeren. Een kenteken check neemt deze onzekerheid weg omdat de kenteken informatie precies laat zien of de opgegeven gegevens kloppen. Vooral de BPM calculator is handig wanneer je een voertuig wilt exporteren of importeren. Bij importeren betaal je namelijk BPM, bij het exporteren wordt deze uitgekeerd aan de exporteur. Hoeveel BPM je terugkrijgt (of moet betalen) is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Doe dus altijd onze RDW kenteken check als je aan de slag gaat met buitenlandse auto's.

Laat je auto nu taxeren:

Kentekencheck en motorrijtuigenbelasting

Belastingen. Ook jouw voertuig krijgt ermee te maken. Motorrijtuigenbelasting (MRB), ook wel wegenbelasting is er voor ieder RDW voertuig. Voor de aanschaf van je nieuwe voertuig zie je dankzij de RDW kentekencheck direct hoeveel wegenbelasting er op het RDW voertuig zit. Kenteken natrekken met de motorrijtuigenbelasting kenteken check geeft je inzicht in hoeveel wegenbelasting de RDW vraagt voor jouw auto. Hiervoor moet je wel specifiek bij de RDW kentekencheck zijn.


Kentekencheck en inzicht in energielabel en milieuzones

Ook duurzame eigenaren vinden voordelen in de RDW kentekencheck. Zo geeft de RDW kentekencheck informatie over het energielabel van je auto. Dit energielabel informeert over het brandstofverbruik, zuinigheidscategorie en CO2-uitstoot van jouw auto. Lees af hoeveel je nieuwe auto verbruikt aan brandstof. Voor occasions van vóór 2001 bestaat geen energielabel.


Energielabel Zuinigheid tov gemiddelde auto uit dezelfde grootteklasse
A Minstens 20% zuiniger
B 20% tot 10% zuiniger
C Maximaal 10% zuiniger
D Maximaal 10% onzuiniger
E 10% tot 20% onzuiniger
F 20% tot 30% onzuiniger
G Meer dan 30% onzuiniger

Een kentekencheck geeft ook inzicht in de RDW milieuzones. Bij het invullen van de RDW kentekencheck voor de milieuzeone van je auto kan je auto in vier verschillende categorieën vallen.

  • ‘Geen ontheffing nodig’: Je mag met je voertuig in milieuzones rijden.
  • 'Ontheffing’: Wanneer de RDW kentekencheck deze melding geef is je voertuig toegestaan in milieuzones tot de verloopdatum van de ontheffing.
  • ‘Geen ontheffing’: De ontheffing is komen te vervallen omdat het voertuig ouder is dan 13 jaar. Eventueel kom je in aanmerking voor een lokale ontheffing.
  • ‘Geen ontheffing bekend’: Wanneer je deze melding krijgt te zien via de RDW kentekencheck is het verstandig om een aanvraag in te dienen voor een landelijke ontheffing. Zo kan je een definitieve bepaling krijgen of je bent vrijgesteld onder het milieuzone bord of niet. De toelichtingen op het milieuzone bord zelf kunnen allicht ook al een indicatie geven.
Laat je auto nu taxeren: