Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Auto verkopen voor export - Waarom precies?

Heb jij jezelf weleens afgevraagd: wanneer loont het om de auto te verkopen voor de export? Een interessante vraag. Het auto verkopen export kan met name interessant zijn wanneer er sprake is van total loss, een term die door autoverzekeringen wordt gebruikt voor een auto waarvan de reparatiekosten de dagwaarde overstijgen. In zo’n geval loont het simpelweg niet om de auto te repareren. Dat wil zeggen in Nederland niet, maar in het buitenland ligt er nog een glorieuze toekomst voor je auto in het verschiet. Bijvoorbeeld voor de onderdelen, of omdat de reparatiekosten stukken lager zijn. Je auto verkopen voor de export is daarom een goed idee waar niet iedereen bij stilstaat.

Je auto verkopen export is, zul je merken, wel veel werk. Je moet veel RDW papierwerk regelen en een koper vinden in het buitenland. Gelukkig bieden wij nog een alternatief voor je auto exporteren. Je verkoopt je auto eenvoudig aan ons. Wij zijn namelijk geïnteresseerd in elke auto! Of het nu een gloednieuwe Volkswagen Polo is of een ouderwetse Peugeot 106.

Wij zijn bovendien in staat meer voor je auto te bieden dan de schrootprijs. Geen gedoe meer met het invullen van al het RDW papierwerk, Wijkopenautos.nl regelt het gratis voor je! Doe daarom meteen de online taxatie en lees snel verder over onze manier van auto verkopen voor exportconcept.

Europa's grootste export auto opkoper!

Directe uitbetaling
Meer dan een half miljoen auto's geëxporteerd
Export taxatie door experts
Eerlijke prijs
RDW Export bedrijf

Tevreden klanten over hun geëxporteerde auto

"Het export verkoopproces via Wijkopenautos.nl was erg eenvoudig. Behulpzame medewerkers en een goed bod. Ik raad jullie services graag aan!"
02-03-2017 door Gerard de B. uit Enschede

" Ik was sceptisch in het bod ging alles naar wens! Ik kan Wijkopenautos.nl alleen maar aanbevelen. Serieus, flexibel en capabele service!"20-11-2016 door Guus B. uit Leeuwarden)
Toyota Yaris verkocht voor export
Toyota Yaris verkocht voor export
Suzuki Alto verkocht voor export
Suzuki Alto verkocht voor export
Peugeot 206 verkocht voor export
Peugeot 206 verkocht voor export
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
11-09-2016 door Frans de G.uit Eindhoven

Wie op zoek is naar een snelle en betrouwbare manier om zijn auto te verkopen, is hier op de juiste de plek. Zeer vriendelijk personeel, ze waren erg bekwaam en eerlijk. Een goed alternatief als je niet zit te wachten op het gedoe en de stress van particuliere verkoop.


01-12-2016 door Carla T. uit Arnhem

Ik heb mijn Opel Vectra C aan Wijkopenautos.nl verkocht. Mijn auto verkeerde in mijn ogen in zeer slechte staat. Het gesprek in de garage verliep goed. Er werd een proefrit gemaakt en een paar foto's gemaakt. Het bod bleek beter dan ik had verwacht. Ik heb het verkoopcontract ondertekend en drie werkdagen later had ik mijn geld.

Auto verkopen export.

De term total-loss klinkt vaak heftiger dan de situatie in werkelijkheid is. Meestal gaat het om economische total loss, een geval waarin de reparatiekosten de RDW dagwaarde van de auto overstijgen. Vooral bij auto’s op leeftijd kan er relatief snel sprake zijn van een economisch total loss. Dit betekent niet dat de auto niet meer te redden valt, het betekent vooral dat het niet meer loont om het te proberen. In dit geval is het interessant om je auto te verkopen voor de export. Vaak zijn de reparatiekosten in het buitenland namelijk een stuk lager dan in Nederland. Een prima auto die hier om economische redenen wordt afgeschreven, kan in het buitenland, door middel van een goedkope reparatie, prima nog jaren mee. Er is slechts één probleem: een auto verkopen als particulier voor de export is niet eenvoudig. Je moet namelijk het nodige ondernemen. Ten eerste moet je iemand in het buitenland vinden die jouw auto wil kopen. Als dat is gelukt moet je de RDW afmelding van je auto regelen, een uitvoerkenteken aanvragen en de verzekering regelen. Dit kost je ongeveer 75 euro. Wat is het alternatief? In plaats van je auto verkopen export kun je je auto ook aan Wijkopenautos.nl verkopen. Wij kopen namelijk alle auto's, dus ook jouw auto die total loss is. Daarnaast regelen wij al het papierwerk gratis voor je. Dus geen gedoe meet met je auto verkopen export als je kiest voor Wijkopenautos.nl

Opkoper auto export

Wanneer je op zoek bent naar een export opkoper voor je Japanse auto, ben je bij ons van harte welkom. Met name Japanse auto's van ongeveer 10 jaar oud staan erom bekend lang mee te gaan en zeker op de lange termijn relatief gezien niet veel onderhoud nodig te hebben. Onderdelen voor deze auto's zijn dan ook makkelijk te verkrijgen en niet duur. Opkopers voor de auto export zijn hiervan ook op de hoogte en kijken dus graag naar dit type wagens, gezien de hoge vraag en betrouwbaarheid. Ook auto's met een hoge kilometerstand (minimaal 250.000 kilometer) leveren in Nederland weinig meer op, maar kunnen in het buitenland nog een prima tweede leven leiden!

Ons concept voor auto verkopen export.

Voordat wij overgaan tot auto aankoop, scheppen wij allereerst zoveel mogelijk duidelijkheid over de precieze waarde van je auto. Dit doen we op door middel van een tweeledig taxatieproces. Maak eerst gebruik van onze online taxatietool, waarmee we je snel en eenvoudig een indicatie kunnen geven van de prijs die je voor je occasion kan verwachten. Vul je kenteken of het merk, het bouwjaar en de kilometerstand van je auto in en kom erachter hoeveel je auto op dit moment ongeveer waard is. Bedenk wel dat de prijs is gebaseerd op een goed functionerend voertuig. Is je auto APK-afgekeurd of economisch total loss verklaard? Dan zal de uiteindelijke dagwaarde logischerwijs aanzienlijk lager uitvallen dan de geschatte waarde van onze taxatietool. Het is om die reden het verstandigst om gelijk een afspraak te maken met één van onze taxateurs bij een vestiging bij jou in de buurt voor een definitieve taxatie. Al onze waarde-experts zijn RDW-erkend en zullen je, door middel van een zorgvuldig uitgevoerde taxatie, precies vertellen wat je auto waard is.

Het gehele taxatieproces, zowel het gebruik van de taxatietool als de vakkundige taxatie door een taxateur, is gratis en vrijblijvend. Op ieder gewenst moment ben jij als autoverkoper gerechtigd om van de verkoop van je auto af te zien. Op basis van de vastgestelde waarde doet de taxateur jou uiteindelijk een definitief bod om je auto te kopen. Ga jij akkoord met dit bod? Dan is je auto succesvol verkocht en zit je taak als verkoper er tevens meteen op. Als full-service bedrijf nemen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van je auto voor onze rekening. Een service die wij graag en vanzelfsprekend leveren. Bovendien maken we het overeengekomen geldbedrag nog dezelfde dag naar je over, zodat het binnen twee werkdagen op je rekening staat. Een efficiënte en betrouwbare gang van zaken, waar wij zeer veel waarde aan hechten.

Auto verkopen aan buitenlander

Het komt tegenwoordig maar vaak genoeg voor dat buitenlandse auto importeurs naar Nederland komen voor aantrekkelijke, goed geprijsde tweedehands wagens die - vaak vergeleken met andere Europese landen - in een zeer goede staat verkeren. Het lijkt ingewikkeld omdat je niet zomaar naar het postkantoor kunt gaan om de auto over te schrijven op naam van bijvoorbeeld iemand uit Duitsland of Frankrijk. Gelukkig valt het allemaal reuze mee. Bij een RDW balie of RDW Keuringsstation zorg je dat je de volgende documenten meeneemt:

 • De kentekencard met de tenaamstellingscode of het ouderwetse papieren kentekenbewijs met Tenaamstellingsbewijs.
 • Legitimatiebewijs (Paspoort en/of rijbewijs)
 • Kentekenplaten

Vervolgens betaal je de uitvoerkosten á €9,98 en is de registratie officieel beëindigd. Je ontvangt hierbij het RDW Vrijwaringsbewijs, de koper ontvangt vervolgens het kentekenbewijs deel II voor Uitvoer, om de auto in het buitenland te registreren. In Nederland mag er vervolgens nog maar twee weken met het voertuig gereden worden, enkel op de witte Uitvoerkentekenplaten en mits de auto verzekerd is.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

2. Betaling

Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: