Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wat kost een autoveiling? Wijkopenautos.nl is gratis!

Autoveilingen in Nederland zijn toegenomen in populariteit. Deze opwaartse trend van online veilingen wordt veroorzaakt door de veronderstelling dat men een hoger bod ontvangt via een autoveiling. Zowel particulieren als autodealers bieden tijdens een online veiling tegen elkaar op, waardoor de verkoopprijs op een autoveiling toeneemt. Wat men niet beseft, is dat een autoveiling of het veilingshuis verborgen kosten in rekening brengt. Zo betaal je abonnementskosten om je occasion überhaupt te mogen plaatsen op een auto veiling. De verzendkosten van het voertuig wordt jou ook in rekening gebracht door het veilingshuis. Zo hou je geen geld meer over na de auto veiling! Waarom bied je jouw wagen aan op een autoveiling als het ook anders kan?

Bij Wijkopenautos.nl is het occasion verkopen geheel gratis! Kom langs bij één van onze 25 vestigingen in Nederland. Wij taxeren je wagen gratis en vrijblijvend in tegenstelling tot autoveilingen. Aan de hand van deze inspectie bieden wij jou een vast marktconform bod aan. Met 445.000 verkochte auto's en jaren ervaring hebben onze experts een uitstekend inzicht in de huidige marktprijzen. Bevalt het autobod? Accepteer en Wijkopenautos.nl maakt direct het geld over. Neem geen risico met autoveilingen. Wijkopenautos.nl koopt elke wagen, ongeacht de staat, binnen 24 uur. Ons bod biedt jou zekerheid.

Wij bieden jou meer dan een veiling:

Inkoop van elke auto
Prijsgarantie
Gratis RDW vrijwaring
Persoonlijke service
Geld wordt direct overgemaakt

Klanten over onze manier van auto's veilen:

"Was netjes en goed uitgevoerd. Ik kan niets anders doen dan u Wijkopenautos.nl aanbevelen. Beter dan een autoveiling, dat is zeker."
22-11-2016 door Teus W. uit Utrecht | Daewoo Kaleos 1.4 uit 2003

"De service was precies zoals ik het graag wilde hebben. Geen wachttijd, de taxatie was grondig en bovendien alles was fair. Alle vragen die ik daarna nog had werden naar tevredenheid beantwoord."
27-03-2016 door Sahli A. uit Tilburg | Peugeot 204 1.4 uit 2007
Peugeot 206
Peugeot 206
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Mercedes Benz A klasse
Mercedes Benz A klasse
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
13-05-2016 door Bob-Jan F. uit Den Bosch

De inspectie ging snel en gemakkelijk. Bij het opstellen van de verkoopovereenkomst werd echt de tijd voor mij genomen en kreeg ik ook nog eens koffie aangeboden. In tegenstelling bij een online autoveilingHele goede service, bedankt!

01-09-2016 door Hannie U. uit Zwolle

De online taxatie ging makkelijk, afspraak was zo gemaakt en in de garage veriiep alles soepel. De expert was erg vriendelijk en kwam snel met een goed bod voor mijn auto - tot de volgende keer!

Wat is een auto veiling?

Wat is een auto veiling? Een veiling is een markt waarbij verschillende objecten worden verkocht aan bieders onder bepaalde voorwaarden. Een autoveiling is dus een veiling waarbij auto's te koop worden aangeboden. Een autoveiling kan fysieke aanwezigheid eisen of een auto veiling kan online plaats vinden. Net zoals fysieke autoveilingen hebben online auto veilingen verschillende voorwaarden. Belangrijk voor een autoveiling is dat je de juiste papieren bezit en je wagen spik en span is. Sommige autoveilingen bieden zelfs een schoonmaakservice aan. Bepaal eerst of een fysieke autoveiling of een online veiling auto beter bij jou past voordat je je inschrijft op een autoveiling. Want voor het inschrijven vragen autoveilingen doorgaans inschrijvingskosten. Kies je voor een online autoveiling? Registreer dan het voertuig voor de auto veiling. Je kunt het inschrijvingsformulier vinden op de autoveiling site. Autoveilingen vragen bij inschrijving ook dikwijls om foto's van het voertuig. Is het formulier verzonden, de kosten voor inschrijving autoveiling overgemaakt én is jouw aanmelding goedgekeurd door de auto veiling? Dan rest alleen nog het verschepen van het voertuig naar de autoveiling locatie. Het voertuig wordt niet door de autoveiling geïnspecteerd of op waarde geschat. Wel bepaal jij in samenwerking met de veiling een minimum verkoop bedrag. . Dit is de waarde die je minimaal wilt ontvangen voor het voertuig. Mocht het hoogste bod op de veiling niet het minimum verkoop bedrag bereiken, dan is de online veiling auto niet verkocht. Een voertuig verkopen via een autoveiling is hierdoor erg risicovol.


Autoveilingen in alle soorten en maten.

Als het op autoveilingen aankomt heb je, als verkoper, te maken met verschillende soorten veilingen. Er zijn bijvoorbeeld gedwongen autoveilingen zoals executieveilingen, belasting veilingen en faillissement veilingen. In principe is een executieveiling hetzelfde als een belasting veiling. Wanneer iemand geen belasting betaalt of schulden heeft, wordt er beslag gelegd op roerende goederen zoals bijvoorbeeld, de auto. De schulden worden van de opbrengst veiling afgetrokken. Bij een faillissement veiling wordt er beslag gelegd op de goederen van een bedrijf. Een bedrijfswagen levert vaak veel geld op bij een autoveiling. Een faillissement veiling of executieveiling is dus vooral interessant voor de auto kopers. Helaas is een veiling koop meestal onder voorwaarden. De hoogste bieder zijn hoeft niet te betekenen dat jij de auto ook zult bezitten. Hetzelfde geldt voor het aanbieden van je tweedehands auto op autoveilingen. Zowel voor auto kopers als verkopers heb je op veilingen, mocht dat nou een faillissement veiling of een belasting veiling zijn, geen prijsgarantie.

Naast verschillende veilingen, heb je ook verschillende autoveilingen per type auto. Een autoveiling voor alleen BMW’s of Volkswagens. Zo heb je ook een personenwagen veiling of een bedrijfswagen veiling. Deze kunnen dan gesloten veilingen zijn of openbare veilingen. De laatste jaren zijn vooral de online autoveilingen flink in aantal gestegen. Online worden gemakkelijk verschillende soorten autoveilingen gecombineerd. Dit maakt het gemakkelijker om als verkoper je auto te koop aan te bieden op een online veiling. Dit scheelt misschien in benzinekosten maar het verlaagt niet het risico dat komt kijken bij het occasion verkopen via een autoveiling. Een online autoveiling is vaak onpersoonlijk en niet transparant. Dus informeer jezelf goed voordat je jouw auto op een autoveiling site plaatst.

Autoveiling: een markt waar auto's worden aangeboden en verkocht aan bieders onder bepaalde regels. Autoveilingen kunnen online of fysiek plaats vinden en er zijn zowel openbare veilingen als gesloten veilingen. Een autoveiling kan daarnaast nog onderverdeeld zijn naar automodel of merk, bijvoorbeeld een bedrijfswagen veiling of een occasion veiling.
Belastingveiling: een gedwongen veiling waarbij de Belastingsdienst beslag legt op goederen. De goederen worden geveild op een belastingveiling. Een belastingveiling wordt ook wel executie veiling genoemd.

Reguliere autoveiling versus Wijkopenautos.nl

De tweedehands automarkt wordt gedomineerd door autodealers. Zij kopen op een autoveiling zoveel mogelijk auto's op voor een zo laag mogelijke waarde. De zorg en aandacht die jij hebt besteed aan je wagen gaat op zo'n veiling verloren. De experts van Wijkopenautos.nl nemen de staat van de auto mee in de taxatie. Hoe beter de zorg, hoe hoger ons bod. In tegenstellingen tot reguliere auto veilingen bieden wij een weloverwogen bod uit. Wij bieden jou een volledige service aan. Wat inhoudt dat wij gratis de administratieve afhandeling voor je regelen. Dit scheelt jou tijd en kosten, die je op een autoveiling kwijt was. Kom bij een van onze 25 vestigingen in Nederland langs en wij voeren een gratis taxatie uit en bieden een vrijblijvend en vast bod op de wagen. Zo bespaar je jezelf de moeite en onzekerheid die een autoveiling met zich mee brengt. Zo is je auto toch vertrouwd en snel verkocht.

Een reguliere autoveiling neemt dus risico’s met zich mee. Niet alleen voor de koper, maar ook voor jou als verkoper. Het risico van een autoveiling is dat je auto niet verkocht wordt of onder jouw gewenste verkoopprijs. Een autoveiling biedt je geen prijsgarantie. Wijkopenautos.nl daarentegen doet een eerlijk en marktconform bod op basis van de staat van je occasion. Betekent dit dat wij uitsluitend de beste auto’s kopen? Zeker niet! Wijkopenautos.nl is voor iedereen en elke auto, of deze nou nieuw is of rijp voor de sloop. Verkoop je occasion direct aan ons, zonder tussenkomst van derden, zoals wel het geval is bij een autoveiling. Een autoveiling zonder verborgen kosten zoals abonnementskosten dat is Wijkopenautos.nl.

Het is je misschien ook opgevallen dat we vaak de woorden 'executie veiling' en 'executie verkoop' door elkaar gebruiken, net zoals we 'belastingveiling' en 'belastingveilingen' gebruiken. Wij maken geen onderscheid in de verschillende bewoordingen, voor ons betekenen deze begrippen hetzelfde.Autoveiling vergelijken

Wijkopenautos.nl
Binnen 24 uur auto verkopen ✔ 
Online waarde berekenen ✔ 
Annuleringskosten ✔ 
Voertuigprijs op basis van RDW taxatie ✔ 
Auto verkoop ouder dan 12 jaar ✔ 
Tweedehands auto's taxeren en verkopen ✔ 
Extra accessoires en opties meegenomen in de berekening ✔ 

Onze auto verkoop vestigingen Nederland


Amersfoort

Amsterdamseweg 45B
3812 RP Amersfoort

085 8887799

Amsterdam-Zuid

Valschermkade 16
1059 CD Amsterdam

085 887799

Tilburg

Selenakker 1
5047 TP Tilburg

085 887799

Rotterdam Kleinpolderplein

Abraham van Stolkweg 94
3041 JA Rotterdam

085 887799

Maastricht

Sortieweg 69
6219 NT Maastricht

085 8887799

Den Bosch

Kasteleinenkampweg 4
5222 AX Den Bosch

085 887799

Vragen over autoveilingen?

V: Betekent een auto veiling en autoveiling hetzelfde?

A: Er is geen verschil tussen een auto veiling en een autoveiling. Beiden zijn veilingen voor auto's. Dat betekent dat de veiling zich puur richt op het aanbieden van auto's en / of motorvoertuigen en geen andere producten.

V: Wat is het verschil tussen een veiling door faillissementen en een belastingveiling?

A: Beiden soorten veilingen zijn gedwongen veilingen. Dat houdt in dat de belastingdienst of een andere instantie heeft besloten de eigendommen van de schuldenaar aan te bieden op een veiling om de schulden enigszins af te lossen. Bij een faillissement veiling is vaak een bedrijf failliet gegaan en besluit doorgaans zelf om de schulden te voldoen door de goederen te verkopen op een veiling. Een belastingveiling wordt bepaalt door de belastingdienst. Een particuliere schuldenaar door de belastingdienst gedwongen wordt om zijn goederen af te staan aan de belastingdienst die deze goederen vervolgens aanbiedt op een belastingveiling.

V: Aan welke voorwaarde moet mijn auto voldoen om deel te nemen aan een autoveiling?

A: Als verkoper moet je eerst aan alle nodige papierwerk voldoen om je wagen op een autoveiling te mogen plaatsen. Vervolgens moet je alle gegevens met betrekking tot het voertuig zorgvuldig invullen en een inschrijvingsbedrag aan het veilingshuis betalen. Voordat de autoveiling van start gaat moet het voertuig naar de plek van de autoveiling vervoerd worden. Een minimum bedrag voor het verkopen auto wordt in overeenstemming besloten en laat het bieden beginnen.

V: Hoe lang duurt het voordat ik mijn auto verkocht heb op een veiling?

A: Hoe lang het duurt om je wagen te verkopen om een veiling hangt af van het soort autoveiling en wanneer de veiling plaats vindt. Kies je voor een online autoveiling dan gaat het bieden vaak sneller en staat het bedrag ook sneller op je bankrekening dan bij een fysieke autoveiling. Je moet vaak veel papierwerk van tevoren in orde hebben, dus het hele proces van de auto te koop zetten op een veiling kan soms maanden in beslag nemen. Bij Wijkopenautos.nl ben je in tegenstelling tot een reguliere autoveiling al binnen 24 uur je wagen kwijt.

V: Wat is het voordeel van Wijkopenautos.nl t.o.v. autoveilingen?

A: Er zijn veel voordelen van Wijkopenautos.nl ten opzichte van autoveilingen. Bij autoveilingen ben je vaak maanden aan het wachten voordat het gewenste bedrag op je rekening staat. Wijkopenautos.nl daarentegen maakt direct het geld over nadat je ons bod hebt geaccepteerd. Dit kan binnen 24 uur. Daarnaast zijn autoveilingen niet gratis. Er zijn vele verborgen kosten verbonden aan autoveilingen, zoals bijvoorbeeld de inschrijfkosten. Wijkopenautos.nl biedt jou een gratis taxatie aan én een vrijblijvend bod.

V: Ik heb mijn auto te koop aangeboden op een autoveiling, maar ik heb me bedacht. Kan ik nog annuleren?

A: Als je het voertuig al hebt ingeschreven bij de autoveiling en besloten hebt om de wagen toch aan Wijkopenautos.n te verkopen dan moet je annuleringskosten betalen aan de auto veiling. Hopelijk is de occasion nog niet verscheept en ben je geen kosten kwijt aan het terug halen van de wagen.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: