Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Laat je auto taxeren voor je hem verkoopt

Als je je auto wilt verkopen of inruilen is je auto laten taxeren een belangrijke stap. Als je hem bijvoorbeeld wilt verkopen via een autoverkoopsite heb je op deze manier een indicatie voor een vraagprijs. Het bepalen van de waarde van je auto kun je het beste uitbesteden aan professionald, omdat zij precies weten waar ze op moeten letten en wat de marktwaarde van je auto is. Maak de vraagprijs altijd iets hoger dan de marktwaarde van je auto, omdat de uiteindelijke prijs die je voor je auto krijgt bijna nooit de vraagprijs is. Als je hiermee rekening houdt, kun je het bedrag krijgen dat je wenst. Als je auto eenmaal getaxeerd is, kun je hem ook direct na de taxatie aan ons verkopen. Je kunt 6 dagen per week bij ons terecht bij een vestiging bij jou in de buurt.

Vul eerst de taxatietool in voor een snelle online taxatie inclusief indicatie van de prijs die je kunt vragen voor je auto. Maak daarna een afspraak voor een gratis handmatige taxatie. Dit kan snel en vrijblijvend in onze vestiging. Je ontvangt meteen een bod op je auto.

Meteen verkopen aan Wijkopenautos scheelt je een hoop gedoe met onderhandelen over de prijs. Het is ook aan te raden om je auto taxeren als deze getuned is. Als je namelijk veel geld steekt in het tunen van je auto en hij is total loss, dan krijg je alleen de dagwaarde van je auto uitgekeerd als je auto niet getaxeerd is. Je kunt dan niet bewijzen dat je veel geld aan je auto hebt gespendeerd en krijgt het bedrag dat een standaarduitvoering nog waard geweest zou zijn.

'

Onder onze autotaxatie service valt:

 • Gratis online taxatie
 • Geen verplichting tot verkoop
 • RDW-erkend bedrijf
 • Auto taxeren binnen 30 minuten
 • Vestigingen door heel Nederland

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De garage en het team maakten een goede indruk op me. Ik was te vroeg, maar kreeg koffie aangeboden. Het auto taxeren ging snel en zakelijk en het bod was goed. Ik kan dit bedrijf alleen maar aanbevelen! (Rick de W.)

We werden zeer netjes geholpen. De werknemers van wijkopenautos.nl zijn vriendelijk en netjes. De afmelding verliep prima en was meteen geregeld. (Connie M.)

Ik geef wijkopenautos.nl een 10+! Leuke werknemers en we hebben het auto taxeren goed gedaan. Een en al top, ga zo door! Nog bedankt! (Barry van K.)
Fiat Grande Punto, BJ 01
Fiat Grande Punto, BJ 01
Ford Cmax, BJ2006
Ford Cmax, BJ2006
Mercedes Benz Cl. B, BJ 02
Mercedes Benz Cl. B, BJ 02
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
21-01-2016 door Fred van Z. uit Alphen aan den Rijn

Vrijdag mijn auto laten taxeren. Zeer correcte behandeling. De geboden prijs viel mij erg mee en ik heb mijn auto gelijk verkocht. Geld snel binnen. Kortom ik ben een tevreden klant.

30-03-2016 door Rob van der S. uit Zwolle

Vakmensen die rustig de auto bekijken en taxeren en geen gekke praat. Heb er meteen mijn auto verkocht na een goede behandeling.

Autotaxatie: eerst online en vervolgens in onze vestiging.

Om de dagwaarde van je auto te berekenen ga je naar de taxatietool en vul je je kenteken in. Selecteer op de volgende pagina de kilometerstand van je auto en vul een geldig e-mailadres in. Je ontvangt nu een prijsindicatie van je auto die per email wordt opgestuurd. Dit is hoe we de auto online taxeren. Door deze eerste taxatie van je auto heb je een idee van wat je auto ongeveer waard is en je kan je auto aan de hand van deze prijs te koop zetten. Maar wij raden je aan om ook meteen een afspraak in een van onze vestigingen te maken voor een volledige autotaxatie door een RDW-erkende inspecteur.

Tijdens de inspectie wordt je auto binnenstebuiten gekeerd. Het staat je uiteraard vrij om hierbij vragen te stellen. De inspecteur kijkt ten eerste naar de staat van de auto en stelt zich onder andere de volgende vragen: is de auto goed onderhouden en is de eigenaar er zuinig op geweest? Zijn er eventuele beschadigingen, zoals deuken en krassen? Uiteraard worden ook de kilometerstand, het merk en type auto meegenomen in de waardebepaling. Heb je een tijdloze auto, die niet trendgevoelig is, dan zal de prijs bij het auto taxeren vaak hoger uitvallen. Is er net een nieuw type van dezelfde auto op de markt? Dan valt de taxatieprijs meestal lager uit. Wacht daarom nooit te lang met het uitvoeren van een taxatie en verkoop je auto altijd voor er een nieuw type op de markt komt. Na de taxatie wordt een korte proefrit gemaakt en doen wij een bod op je auto. Dan heb je de mogelijkheid om je auto direct te verkopen. Doe je dat, dan regelen wij verder ook alle administratie. Ga je hier niet mee akkoord, dan kun je de auto uiteraard zelf verkopen en weet je wat je kan vragen. Houd er wel rekening mee dat er veel tijd gaat zitten in het zelfstandig verkopen van je auto.

Het voordeel van auto taxeren in onze vestiging

Je kunt met onze taxatietool de dagwaarde van je auto berekenen. In principe heb je dan een idee voor welk bedrag je je auto zelf te koop kunt aanbieden of welk bedrag je ongeveer zou kunnen krijgen als je je auto inruilt.  Waarom is het dan toch zinvol om een afspraak te maken en om je auto taxeren? Bij de gratis online taxatie wordt alleen rekening gehouden met een standaardmodel van jouw auto. De extra’s die jouw auto heeft worden niet meegenomen in deze taxatie. Heb je je auto heel goed onderhouden dan is de prijs van de online autotaxatie waarschijnlijk lager dan wat de auto eigenlijk waard is. Daarnaast worden eventuele gebreken aan de auto ook niet meegenomen in de gratis online taxatie. Hierdoor kan het zijn dat je je auto te duur gaat verkopen en dat niemand hem wil hebben.

Door een afspraak te maken en je auto taxeren te laten weet je precies waar je aan toe bent en het levert alleen maar voordelen op. De taxatie kost je weinig tijd; wij hebben meerdere vestiging, er zit altijd wel één bij jou in de buurt en binnen een half uur wordt je gehele auto onderzocht. De autotaxatie is bovendien gratis en het bod is vrijblijvend. Je kunt met deze gegevens op zak nog steeds je auto zelf verkopen via Marktplaats of Speurders. Wij raden je aan om de auto direct aan ons te verkopen. Je krijgt een gegarandeerd bod en je bent gelijk van je auto af. De administratieve wordt voor je geregeld en je hoeft je auto niet meer zelf proberen te slijten. Op die manier kan je al binnnen 48 uur nadat je je kenteken hebt ingevuld op onze website van je auto af zijn.
Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: