Verkoop je benzineauto voor de beste prijs

Ben je van plan je benzineauto te verkopen. Er is veel gaande op de markt en als jij je benzineauto wil verkopen voor de beste prijs, helpt wijkopenautos.nl je graag.

Met informatie en onze aantrekkelijke service voor autoverkopers! Via de taxatietool op onze website check je direct de waarde van iedere benzine auto. Zo krijg je direct een idee of het voor jou zinvol is om te verkopen.

Benzine auto's zijn nog altijd gunstig om te verkopen. Waar dieselauto's vertrouwen hebben verloren zijn benzine auto's juist nog wel zeer populair. Ontdek bij ons alle mogelijkheden voor de auto verkoop.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. Verkoop je benzineauto voor de beste prijs

Benzine auto verkopen

Je wil natuurlijk wel de beste prijs krijgen voor je tweedehands. Benzineauto’s blijven populair, al voelen ze wel de hete (en schonere) uitlaatgassen van hybride-auto’s in hun nek, die bezig zijn met een opmerkelijke opmars. Daarnaast zijn meer mensen op zoek naar tweedehandsauto’s dan eerder, ook omdat auto’s langer meegaan en betrouwbaarder geworden zijn. Ruim de helft van de auto’s op de Nederlandse wegen werd voor dit decennium gebouwd.

Je kunt ervoor kiezen zelf op zoek te gaan naar een koper, de wijkopenautos.nl verkoopservice te gebruiken of naar de dealer te stappen. Voordat je dat doet, is het wel handig eerst een beeld te schetsen van de huidige marktsituatie voor benzine-occasions. Welke invloed hebben recente marktontwikkelingen op tweedehandsauto’s en moet je nu juist wel of niet verkopen?

2. Waarom benzineauto’s nog steeds populair zijn.

Het vertrouwen van veel consumenten en – ook niet onbelangrijk – de politiek in dieselauto’s is dramatisch gedaald na het beruchte schandaal rond onder andere Volkswagen.

Diesels werden lange tijd gezien als het schonere alternatief voor benzine met de meest moderne snufjes om de uitstoot van schadelijke gassen te beperken. Een wassen neus voor consumenten, naar later bleek. Eigenaren van benzineauto’s daarentegen hoeven niet te vrezen voor milieuzones, verboden, nog hogere belastingen, etc. En met de grootste concurrent tegen de touwen, zijn benzineauto’s de veilige keuze. Hier kun jij als verkoper natuurlijk mooi van profiteren!

De teloorgang van diesel wordt treffend geïllustreerd door de verkopen van brandstof in Europa. Voor het eerst sinds acht jaar werden afgelopen jaar meer liters benzine dan diesel verkocht.

Het aantal verkopen van nieuwe auto’s daalt gestaag. Tweedehands auto’s blijven populair en steeds meer mensen zijn op zoek naar aantrekkelijke occasions. Ook dit is natuurlijk goed nieuws als je je auto wilt verkopen, omdat het aangeeft dat de vraag onverminderd hoog is!

Er zijn nog niet heel veel tweedehandshybride-auto’s op de markt, omdat de verkooptrend voornamelijk de laatste jaren flink aantrok. De eerste golf van tweedehandshybride-auto’s (die natuurlijk ook op benzine rijden) zal nog even op zich laten wachten. Hybrideauto’s hebben misschien de toekomst, en diesels het verleden, maar benzineauto’s zijn nu populairder dan ooit. Het ogenschijnlijke einde van de lpg’s (autogas) draagt hier natuurlijk nog verder aan bij.

3. Waarom benzine(-occasions) minder populair worden.

Nu is misschien wel het ideale moment om te verkopen. De markt is aan het kantelen en de druk vanuit zowel de politiek als de bevolking voor schonere brandstoffen neemt alleen maar toe. Waar benzineauto’s nu nog een populair vervoersmiddel zijn, is het absoluut niet gezegd dat dit over tien jaar nog steeds zo is. Het is nog maar de vraag of de elektrische auto echt doorbreekt de komende jaren, maar hybrideauto’s zijn al ongekend populair en nemen een steeds grotere hap uit de verkoopcijfers van zowel diesels als benzineauto’s.

Hierbij is nog onduidelijk wat de rol gaat worden van nieuwe regelgeving, uitstootnormen en technologische ontwikkelingen (die wellicht verplicht worden). Heb je een wat oudere benzineauto? Dan wil je dit soort ontwikkelingen misschien voor zijn, voordat benzineauto’s plotseling in onmin raken. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat dit niet heel waarschijnlijk lijkt en dat je met een jonger benzinemodel voorlopig de weg overal nog wel op mag.

Gratis online taxatie

Diesels werden altijd gezien als de ideale auto voor veelrijders (meer dan 35.000-40.000 km per jaar). Met de recente veranderingen en zuinigere benzineauto’s ligt er een nieuw segment van de markt over, vooral voor wat luxere benzinemodellen.

Auto verkopen? Doe de gratis wijkopenautos.nl-taxatie!

Er zijn allerlei manieren om je benzineauto te verkopen, maar zorg er in ieder geval voor dat je goed geïnformeerd de markt opgaat met je occasion. Hierbij hoort zowel kennis van de markt alsook van de waarde van je eigen auto. Of je nu besluit je auto privé te verkopen, via de dealer of eventueel via wijkopenautos.nl, het kan nooit kwaad je auto eerst te laten taxeren.

Met de gratis wijkopenautos.nl taxatieservice kun je online in enkele minuten al een eerste schatting van de waarde van je benzineauto ontvangen. Daarna kun je in een van onze 28 garages in Nederland, eveneens gratis, de waarde exact laten taxeren. Je ontvangt gelijk een bod voor je benzinebolide en kunt er rustig over nadenken. Als je besluit te verkopen aan ons, nemen wij alle rompslomp van je over. Zo kun jij met een gerust hart op zoek naar de volgende aankoop, misschien wel een mooie tweedehandshybride?

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Prima service online, goede afhandeling bij de taxatie en verdere verloop bij de verkoop.
Marcellino L. | 's-Hertogenbosch | Mazda 3, 2009 06.03.2018
Geweldig geholpen. Service perfect.
J.k. V. | Den Haag | Mercedes-Benz E-Klasse, 1999 02.11.2017
Aardige mensen, goede uitleg en prima prijs.
Patrick T. | Alkmaar | Renault Clio, 2008 27.06.2017