Nieuwe auto verkopen

Je auto verkopen als hij aan vervanging toe is of kapot dat klinkt niet raar, maar een nieuwe auto verkopen? Waarom zou je dat doen?

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw auto wilt verkopen terwijl hij misschien nog maar een paar maanden oud is. Wanneer is jouw auto nog ‘nieuw’ en hoe gaat de verkoop van een nieuwe auto in zijn werk?

Zoals elke verkoop begint ook de verkoop van een nieuwe auto bij het vaststellen van een eerlijke verkoopprijs. Als je teveel vraagt wordt hij niet verkocht en bij te weinig geef je geld weg. Twee situaties die niemand wil. Daarom kom je eerst naar wijkopenautos.nl waar wij jou vertellen wat de waarde en tevens een eerlijke verkoopprijs voor jouw wagen is.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. Hoe kun je een nieuwe auto verkopen?

Nieuwe auto verkopen

Een auto verkopen dat doe je als hij oud is of als je hem niet meer nodig hebt. Maar een nieuwe auto verkopen? Dat doet niet alleen de dealer, maar ook jij kunt jouw auto ‘nieuw’ verkopen. Misschien heb jij wel een auto gewonnen of is jouw nieuw gekochte auto vanwege omstandigheden niet meer in gebruik. Verkoop jij jouw auto op tijd, dan kan het zijn dat hij nog door kan als ‘nieuwe auto’.

Een voertuig wordt gezien als nieuw of bijna nieuw als hij: Niet langer dan 6 maanden geleden op naam gezet is of minder dan 6.000 km op de teller heeft staan.

Jouw auto is nog ‘nieuw’ dus wil jij het beste bedrag krijgen en zo min mogelijk verliezen op jouw wagen. Dat kan nog een lastige klus worden. Een auto die in gebruik is genomen verliest direct veel in waarde, ondanks dat hij ‘nieuw’ is.

Ga dus op zoek naar de juiste verkoopplek voor jouw wagen. Een dealer zal misschien wel interesse hebben in jouw wagen, maar zal alsnog geen hoofdprijs geven. Hij moet tenslotte ook nog winst zien te maken. Met wat meer tijd en moeite is online verkoop ook nog een optie. Door het maken van een sterke advertentie en het vragen van een concurrerende prijs zullen veel geïnteresseerden zich melden voor jouw wagen.

Een nieuwe auto verkopen begint bij het vaststellen van een goede verkoopprijs. Juist bij ‘nieuwe’ auto’s is dit lastig. Doe jij wat vergelijkend werk online dan zul je zien dat er niet veel auto’s worden aangeboden die nog ‘nieuw’ zijn. Het is nu eenmaal niet het meest logisch om je auto te verkopen als hij nog nieuw is.

Een goede verkoopprijs vaststellen doe je het makkelijkst door middel van taxatie. Bij wijkopenautos.nl bieden we jou de taxatie gratis aan. Binnen een half uur lopen wij jouw auto volledig na en vertellen we jou de waarde. Deze waarde vertelt je precies voor hoeveel jij jouw auto kunt verkopen. Ben je voor taxatie bij ons in de vestiging dan vertellen wij jou direct de verkoopopties voor jouw ‘nieuwe’ wagen.

Gratis online taxatie

2. Nieuwe auto exporteren

Nieuwe auto verkopen Jij bent natuurlijk op zoek naar de beste manier om jouw nieuwe auto te verkopen. Het kan zijn dat je kiest voor export omdat dit in sommige gevallen meer oplevert. Hou er rekening mee dat je verplicht bent om een factuur te maken als je verkoopt aan iemand uit een ander Europees land.

Naast het maken van een factuur waaruit duidelijk wordt dat het om een nieuw of bijna nieuw voertuig gaat, heb je als verkoper nog een aantal andere verplichtingen:

  • Noteer een btw-tarief van 0% op de factuur.
  • Bij verkoop aan een ondernemer: Geef de levering aan in zowel jouw btw-aangifte als in jouw ICP aangifte.
  • Bij verkoop aan een particulier: Geef de levering aan in je btw-aangifte.
  • Stuur een kopie van de factuur en korte uitleg in een brief naar de Belastingdienst.
  • Bewaar rekeningen en bewijzen goed zodat je kunt aantonen dat jouw wagen over de grens is vervoerd.

Aangifte doe je met het formulier ‘Aangifte omzetbelasting intracommunautaire levering en verwerving van nieuwe en bijna nieuwe vervoermiddelen’. Door dit formulier in te vullen kun je de betaalde btw terugvragen. Vergeet ook niet om een formulier voor teruggaaf bpm in te vullen. Bij export van een voertuig kun je namelijk een deel van deze betaalde bpm terug krijgen. Mooi meegenomen.

Vind je het exporteren van jouw nieuwe auto te veel werk of heb je geen zin in prijsonderhandelingen en potentiële kopers aan de deur, maar wil jij wel de beste prijs als jij jouw nieuwe auto verkopen gaat? Dan kunnen wij alleen maar aanraden om langs te komen bij wijkopenautos.nl.

Onze taxatie is niet alleen gebaseerd op nationale koersen maar ook op internationale. Door ons uitgebreide Europese netwerk van dealers weten wij niet alleen wat jouw auto oplevert hier in Nederland, maar weten we ook wat hij oplevert in een ander land. Hierdoor kunnen wij jou betere prijzen bieden. De service die wij bieden is gratis en vrijblijvend, maar jij ervaart dit alleen als je langs komt!