Oldtimer verkopen - Gemakkelijk bij wijkopenautos.nl

Voor sommige auto eigenaren wordt 2018 een erg mooi jaar. Gefeliciteerd! Jullie beschikken vanaf 2018 over een echte oldtimer!

Naast het dragen van de naam oldtimer, worden zij ook vrijgesteld van belasting! Als jij jouw klassieker wilt verkopen, is het verstandig om eerst de dagwaarde te weten.

wijkopenautos.nl biedt oldtimer-bezitters de kans hun auto op een makkelijke en efficiënte manier voor een goede prijs te verkopen. Door middel van een online-prijsindicatie en een uitvoerige taxatie bepalen wij de waarde van jouw auto en kun jij vervolgens jouw auto aan ons verkopen.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. Oldtimer verkopen? Eerst taxeren!

oldtimers

Als bezoeker van wijkopenautos.nl stellen wij jou allereerst een gebruiksvriendelijke online-taxatietool ter beschikking, waarmee jij door het volgen van een paar eenvoudige stappen direct een indicatie krijgt van de dagwaarde van je auto. Aan dit geschatte waarde oordeel zijn geen verdere verplichtingen verbonden: het is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel, om jou een idee te geven wat je voor je oldtimer op de huidige automarkt kan verwachten.

Wanneer het voorlopige bedrag voor jou interessant is, maak je direct een afspraak met één van onze taxateurs voor een volledige taxatie. Onze taxateurs begrijpen dat een oldtimer verkopen niet hetzelfde is als ‘gewoon’ een tweedehands auto verkopen: de oldtimer haalt zijn waarde vooral uit zijn exclusiviteit en historische karakter. Het gaat vaak om auto’s die al een lange tijd uit de productie zijn gehaald en daardoor op de weg een unicum zijn.

De taxateurs nemen al deze aspecten mee in hun overwegingen. Zij kijken niet alleen naar de staat van de motor, maar beoordelen de auto ook op de mate van slijtage, eventuele roest en de staat van de bekleding in de auto. Om het beeld compleet te krijgen, maken zij aansluitend ook nog een proefrit. Pas dan brengen zij een bod uit waarvan zij denken dat het recht doet aan zowel de auto als de conditie waarin deze verkeert.

Een transparante en objectieve werkwijze waarmee we ons onderscheiden van andere autobedrijven waar je je oldtimer kan verkopen. Bovendien nemen wij als full-service bedrijf de afmelding en vrijwaring van je auto volledig voor onze rekening, zodat de acceptatie van het bod voor jou gelijk de laatste handeling in het verkoopproces is. Het enige wat jij nog hoeft te doen is wachten, terwijl wij het geld na twee werkdagen op je bankrekening verschijnt. Een uniek concept dat de balans heeft gevonden tussen snelheid, betrouwbaarheid en goede prijzen.

Interview Teaser

‘De grootste verandering is dat de roest niet meer de grootste bedreiging is voor het voortbestaan van onze oldtimers, maar de overheid.’2. Oldtimers: oud maar zeker niet versleten

Het aantal oldtimers is aan het stijgen, en flink ook. Vanaf begin 2018 zijn er 141.000 oldtimers, dat is maar liefst 24% meer dan het jaar ervoor! Niet allemaal mogen ze de weg op, 1 op de 4 is geschorst. Het bezitten van een oldtimer kan een goede belegging zijn. Dat kan komen door de lage rente en de lage of geen wegenbelasting die betaald wordt voor oldtimers. Oldtimers worden vaak niet minder waard mits zij in goede staat blijven. Sterker nog, vaak stijgen oldtimers in waarde.

Cijfers en weetjes over de oldtimer

 • De gemiddelde oldtimer heeft een leeftijd van 50 jaar
 • Volkswagen komt het meest voor als oldtimermerk in Nederland. Ruim 13% (18.710 oldtimers) is een Volkswagen.
 • De tweede en derde plek voor meest voorkomende oldtimermerk zijn Mercedes-Benz (11.600 oldtimers) en Citroën (9.360 oldtimers).
 • Er zijn zo’n 265 oldtimers van 100 jaar of ouder.
 • Een Benz Velo uit 1894, is de oudste geregistreerde klassieker in Nederland.
 • Van alle kilometers er in Nederland jaarlijks afgelegd worden door personenauto’s, is maar 0,2% afgelegd door oldtimers.

Auto’s uit 1978: Nieuwe oldtimers
Dit jaar zullen er weer een hoop oldtimers bij komen. Leuk, als jij een van de gelukkige eigenaren bent van een oldtimer!
Als we terugblikken in de tijd, naar 1978, kunnen we een aantal leuke auto’s op een rijtje zetten. De volgende wagens zijn in 2018 officieel een oldtimer geworden én in 1978 zijn zij verkozen tot auto van het jaar. Dubbel feest voor deze oldtimers.

Belangrijke punten waar de auto’s op werden beoordeeld waren technische conceptie, waar ook veiligheid onder viel, vormgeving en wat je kreeg voor het geld dat je betaalde. Door het laatste punt was het ook mogelijk voor goedkopere auto’s om te winnen. Dat is niet gebeurd, want de Porsche 928 (met een kostenplaatje van 80.000) kwam als winnaar uit de bus. De wagen had toendertijd erg bijzondere eigenschappen zoals een enigszins meesturende achteras en een 250 pk sterke v8 motor in de neus. Daarnaast gaf Porsche 6 jaar garantie op het koetswerk, wat nogal een ding was aangezien roest op auto’s vaak voorkwam. De Porsche 928 moest dus wel een topper zijn.

Auto’s van het jaar 1978:

 1. Porsche 928
 2. BMW 7-serie
 3. Ford Granada
 4. Matra Simca Rancho
 5. Opel Record
 6. Honda Accord
 7. Mazda 323
 8. Mitsubishi Sigma
 9. Toyota Cressida
 10. Datsun 160/180
Gratis online taxatie

3. Oldtimer verkopen

Een goede investering, vrijstelling van wegenbelasting en mits goed onderhouden wordt kan hij ook stijgen in waarde. Geldt dit ook voor jouw oldtimer? Misschien heb jij al jaren een gave auto in de garage staan, waarschijnlijk als hobby, en mag jij deze vanaf 2018 een echte oldtimer noemen. Maar geen tijd meer of een andere reden waarom je hem wil verkopen? Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede waarde check te doen. Hoeveel jouw oldtimer in waarde is gestegen is natuurlijk ook ontzettend leuk om te weten.

Ga jij jouw oldtimer verkopen? Overweeg dan eerst goed welke stappen je van plan bent te gaan nemen. Een oldtimer direct inruilen is een makkelijke maar weinig lucratieve optie, de verkoop in eigen hand nemen is daarentegen financieel interessanter maar tegelijkertijd het begin van een tijdrovend en langdurig proces.

Bij wijkopenautos.nl vallen tijd en geld samen: wij bieden een eenvoudige en professionele formule en daardoor kun je je oldtimer verkopen voor een goede prijs binnen 24 uur. Wij zijn door heel Nederland te vinden en verwelkomen iedere oldtimer bezitter met een persoonlijke en professionele service. Wacht daarom niet tot morgen, maar vraag direct een prijsindicatie op en maak vandaag nog een afspraak. wijkopenautos.nl: een oldtimer verkopen was nog nooit zo makkelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snelle service en vriendelijk personeel
Michael L. | Amsterdam | Mazda 6, 2009 15.11.2017
Prettige ontvangst, prettige communicatie, snelle afhandeling. Ik ben erg positief over het hele proces. En het mooiste: supersnel had ik het geld op mijn rekening. Volgende keer weer!
Bert S. | Amsterdam | Mazda 2, 2006 17.07.2017