Bereken nu: Wat krijg ik voor mijn auto?

Je overweegt je auto te verkopen, maar je wilt graag eerst antwoord op “wat krijg ik voor mijn auto?”. Je hoeft geen expert te zijn om de autowaarde te bepalen.

Wijkopenautos.nl berekend gratis en snel de dagwaarde voor je! Wij berekenen wat je voor je auto kan krijgen aan de hand van onze taxateurs. Zij inspecteren de wagen volledig en doen jou een vrijblijvend bod.

Dit bod is gebaseerd op de staat van de wagen, de wegligging en eventuele auto accessoires. Met meer dan 750.000 gekochte auto’s bieden wij altijd een marktconform bod. Vind nu uit wat je voor je auto krijgt bij Wijkopenautos.nl. Kom langs bij één van onze 25 vestigingen!

Gratis online taxatie van je auto
 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wat krijg ik voor mijn auto? - Doe de waardebepaling

Wat krijg ik voor mijn auto? - Doe de waardebepaling

Vraag jij je af wat de waarde van je auto is? De waarde van de auto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bouwjaar, de kilometerstand, het type etc. Op basis van deze gegevens kunnen wij een waardebepaling van de auto berekenen. Om de autowaarde snel te berekenen maak je gebruik van de kenteken check op onze website. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal gegevens in te voeren. Vervolgens krijg je een berekening van de waarde van de auto. Bij Wijkopenautos.nl taxeer je iedere auto, ongeacht het bouwjaar, model of de staat waarin de auto verkeert.

Voor de exacte marktprijs en een antwoord op je vraag ‘Wat krijg ik voor mijn auto?’ ga je langs bij een van onze locaties. Een expert zorgt vervolgens voor een grondige en gratis taxatie. Het bedrag dat uit de taxatie naar voren komt is tevens het bod dat wij doen op je auto. Ben je het eens met dit bod? Dan kun je de auto voor deze prijs aan ons verkopen. Indien je het niet eens bent met de prijs dan ben je niks verplicht.

De waarde van mijn auto verhogen

Veel factoren die invloed hebben op de waarde van de auto kun je niet veranderen. Zo staat het bouwjaar en het model van de auto vast. Toch zijn er een aantal stappen om de waarde van de auto te verhogen. Deze stappen zullen geen onderscheid maken tijdens het uitvoeren van de kenteken check, maar wanneer je een taxatie laat uitvoeren bij een dealer dan maken de onderstaande tips wel degelijk een verschil voor het bod op de auto.

 • Zorg dat de auto er schoon en netjes uitziet. Men is simpelweg bereid om meer te betalen voor een auto die er beter en goed verzorgd uitziet.
 • Laat roestige velgen weer glimmen. Mooie velgen geven een auto een heel ander beeld en tevens zijn de velgen vaak relatief goedkoop op te knappen.
 • Vervang kapotte wieldoppen, automatten of lelijke kentekenplaten.
 • Zorg dat alle vloeistoffen goed zijn bijgevuld. Op deze manier ziet de potentiële koper dat de auto goed is onderhouden bij het openklappen van de motorkap.
 • Zorg dat je alle documenten (onderhoudsboekje en instructieboekje) en sleutels bij de hand hebt. Dit zorgt voor meer vertrouwen dan wanneer je deze documenten niet kunt tonen.

De dagwaarde en de inruilwaarde

Om antwoord te krijgen op de vraag ‘Wat krijg ik voor mijn auto’ is het nodig om de dagwaarde te achterhalen. Door bij ons je kenteken in te vullen kunnen wij de gegevens van je auto opvragen bij de RDW. Met deze gegevens bepalen wij de dagwaarde van je auto.

Vaak wordt er vanuit gegaan dat de dagwaarde en de inruilwaarde van een auto hetzelfde is. Dat is niet zo. De inruilwaarde van een auto is de waarde die je gebruikt om de auto in te ruilen voor een nieuwe auto. In de praktijk blijkt vaak dat er een hoger rendement op de auto is te halen door verkoop dan door de huidige auto in te ruilen voor een nieuwe auto.

De dagwaarde van de auto blijft niet altijd hetzelfde. De dagwaarde die je auto vandaag heeft is niet hetzelfde als de dagwaarde die je auto volgend jaar heeft. Laat je nu een taxatie voor de auto uitvoeren, maar besluit je over een half jaar of een jaar pas om de auto te verkopen? Dan is er een nieuwe waardebepaling nodig om erachter te komen: Wat is mijn auto nog waard? De dagwaarde van een auto daalt onder meer door de afschrijving.

Laat je auto nu taxeren:

Waarom is mijn autowaarde belangrijk?

Merk je de laatste jaren dat je steeds vaker naar de garage moet voor onderhoud en/of reparatie? Naarmate een auto ouder is komen technische mankementen ook steeds vaker voorkomen. Hoewel dit erg vervelend is zijn deze kosten helaas lang niet altijd te voorkomen. Om te bepalen of je de auto wilt verkopen door deze hogere kosten dien je eerst te weten hoeveel je auto nog waard is.

Daarnaast komt het ook voor dat je een nieuwe auto op het oog hebt. Je rijdt al een lange tijd in dezelfde auto en het wordt tijd voor een nieuwe. In dat geval wil je weten wat krijg ik voor mijn auto om te bepalen of je de nieuwe auto kunt betalen.

Gebruik je de auto nog weinig of niet meer, omdat je een nieuwe baan krijgt of gaat verhuizen? Het is zonde om te blijven betalen voor een auto die niet of weinig wordt gebruikt. Door de auto te verkopen ben je niet alleen van de vaste lasten af (verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud), maar ontvang je ook het bedrag dat je auto op dat moment nog waard is.

Stappenplan voor het bepalen van de autowaarde

Met slechts enkele handelingen kom je al achter de vraag hoeveel is mijn auto waard. Allereerst kun je kosteloos gebruik maken van de taxatietool op onze website. Voor deze taxatie van je auto hebben wij alleen het kenteken, de kilometerstand en je e-mailadres nodig. Je ontvangt van ons binnen 30 seconden een schatting van de waarde van je auto.

Voor een nauwkeurige berekening van de dagwaarde bezoek je een van onze 25 vestigingen. Deze vestigingen liggen verspreid over Nederland, waardoor er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt is te vinden. Op de locatie doet een van onze experts een grondige controle en ontvang je een definitief antwoord geven op je vraag: Wat krijg ik voor mijn auto?

Tot slot blijft er nog één handeling over. Dat is het verkopen van je auto aan Wijkopenautos.nl. Accepteer jij ons bod op jouw auto? Gefeliciteerd, je hebt je auto verkocht en wij regelen de administratie met de RDW. Wij zorgen er ook voor dat het bedrag direct naar jouw bankrekening wordt overgemaakt.

Bereken wat krijg ik voor mijn auto in 3 stappen

Stap 1 - Taxatie tool

 • Voer kenteken in
 • Gratis online taxatie
 • Binnen 30 seconden

Stap 2 - Afspraak

 • Kom langs bij vestiging
 • Professionele taxatie
 • Gratis & vrijblijvend

Stap 3 - Verkoop auto

 • Verkoop je auto
 • Directe bankoverschrijving
 • Gefeliciteerd!

Ontdek de marktwaarde van je auto

Het weten van de waarde van je auto is cruciaal voor de beslissing of jij je auto wilt verkopen of toch nog langer wilt gebruiken. Met Wijkopenautos.nl bepaal je snel, vrijblijvend en gratis wat krijg ik voor mijn auto. Door de stappen te doorlopen die we hiervoor hebben behandeld krijg jij van ons gegarandeerd een bod op je auto. Dit doen wij voor iedere auto, waardoor jij je auto altijd aan ons kunt verkopen.

Laat je auto nu taxeren: