Hoeveel is jouw auto waard bij inruilen?
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Meer dan 445.000 auto's gekocht
 • 100% Gratis en vrijblijvend
 • Auto verkopen binnen 24 uur

Waarom je auto inruilen?

Bij de aanschaf van een nieuwe auto zal een verkoper je altijd vragen: Wil je je auto inruilen? Dat kun je natuurlijk doen. Maar heb je er wel eens aan gedacht om je oude auto niet in te ruilen, maar eerst te verkopen voordat je een nieuwe aanschaft? Er zijn genoeg andere manieren om van je auto af te komen, die in de meeste gevallen nog meer opleveren dan inruilen ook! Bij wijkopenautos.nl bijvoorbeeld. Wijkopenautos.nl koopt elke auto, ongeacht merk, bouwjaar en staat. Kom daarom je auto verkopen aan wijkopenautos.nl, voordat je op zoek gaat naar een nieuwe. Dan kun je met een gerust hart op zoek naar zijn vervanger, zonder onnodige kosten te maken met je huidige auto. Dan weet je in ieder geval wat voor bedrag je mag verwachten bij het auto inruilen.

Bij Wijkopenautos.nl profiteer je van:

 • snelle en professionele service
 • gratis en vrijblijvende dienst
 • een RDW-erkend taxatie- en verkoopproces
 • de kennis van ervaren taxateurs
 • gratis afmelding en vrijwaring

Met hetzelfde gemak dat je je auto naar een garage brengt om in te ruilen, rijd je je auto naar een van onze vestigingen voor een gratis waardebepaling van je auto. Je krijgt ook gelijk een bod op je auto, maar dit is vrijblijvend en verplicht je dus tot niets.

Auto inruilen bij Wijkopenautos.nl

 • Auto inruilen zonder APK
 • Gratis professionele taxatie
 • Afmelding en vrijwaring inbegrepen
 • Alle auto's ongeacht merk, staat of bouwjaar
 • Geen advertenties of onderhandelingen

Onze klanten over onze auto ruilservice

Vriendelijke ontvangst en duidelijke uitleg hoe inruilprijs wordt bepaald.
04-11-2016 door Arjan S. uit Almere | Renault Laguna 1.9 uit 2004

De afronding van de verkoop was gemakkelijk en snel. Ik hoefde geen administratie meer te regelen en dat vond ik met name heel goed geregeld. Binnen 48 uur was alles rond!
25-09-2016 door Murat T. uit Haarlem | Volvo V70 2.4 uit 2005

Het contact met wijkopenautos.nl verliep erg goed. Aangenaam bedrijf om zaken mee te doen. Auto ruilen is niet nodig!
14-01-2017 door Lalita S. uit 's Hertogenbosch | Volkswagen Polo 1.4 uit 2008
Verkocht: Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
Verkocht: Fiat Panda
Fiat Panda
Verkocht: Renault Laguna
Renault Laguna
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
4.9 Sterren
(49788 Beoordelingen)
Rica K.

Afwikkeling verliep zeer professioneel en zonder de arrogantie van een gebruikelijke autohandelaar. De verkoopsprijs voldeed aan mijn verwachtingen en ik kan dan ook niets anders doen dan dit bedrijf aanbevelen. Zeker wanneer je snel een auto wil verkopen.

Bas K.

De medewerkers in de vestiging waren erg goed geïnformeerd en behulpzaam. Het nette opteden en de afhandeling heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren.

Auto ruilen tegen een andere auto

Auto inruilen wordt gezien als de meest eenvoudige manier van het verkopen van een auto. Echter is het vaak niet duidelijk wat de auto precies waard is. De auto waarde bij inruilen varieert omdat deze sterk afhankelijk is van de waarde van de auto die je terugkoopt. Het is daarom aan te raden om vooraf een prijsbepaling te doen, van wat de auto ongeveer waard is. Bij Wijkopenautos.nl ontdek je eenvoudig de geschatte waarde van je auto door je kenteken in te vullen. De waarde die je hier ontvangt is vergelijkbaar met de inruilwaarde.

Het is mogelijk om je auto aan ons te verkopen, maar je kunt niet je auto inruilen. Wij kunnen het bedrag niet gebruiken om te verrekenen met een nieuw voertuig. Wij kopen alleen auto's in van particulieren, dus wij verkopen geen auto's. Eigenlijk kun je bij ons alleen je auto inruilen voor geld. Zo maak je met je huidige auto geen overbodige kosten meer en blijft er meer geld over voor een nieuw voertuig. Als je toch besluit de auto in te ruilen, doe je er verstandig aan om te weten wat de auto waard is. Het verkopen van een auto is nogal een vak apart, zeker op de particuliere markt.

Je moet de koper precies in kunnen lichten wat de staat van het voertuig is, vanwege de meldingsplcht. Daarnaast kan een advertentie op een particuliere verkoopsite schommelende biedingen opleveren. Houd rekening met telefoontjes en mailtjes van mensen die vaak maar half geïnteresseerd zijn. Hier kunnen vanzelfsprekend ongure types bijzitten. Om misverstanden, miscommunicatie en moeizame onderhandeling over de prijsbepaling te voorkomen, is het verstandiger om betrouwbare partners te kiezen voor auto verkoop. Wij nemen dit werk graag uit handen en rekenen hier geen kosten voor. Bij ons laat je binnen 24 uur ja auto taxeren. En verkopen!

Je auto ruilen te avontuurlijk? Hier is het alternatief!
Een spannende manier om je oude auto te vervangen voor een nieuwe, is door middel van particuliere autoruil. Wanneer je jouw oude auto kwijt wilt, is auto ruilen waarschijnlijk niet de eerste optie waar je aan denkt. Hoewel ruilhandel al eeuwenoud is, komt autoruil in Nederland niet zo heel veel voor. Wil je wel in een andere auto rijden, maar is auto ruilen voor jou te avontuurlijk? Verkoop je auto dan aan Wijkopenautos.nl. Wij bieden het beste alternatief voor het auto ruilen of inruilen

Wijkopenautos.nl geeft antwoord

Wanneer auto inruilen?
Het beste moment om je auto in te ruilen of te verkopen is geen exact moment in het jaar. Vanwege de unieke staat van iedere auto hangt dit onder meer af van het bouwjaar, de kilometerstand en de APK verloopdatum. Echter ziet men een flinke stijging in de auto inruil- en auto verkoop rond januari van het nieuwe jaar, mede dankzij fiscaal voordeel voor de bijtelling van leaserijders

Dan is er nog het scenario waar je je auto niet meer nodig hebt, maar hem toch op een lucratieve manier wilt ruilen. Dat kan! Je auto ruilen tegen iets anders zie je tegenwoordig niet vaak meer, vaak op advertentie sites, zoals bijvoorbeeld eBay of op een andere marktplaats. Vaak gaat het dan niet per sé om echte auto's maar juist vaak om onderdelen zoals banden, velgen, accessoires of speelgoedauto's. Ook worden er auto's geruild met elkaar. Wellicht dat er af en toe een klein bedrag bij moet bij de transactie, aangezien de waarde erg uiteen kan lopen. Ook op Facebook wordt er veel geruild. In lokale verkoop- of weggeefgroepen worden auto's te ruil aangeboden tegen uiteenlopende zaken. Hierbij wordt de zogenoemde 'sharing economy' als vertrekpunt genomen. Mensen die onderling iets met elkaar delen en daarmee elkaar kosten besparen. Al snel kom je er vervolgens achter dat mensen via Facebook niet (tijdig) reageren en je dus met deze advertenties weinig zekerheid hebt over de toekomst van je voertuig of occasions. En dan is het nog maar de vraag hoe het voertuig van de ruilende partij ervoor staat. Is de APK nog wel in orde? Wat er te ruil wordt aangeboden aan occasions op de advertenties op Facebook kan van een afstandje moeilijk in te schatten zijn. Voorzichtigheid is dus geboden, maar gelukkig is daar Wijkopenautos.nl voor opgericht. Wij kopen je auto namelijk altijd, in iedere staat én binnen 24 uur! Zo kun je met het geld zelf op zoek gaan naar een leuke deal, zonder dat je afhankelijk bent van het aanbod van advertenties en Facebook.

Voor welk bedrag kan ik mijn auto verkopen?

Je wilt je auto inruilen? Dan doe je er verstandig aan om te weten wat de waarde is. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen spelen merk en model en kilometerstand een grote rol, cilinderinhoud en eventuele opties worden meegenomen in deze berekening. Om dit bedrag te berekenen iemand inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Op wijkopenautos.nl staat een taxatietool die aan de hand van het kenteken en de technische gegevens een richtprijs geeft om de verkoper een idee te geven van de waarde. Vervolgens bieden we de mogelijkheid om een vrijblijvende afspraak in onze vestiging te maken voor een professionele taxatie. Je kunt ons iedere auto verkopen, maar daarvoor moeten wij wel eerst de auto taxeren. Laat een nauwkeurige berekening van de dagwaarde auto maken door onze RDW-erkende taxateur. Tijdens deze waardebepaling auto berekent onze taxateur de verkoopwaarde auto. Dit is een noodzakelijke stap voor auto inkoop door wijkopenautos.nl.

Onze taxateur kijkt je voertuig dan helemaal na en zet alle belangrijke punten op een rijtje. Aansluitend doet hij ons definitieve aankoopbod. Daarna is het aan jou wat je besluit. Ga je de auto inruilen? Of laat je de auto meteen bij ons achter? In het laatste geval zorgen wij dat de vrijwaring geregeld wordt, en maken we het geld direct over. Ga je toch elders de auto inruilen en was onze taxatie slechts een richtlijn voor je? Geen probleem. Wij bieden onze diensten geheel vrijblijvend aan, dus ook als je afziet van de verkoop worden geen kosten doorberekend.
Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: