Ga op zoek naar de beste deal om je auto te ruilen door eerst te vergelijken!

Een andere auto betekent lang niet altijd een nieuwe auto. Daarom is het ook mogelijk om een auto te ruilen! Het gemak hiervan is dat er geen extra kosten bij komen kijken.

Veel mensen zijn in dat geval op zoek naar een andere auto in plaats van een gloednieuwe, met verschillende beweegredenen erachter. Veranderingen in het werk of de familie bijvoorbeeld, of de wissel van benzine naar diesel

Let echter wel op dat je een auto ruilt die (ongeveer) even veel waard is als de oude. Anders snij je jezelf behoorlijk in de vingers bij de auto verkoop van de ruilauto! Vergelijk de auto ruil deal daarom eerst altijd met wijkopenautos.nl, zodat je weet waar je aan toe bent. Want wie vergelijkt, ruilt zijn of haar auto slimmer!

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online taxatie van jouw auto

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop alleen als jij
dat wilt en het geld wordt direct overgemaakt op je rekening

1. Auto ruilen - Hoe werkt het nu precies?

Auto ruilen

Een spannende manier om je oude auto te vervangen voor een nieuwe, is door middel van autoruil. Spreekt dit idee je aan? Bezoek dan eens een auto ruilsite om te kijken naar de mogelijkheden. Vaak staan de ter ruil aangeboden auto’s op merk gesorteerd. Wanneer je een specifiek merk in je hoofd hebt, kijk dan eens naar wat voor modellen er worden aangeboden. Ook wordt je de optie geboden uitgebreid te zoeken naar zowel vraag als aanbod. Typ het merk en het model van je eigen auto in en zie of er iemand is, die er een interessante auto tegenover zet.

Auto ruilen is een serieuze manier van handel bedrijven en biedt zeker mogelijkheden voor mensen die er voor open staan. Vaak koop je meteen een nieuwe auto, waardoor het lijkt alsof je de ene auto zo kan ruilen voor de andere auto. Dit is natuurlijk maar schijn. Ook het ruilen van een auto is in essentie een verkoop: Je verkoopt in principe je auto en koopt daarvoor een andere auto terug, er komt alleen geen geld aan te pas. Hij trekt alleen de verkoopprijs van de oude auto meteen van de prijs van de nieuwe auto af.

Auto ruilen of verkopen?

Dit lijkt vaak mooier dan het in werkelijkheid is. Op alle nieuwe auto’s zitten marges, waarbinnen onderhandeling over de prijs mogelijk is. Biedt de dealer een aantrekkelijke inruilprijs voor je oude auto? Dan betekent dit doorgaans dat je op de prijs van de nieuwe auto weinig tot niks kunt afdingen. Daarom loont het om je auto zelf te verkopen: zo houd je onder aan de streep uiteindelijk het meeste over.

Auto ruilen benzine

Vanwege de dieselschandalen, milieuzones en het nieuws over diesel auto's denken er steeds meer mensen aan om hun diesel te ruilen voor een benzine. Dit klinkt verstandig met het oog op de restwaarde, maar in de berekening van de waarde zit een groot verschil of een auto een diesel of een benzine is. Zo is diesel vaak voordeliger op lange afstanden en met veel kilometers, omdat de motor vaak zuinig is.

2. Verkoop je auto gemakkelijk en snel

Een auto verkopen is over het algemeen financieel gunstiger dan de ruil van een auto. Wel komt er aanzienlijk meer werk bij kijken.

Zie jij de ruil van je auto financieel niet zitten, maar heb je ook geen zin in het gedoe dat komt kijken bij een verkoop? Denk er dan eens over na om je auto aan wijkopenautos.nl te verkopen. Zo pluk je de vruchten van een verkoop, zonder dat er veel tijd en energie aan verloren gaat. Aan ons verkoop je je auto namelijk gemakkelijk en snel, binnen 24 uur. Hoe gaat het in zijn werk? Maak gebruik van de online taxatietool op onze website en krijg meteen de dagwaarde van je auto te zien. Je hoeft alleen maar je kenteken, de kilometerstand van je auto en je e-mailadres in te vullen. Het bedrag dat je vervolgens ziet, is een schatting van de huidige waarde van je auto. Het is tevens een indicatie van de prijs die je bij ons voor je wagen kunt verwachten.

Gratis online taxatie

Om de exacte waarde van je auto te bepalen, kun je eenvoudig een afspraak maken met één van onze vestigingen bij jou in de buurt. Daar zal een RDW-erkende taxateur door middel van een halfuur durende taxatie en een proefrit, de precieze waarde van je auto bepalen. Aansluitend doet hij je een bod. Wanneer je het accepteert, is je auto verkocht. Wij regelen vervolgens de administratieve zaken. Een service die wij gratis en geheel vrijblijvend leveren. Ook als je besluit je auto toch niet te verkopen, brengen wij geen kosten voor de geleverde diensten in rekening.

Maak snel een afspraak!

Is de ruil van je auto voor de auto van iemand anders voor jou iets te avontuurlijk? Wil je liever makkelijk en snel je auto ruilen voor een mooi geldbedrag? Dan ben je bij wijkopenautos.nl aan het goede adres! Wij nemen je auto gemakkelijk en snel van je over. Omdat wij onze prijzen baseren op een RDW-erkende taxatie, bieden we altijd een marktconforme prijs. Daarnaast is iedereen die zijn auto wil verkopen welkom. Geïnteresseerd? Vul dan de online taxatietool in en zie wat jij voor je auto kan verwachten. Maak een afspraak met onze dichtstbijzijnde vestiging en wie weet is je auto direct verkocht! Je auto ruilen voor geld? wijkopenautos.nl maakt het mogelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

goed geholpen goede service
ahpj b. | Den Haag | Fiat Panda, 2003 24.11.2019
Snelle afspraak, faire, open houding, vriendelijke mensen en een hele reële prijs. Auto op waarde geschat. Hele snelle en prettige service.
Cor V. | Amersfoort | Hyundai Tucson, 2006 15.02.2018
De tv reclame geeft het precies weer.
Bart H. | Breda | Suzuki Splash, 2010 26.10.2017