Zinvolle auto fotografie tips

Duidelijke en mooie foto’s van jouw auto zijn een erg belangrijk onderdeel in een goede verkoop advertentie. Auto verkoop gaat zo snel en succesvol.

Voor succesvolle verkoop zijn snel gemaakte foto’s niet genoeg. Denk na over over de juiste achtergrond, positie en het juiste licht. Met de auto fotografie tips van wijkopenautos.nl kun jij succesvol jouw auto fotograferen voor verkoop.

Laat jouw auto kosteloos in onze vestiging taxeren. Gebruik de autowaarde voor je advertentie of verkoop jouw auto direct aan ons. Maak je geen druk om mooie foto's en advertenties en verkoop binnen 24 uur. Maak een afspraak via de online kenteken check.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online taxatie van jouw auto

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop alleen als jij
dat wilt en het geld wordt direct overgemaakt op je rekening

1. Waar begint goede auto fotografie

auto fotografie tips

Bij het maken van een goede advertentie voor jouw autoverkoop horen goede foto’s. Goede foto’s moeten natuurlijk gemaakt worden van een schone auto. Een vieze auto goed op de foto zetten wordt natuurlijk een hele klus. Maak jouw auto van te voren goed schoon, interieur en exterieur. Gebruik een microvezel spons, deze houdt geen zand vast en zorgt niet voor krassen. Glanst je auto als nieuw? Dan kun je jouw auto fotograferen voor verkoop.

Benodigde apparatuur voor auto fotografie

Voor de verkoop van jouw auto heb je tegenwoordig geen dure digitale camera meer nodig. Hoewel het foto’s van betere kwaliteit maakt is een compacte camera voldoende. Zelfs de camera’s van smartphones of tablets tegenwoordig zijn vaak goed bruikbaar. Heb jij een kennis met een goede digitale camera met statief is het natuurlijk ideaal om deze even te lenen. Voor goede auto fotografie is een statief erg handig. Afhankelijk van de lichtomstandigheden kunnen langere belichtingstijden nodig zijn. Als de camera niet stil gehouden wordt, vervaagt de foto.

Camera instellingen en het juiste licht

Ben jij een beetje goed met een camera? Dan zijn andere tips voor auto fotografie de ISO-waarde, het diafragma en de sluitertijd die je kunt instellen op een camera.

 • ISO-waarde: dit regelt de filmgevoeligheid. Hoe hoger de waarde, hoe gevoeliger de beeldsensor. Voor jouw foto's betekent dit dat je slechte lichtomstandigheden (bijvoorbeeld bewolking) kunt compenseren met een hogere ISO-waarde, zonder dat je de belichtingstijd hoeft te verlengen.
 • Diafragma: het aanpassen van het diafragma heeft invloed op de scherptediepte van je foto. Een kleiner diafragma concentreert de lichtstralen sterker. Hiermee kun je instellen welk niveau van de afbeelding scherp wordt weergegeven.
 • Belichtingstijd: als je foto's moet maken in minder dan optimale lichtomstandigheden, is een langere belichtingstijd noodzakelijk. Simpel gezegd krijgt de camera meer tijd om het onderwerp vast te leggen.

Jouw auto fotograferen voor verkoop doe je bij de juiste lichtomstandigheden. Helder zonlicht lijkt in eerste instantie een goede mogelijkheid. Maar dit licht is vaak te fel en zorgt voor veel sterke reflecties. Foto’s kun je het beste maken in het ochtendlicht of het licht eind van de middag, met de zon in je rug. Daarnaast maak je de foto’s altijd in een liggende stand (landscape).

Auto fotograferen - locatie

Kies voor het fotograferen van je auto de juiste locatie. Voldoende ruimte is erg belangrijk. Rijdt desnoods naar een lege parkeerplaats om daar mooie foto’s te maken van jouw auto. Het is belangrijk dat je van alle kanten van jouw auto een duidelijke foto kan maken. Zorg ook voor een rustige achtergrond. Parkeer je auto en vergeet niks te fotograferen. Een rijdende auto fotograferen is natuurlijk minder handig voor een verkoopadvertentie.

Zorg ook altijd dat de horizon op de foto recht is en dat jouw auto de enige blikvanger is op de foto. Prullenbakken op de achtergrond, neonreclames en dergelijke leiden de kijker af van jouw voertuig.

Mensen trekken vaak conclusies over de visuele indruk. Een auto die er schoon en verzorgt uit ziet wordt vaak gezien als een auto die technisch in orde is.

Gratis online taxatie

2. Auto fotografie tips - sla geen kant over

Een foto van de voorkant en een foto van de zijkant voldoet niet aan de eisen voor goede auto fotografie. Van welke kanten ga jij jouw auto fotograferen voor verkoop? wijkopenautos.nl heeft een handig lijstje gemaakt met alle aanzichten die je moet fotograferen. De belangrijkste foto is de foto gemaakt vanaf links voor. Plaats de wielen naar rechts, dit geeft een meer dynamische foto omdat je ook zicht hebt op de velgen. De andere aanzichten voor auto fotografie zijn:

 • Vooraanzicht
 • Zij aanzicht
 • Achter aanzicht
 • Rechter achterkant
 • Interieur en dashboard (vergeet de kilometerteller niet)
 • Zittingen voor en achter
 • Kofferbak
 • Foto onder de motorkap
 • Eventuele schade of speciale kenmerken zoals een trekhaak of schuifdak
 • Onderhoudsboekjes

Een auto fotograferen voor verkoop kost wat moeite maar met de juiste foto’s krijg je het beste bedrag voor jouw auto. En al deze foto’s zorgen voor een duidelijk beeld van de auto. Bij het maken van de foto’s moet je er rekening mee houden dat eerlijkheid het langst duurt. Daarom is het van groot belang niet te liegen over schade en ook deze vast te leggen.

3. Nog makkelijker is verkoop bij wijkopenautos.nl

Kies jij voor direct verkopen bij wijkopenautos.nl dan heb jij de auto fotografie tips helemaal niet nodig. Goede foto’s maken voor de verkoop van jouw auto is helaas niet zo eenvoudig als het klinkt. Voor iedereen die een auto fotograferen voor verkoop, adverteren en zelf de verkoop regelen, teveel moeite vindt is er nog een oplossing: wijkopenautos.nl.

Maak direct een afspraak via de online kenteken check op de website. In een van onze 25+ vestigingen zal een RDW-gecertificeerde taxateur jouw auto binnen een half uur inspecteren. Na de inspectie krijg jij de waarde van jouw auto te horen, tevens de waarde waarvoor wij jouw auto kunnen overnemen.

Geen tijd voor je auto fotograferen voor verkoop? Kom naar wijkopenautos.nl en verkoop binnen 24 uur. De vrijwaring en afmelding nemen wij ook van je over. Zo gemakkelijk kan je auto verkopen zijn.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Goed geregeld, online afspraakje ingepland, ze lopen alles netjes met je door, rijden er een klein stukje mee en doen vervolgens bijna gelijk een bod. In ons geval hadden we een wat afwijkende uitvoering van onze Opel Agila, ivm een gasinstallatie af fabriek, ik hier werd direct rekening mee gehouden en melden ze netjes en eerlijk dat dit afwijkend is van standaard. Duidelijk, vriendelijk en recht door zee. Totaal niet opdringerig, een prettige ervaring en ook het inleveren en overschrijven verliep zoals verwacht. Goed uitgelegd, geen rare addertjes onder het gras.
Michael H. | Rotterdam | Opel Agila, 2010 23.11.2019
Je wordt er netjes geholpen en alles word aan je uitgelegd wat er gaat gebeuren en hoe ze te werk gaan
Jan V. | Breda | Hyundai Santa Fe, 2004 09.06.2019
Wij waren met onze auto eerst bij andere garages geweest en kregen erg weinig voor onze auto terug. 1750 bij de eerste en 3000 bij de tweede. Bij de derde 3500 . Ik had mij ook aangemeld bij wijkopenautos.nl en kreeg daar zonder te kijken een goed bod. 4771 euro Toen besloten wij om toch maar onze auto in het echt bij wijkopenautos te laten taxeren. Wij kwamen daar aan. Een erg vriendelijke jonge man ging onze auto bekijken. Ook ging hij er ff in rijden met géén van ons. Hij zei ook dat hij er nog goed uitzag. Ik ging er niet van uit dat ik het ongezien de bedrag zou krijgen omdat er best ook wel wat aan gedaan moest worden. De distributie riem .. erg hoge kosten wat ze bij het online bod niet zien. Wij moesten wachten en kregen netjes koffie. De vriendelijke jonge man gaf ons een bod van 4000 euro. Wat een goed bod was. Wij hebben dat bod zaterdags aanvaard en kregen dinsdag al het geld op onze rekening. Goede service.
Rik W. | Amsterdam | Kia Sportage, 2008 11.04.2019