Je auto te koop zetten kán makkelijk zijn

Een oud barrel dat aan vervanging toe is, hoge financiën of gewoon uitgekeken op je auto. Geen zorgen! wijkopenautos.nl biedt de oplossing om snel, gemakkelijk en efficiënt je auto te koop te zetten.

Een auto verkopen kan een hele klus zijn. Hoe jij je auto moet presenteren en welke informatie je moet geven daar kan wijkopenautos.nl jou mee helpen.

Geen zin om je bezig te houden met de administratieve rompslomp en heb je wel wat beters te doen? Verkoop je auto aan wijkopenautos.nl en wij nemen het werk van je over!

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online taxatie van jouw auto

Ontvang de definitieve verkoopprijs rechtstreeks vanuit huis

Verkoop alleen als jij
dat wilt en het geld wordt direct overgemaakt op je rekening

1. Auto te koop zetten: hoe?

ik wil mijn auto to koop zetten

Je wilt je auto te koop zetten, maar waar moet je op letten? Zelf je auto verkopen kan lastig zijn. Een goed begin is het halve werk. De juiste presentatie van je auto is daarom erg belangrijk. Het is aan te raden om de binnen- en buitenkant van je auto schoon te maken, zodat er geen vuil aan je auto zit. Heb je schade aan je auto? wijkopenautos.nl koopt alle auto’s, dus ook auto’s die in de loop der tijd schade hebben opgelopen.

Wil je een nieuwe auto kopen en van je oude auto af? Je auto te koop zetten kan een heel karwei zijn. Aan ons kun je gratis je auto verkopen. Voordeliger kan dus niet. Wij helpen jou graag met de verkoop van je auto, door middel van een eenvoudige waardeberekening op onze website.

In onze taxatietool kan je eenvoudig het kenteken van je auto, de kilometerstand en je e-mailadres invullen, waardoor je meteen de geschatte waarde van je auto te zien krijgt. Wanneer je dit hebt gedaan, wordt de dagwaarde van je auto vastgesteld. Het bedrag is een voorlopige schatting, want de definitieve waarde van je auto wordt tijdens een bezoek aan één van onze filialen vastgesteld. Het invoeren van je kenteken op onze website is geheel vrijblijvend en een afspraak maken is niet verplicht.

Auto verkopen? Zo begin je

  • Bepaal verkoopmethode: Je auto verkopen kan op veel verschillende plekken. Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen waar je dit wil doen. Kies je voor een advertentiesite? Dan is het belangrijk dat je een goede advertentie maakt. Kies je bijvoorbeeld voor wijkopenautos.nl of voor het inruilen van de auto? Dan is een advertentie maken niet nodig.
  • Presentatie: Presenteer jouw auto op de best mogelijke manier om zoveel mogelijk uit de verkoop te halen. Maak de auto van binnen en van buiten schoon en zorg dat hij fris ruikt.
  • Prijs bepalen: Het is belangrijk dat je de waarde weet van jouw auto. Met de waarde kun je de verkoopprijs bepalen. Je wil natuurlijk niet teveel vragen en kopers mislopen of te weinig vragen want dan loop je geld mis. De waarde van jouw auto berekenen kan met de online taxatietool van wijkopenautos.nl (100% gratis). Je krijgt hier de dagwaarde ZONDER dat er is gekeken naar eventuele schade of gebruikssporen. Voor een goede vraagprijs is het belangrijk een uitgebreide taxatie te doen. Dit doen wij bij ons in de vestiging in een half uur voor u. Bij wijkopenautos.nl kost de taxatie u niks maar jouw auto laten taxeren bij dealers kost wel geld.
  • Foto’s en advertentie: Als je kiest voor een advertentiesite dan is het belangrijk goede foto’s te maken. Rij uw auto naar een lege parkeerplek en zorg dat u foto’s maakt van alle kanten van het interieur en exterieur. Maak ook foto’s van eventuele schade. Schrijf in de advertentie alle details van de auto. Wees uitgebreid en wees eerlijk.
  • Geduld hebben: Nu is het wachten en u voorbereiden op potentiële kopers. Bereid u goed voor op eventuele vragen en op kopers die de prijs willen drukken. Met een goede voorbereiding en een goede vraagprijs zorgt u voor een sterke onderhandelingspositie.
  • Direct verkopen? Direct verkopen dat kan ook. Via wijkopenautos.nl kan je jouw auto binnen 24 uur verkopen. Je hoeft geen geduld te hebben, geen advertentie te maken en geen potentiële kopers te woord te staan. Je hoeft slechts jouw auto te laten taxeren in de vestiging en te wachten op ons bod.
Gratis online taxatie

2. Maak een afspraak bij een van onze vestigingen

Dit brengt ons bij de volgende stap: langskomen bij één van onze vestigingen. Op wijkopenautos.nl kan je gemakkelijk en snel een afspraak maken. Je kiest de dichtstbijzijnde locatie, de datum en de tijd wanneer het jou uitkomt om langs te komen.

Wij verwachten je op deze tijd en taxeren dan je auto. De taxateur loopt grondig alle aspecten van je auto na, zodat hij uiteindelijk tot een mooi bod kan komen. Onze service is geheel vrijblijvend, dus wanneer je het er niet mee eens bent kan je het bod afwijzen. Wanneer je het bod accepteert, is je auto verkocht!

Je auto is verkocht, wat nu?

Gefeliciteerd, je auto is verkocht. Nu hoef jij je alleen nog bezig te houden met wat je met het geld zal doen. Misschien wil je wel een gebruikte auto kopen. Een ex lease auto kopen kan ook een goede optie zijn. Of schiet de gedachte al door je hoofd dat je alle administratie van je auto nog moet afhandelen? Wij weten dat dit erg ingewikkeld en tijdrovend kan zijn, daarom doen wij dit altijd voor jou. De vrijwaring en het afmelden van je auto wordt volledig door ons gedaan. Je auto te koop zetten was nog nooit zo gemakkelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Plezierige vakkundige benadering behandeling tijdens keuring afhandeling van de verkoop van mijn auto!
F.P.H. d. | Alkmaar | Volvo XC 60, 2010 25.11.2019
Duidelijke afspraken. Je weet waar je aan toe ben. Goed bod gehad. Klantvriendelijk geholpen.
Bianca V. | Alphen aan den Rijn | Citroen C2, 2007 15.02.2018
100% goede servise
K. B. | Groningen | Suzuki Jimny, 1999 27.10.2017

Gratis online taxatie