Een auto verkopen: waar je op moet letten

Veel mensen weten niet waar ze op moeten letten als ze hun auto verkopen. wijkopenautos.nl biedt een uitgebreide service die alle zorgen wegneemt.

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet je de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger.

Als je je auto aan wijkopenautos.nl verkoopt nemen wij het gehele proces voor onze rekening, van de taxatie tot het afmelden van je voertuig bij de RDW.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. Vijf tips voor privéverkoop

Priveverkoop

Waar moet je nu eigenlijk op letten als je jouw auto privé verkoopt? Een goede voorbereiding is essentieel. Veel autoverkopers hebben gebrek aan ervaring in het handelen met tweedehandsauto’s. Dit leidt ertoe dat ze hun voertuig niet, of voor een veel te lage prijs, kwijtraken. Deze vijf handige tips helpen je op weg en maken duidelijk waar je zeker op moet letten tijdens het verkoopproces.

1. Een goede eerste indruk! Zorg ervoor dat je auto er netjes en goedverzorgd uitziet. Dit trekt kopers aan. De meeste privékopers weten weinig over de techniek onder de motorkap. Daarom letten ze voornamelijk op hoe de auto eruitziet. Een relatief eenvoudige manier om je gebruikte auto aantrekkelijker te maken is een snelle trip naar de autowasstraat. Een nette carrosserie en opgeruimde passagiersruimte geven je auto direct een hoogwaardigere uitstraling.

2. Leg een realistische prijs vast! Noem het maar het Goudlokje-principe: een auto moet voor de juiste prijs verkocht worden, niet te duur en niet te goedkoop. Dit is het allerbelangrijkste bij het verkopen van een auto. Krijg je wel erg veel reacties op je advertentie? Dat betekent waarschijnlijk dat je prijs aan de lage kant is en misschien wat opgeschroefd kan worden. Als je besluit je auto alsnog aan een van de potentiële kopers van de hand te doen, geef je eigenlijk geld weg. Wil je teveel voor je oude bolide hebben? Dan zal het je bijna niet lukken je auto te verkopen.

3. Laat je niet opjutten! Verkopers die onder tijdsdruk staan maken slechte beslissingen en haastige spoed is bij het verkopen van je auto daadwerkelijk zelden goed. Veel privékopers zullen proberen de druk kunstmatig op te voeren om een betere prijs te krijgen. Het argument “Ik heb voor vandaag een vakantiedag opgenomen!” wordt door kopers gebruikt om nog maar eens te benadrukken hoeveel tijd het allemaal wel niet kost. Een andere veelgehoorde zin “Maar we hebben de aanhanger al gehuurd” laat zien dat de koper alvast kosten gemaakt heeft. Deze trucjes dienen er enkel toe je een slecht geweten aan te praten. Laat je niet onder druk zetten of opjutten!

4. Vertrouwen opbouwen! Als je een auto van een privéverkoper aanschaft maak je geen aanspraak op wat voor garantie dan ook. Dit betekent dat kopers echt zeker moeten weten dat een tweedehandsauto technisch in orde is, zonder defecten. Alle gebreken alsook eventuele schade ontstaan door ongevallen moeten volledig gemeld worden aan de koper! Een onafhankelijke beoordeling van de staat van een auto schept het vertrouwen dat de koper nodig heeft. Een duurder technisch rapport verschaft inzicht over de technische staat van je voertuig. Als je je auto professioneel laat taxeren kan je deze taxatie gebruiken om de vraagprijs te verantwoorden.

Gratis online taxatie

5. Informatieplicht! Als je een geregistreerde auto verkoopt dien je direct daarna zowel je verzekering in te lichten alsook de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Anders moet je bijvoorbeeld wegenbelasting blijven betalen totdat de nieuwe eigenaar de auto op zijn of haar naam om laat schrijven. Ook de verzekering blijft op jouw naam staan. Mocht de koper nu schade veroorzaken, wordt dat via jouw polis geregeld. Gebruik voor de overschrijving van het voertuig en het opzeggen van je verzekeringspolis simpelweg een van de formulieren die bij online voorbeeldcontracten bijgevoegd zijn. Het snelste regel je al deze zaken direct na de verkoop op het postkantoor.

2. Je auto via wijkopenautos.nl verkopen: waar moet je op letten?

Spaar jezelf veel moeite en verkoop je tweedehandsauto direct via wijkopenautos.nl. Zo hoef je je ook niet door allerlei ingewikkelde processen te worstelen. Wij bieden een eenvoudige en snelle dienst voor het verkopen van je auto, zonder kleine lettertjes, mitsen of maren. Via wijkopenautos.nl is het verkopen van je voertuig kinderspel.

Auto verkopen – niet zonder taxatie

Met onze online taxatie en taxatie bij de monteur zorgen wij ervoor dat je auto voor een juiste prijs verkocht wordt. Gebruik onze eenvoudige online-rekenhulp om een eerste inschatting van de waarde te krijgen.

Daarna kun je een afspraak maken in een van onze filialen in Nederland of België. Onze professionele monteurs stellen vervolgens de waarde van je auto vast. Direct hierna bieden wij je een verkoopprijs waarvoor wij de auto direct van je overnemen. Deze prijs is vijf dagen geldig. Zo kun je dus rustig bedenken of je met ons aanbod akkoord gaat.

Verkoop je auto – comfortabel en zonder zorgen

Als je een tweedehandsauto verkoopt via wijkopenautos.nl hoef je je niet af te vragen of je auto wel in de juiste conditie is. Wij kopen elke auto. Maar dan ook echt elke, ongeacht leeftijd en staat. Zo hoef je het voertuig niet eerst uitgebreid op te knappen om er ook een realistische prijs voor te ontvangen. Daarnaast is onze dienst volledig gratis. Als je een auto naar ons brengt berekenen wij daar helemaal niks voor, ook niet als je ons aanbod vervolgens afwijst.

Nadat je het koopcontract met ons tekent regelen wij de rest. Wij melden je auto eerst af bij de RDW en lichten je verzekering in dat de auto verkocht is. Het aanschafbedrag maken wij direct over naar je rekening. Maak direct gebruik van onze kosteloze taxatieservice en verkoop je auto zonder verdere zorgen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Correct geholpen. Goede koffie. Reele prijs en prima service, snelle afhandeling en uitbetaling. Ik had nog een , voor mij, kostbaar bezit uit de auto vergeten. Dat hebben ze keurig naar me opgestuurd. Voor mij verdienen jullie een 10!!!!
E. V. | Groningen | Mazda Tribute, 2002 28.02.2018
Uitstekende, snelle en professionele service verleend.
Kevin V. | Arnhem | Seat Altea, 2004 31.10.2017
Ben helemaal tevreden. Goed en vakkundig geholpen. goed bod gekregen en de volgende dag verkocht. Dezelfde dag de afmeldingsdocumenten gekregen. Donderdagmiddag de auto ingeleverd en maandag stond het geld op de rekening.
B v. | Rotterdam | Opel Astra, 2011 20.06.2017