De autoverkoop: Onze checklist

Bij het verkopen van je auto komt meer kijken dan je vooraf verwacht. Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt.

Het verkoopproces van een voertuig is iets dat grondig dient te gebeuren om er het maximale uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een koopcontract of het verzamelen van alle nodige documenten. Wanneer je extra additieven bij de auto hebt is het belangrijk om de potentiële koper hiervan op de hoogte te stellen.

Het pdf-document dat wij hebben opgesteld is gemakkelijk te printen en bij de hand te houden tijdens het gehele proces.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. De autoverkoop: Onze checklist

Checklist bij auto verkoop

Het blijft een uitdaging om een auto te verkopen. De automarkt verandert voortdurend en veel privé autoverkopers slaan de plank mis. Hoewel er veel adviseurs op het gebied van autoverkoop zijn vind je bij ons alles in een overzicht. Je bent hier op de veilige website en kun je ontspannen beginnen met het verkopen van de auto.

Dowload het gratis pdf-bestand met de checklist voor autoverkoop hier.

2. Richt je op veiligheid en optimale voorbereiding

Het succesvol verkopen van een auto staat en valt met een weloverwogen aanpak. Het moet niet alleen de hoogste prioriteit zijn om te focussen op een aantrekkelijke verkoop, maar er moet ook worden gedacht aan de rechtszekerheid. Een veilig koopcontract is daarom de beste basis voor een goede auto verkoop. Bovendien is voor de optimale prijsbepaling belangrijk om de auto professioneel te laten taxeren. Voornamelijk bij beschadigde auto’s is het verstandig om de toestand van het voertuig exact bij te houden. Dat wekt vertrouwen en veiligheid bij de prijsonderhandelingen.

Voor potentiële kopers is het ook belangrijk dat de auto visueel een goede indruk maakt. Maak de auto daarom grondig schoon en los kleine tekortkomingen zelf op. Het wassen van de motor kan echter wantrouwen wekken, omdat dit de potentiële klant het gevoel kan geven dat er iets wordt verborgen, zoals het lekken van olie. Toch zorgt het reinigen van de auto ervoor dat dit als positief wordt ervaren. Winterbanden en andere additieven kunnen de verkoopprijs verder omhoog helpen.

3. Kopers hechten veel waarde aan een veilige auto

Veel onderzoekers hebben zich al de vraag gesteld welke criteria auto zoekers vandaag de dag hebben. Hieruit blijkt dat het veiligheidsaspect de beslissende factor is bij veel kopers. Ondervraagden geven aan een voorkeur te hebben voor een voertuig die beschikt over moderne veiligheidstechnologie. Wanneer dit criterium mee kan worden genomen in de verkooponderhandelingen en wordt aangevuld met andere criteria dan ben je al een goed stuk op weg.

Gratis online taxatie

Het overschrijven van de auto

Zorg ervoor dat jij je niet alleen voorbereid op het verkopen van de auto aan de potentiële koper, maar dat je ook bent voorbereid op het overschrijven. De auto is pas verkocht wanneer jij het geld hebt ontvangen en de auto is overgeschreven op de naam van de koper. Dit proces bestaat in principe uit 3 fases. In eerste instantie is het belangrijk dat je beschikt over de juiste documenten. Daarnaast dien je te weten waar je de auto kunt overschrijven en tot slot dien je de juiste documenten terug te krijgen nadat de auto is overgeschreven.

Dowload het gratis pdf-bestand met de checklist voor autoverkoop hier.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

er wordt goed gekeken naar de auto en de staat er van en er wordt netjes met je overlegt over de prijs. het is dan aan de gene die de auto verkoopt of je er mee akkoord gaat. top bedrijf!
Sharona V. | Den Haag | Ford Ka, 2005 12.03.2018
Correct behandeld servuce perfect
Piet L. | Breda | Kia Soul, 2011 07.11.2017
Ik ben heel tevreden over de hele gang van zaken
Lucien R. | Amsterdam | MINI MINI, 2011 01.07.2017

Gratis online taxatie