Gratis auto adverteren - Gebruik deze tips

Je overweegt om je auto weg te doen, maar weet niet zeker of je er genoeg voor krijgt. Dat ontdek je door je auto gratis te adverteren en te verkopen wanneer jij wat wilt.

Door je auto kosteloos onder de aandacht te brengen ontvang je biedingen en kom je erachter hoeveel je auto waard is op de markt. Je ontmoet potentiële kopers en vervolgens maak je een weloverwogen beslissing om je auto wel of niet te verkopen.

Met de vele online platformen is het lastig om de juiste kanalen te vinden om je auto gratis te adverteren. wijkopenautos.nl geeft informatie en tips bij het adverteren van je auto, zodat jij weet waar en hoe je jouw auto het beste moet adverteren.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Gratis online waardebepaling

Ontvang definitieve verkoopprijs
direct online

Verkoop als jij dat
wilt & snelle betaling

1. Waar kan ik mijn auto gratis adverteren?

adverteren

Voordat jij je auto onder de aandacht brengt is het van belang dat je weet waar dit kan. Het internet heeft het makkelijk gemaakt om je auto een landelijk bereik te geven via advertenties. Dit heeft de laatste decennia gezorgd voor veel nieuwe partijen op de automarkt. Met de onderstaande tabel geven wij een overzicht van enkele van deze partijen en of deze wel of niet gratis zijn.

Bij veel partijen is het vandaag nog mogelijk om gratis een advertentie te plaatsen. Waarom is een auto adverteren gratis bij deze partijen? Dat doen zij om zoveel mogelijk mensen van hun platform gebruik te laten maken. Want waar kies jij liever voor? Een platform waarvoor je moet betalen om je auto te plaatsen of wanneer je niet hoeft te betalen? Juist, gratis auto adverteren klinkt voor iedere Nederlander beter in de oren. Echter zit hier ook een keerzijde aan. Het plaatsen van de advertentie is wellicht gratis, maar krijgt pas de maximale publiciteit bij een betaling.

Dat houdt in dat je auto niet het maximale bereik behaald met een gratis auto advertentie. Nadat het voertuig een korte tijd bovenaan staat in de zoekresultaten zakt deze al snel weg naarmate er meerdere advertenties worden geplaatst. Voor een bepaald bedrag komt je auto weer tijdelijk bovenaan de resultaten te staan. Dit is een van de methoden hoe de platformen hun geld verdienen.

2. Hoe werkt het plaatsen van een advertentie?

Het plaatsen van advertenties wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Bij het platform waar jij je advertentie wilt plaatsen maak je een account aan. Vervolgens geef je aan dat je jouw auto wilt verkopen. Er volgen instructie voor informatie die je in moet geven voor de website, zoals het geven van je persoonsgegevens en de nodig informatie over het voertuig. Hiervoor zijn foto’s nodig, zodat bezoekers van de veiling een indruk krijgen van je auto.

Vervolgens kun je gratis auto adverteren door je advertentie te plaatsen. Hierna is het wachten op biedingen en contactverzoeken met potentiële kopers voor je auto. Let erop dat je bij advertentiewebsites afspraken maakt met potentiële kopers. Hierbij komen proefritten aan te pas en je kunt veel onderhandelingen verwachten van kopers. Ook geeft het plaatsen van een advertentie geen garantie op verkoop.

Tips bij gratis auto adverteren

Kies je ervoor om gebruik te maken van advertentie websites? Maak dan gebruik van onze tips om je advertentie zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Zeker wanneer je kosteloos publiciteit wilt ontvangen voor je auto is het van belang dat je dit op de juiste manier doet.

Gratis online taxatie
  • Geef veel zorg aan de foto’s die je van het voertuig maakt. Probeer van alle invalshoeken een foto te maken, zodat bezoekers zoveel mogelijk van je auto te zien krijgen. Vergeet je auto niet eerst goed schoon te maken, zodat deze optimaal glimt op de foto’s!
  • Heeft de auto schade? Vermeld dat dan ook in de beschrijving en maak er een foto van die je weergeeft. Zodra bezoekers er ter plekke pas achter komen dat een auto schade heeft dan zal men vastberaden zijn om de prijs naar beneden te brengen. Vermeld je dit van tevoren bij de advertentie en ziet de bezoeker het ter plekke pas? Verwijs dan terug naar de advertentie.
  • Geef een zo volledig mogelijke beschrijving van het voertuig. Dit wekt vertrouwen bij de lezer. Wie een advertentie ziet met zeer beperkte informatie zal minder snel vertrouwen hebben om het voertuig te bezoeken.
  • In de meeste gevallen kies je een bedrag van waar mensen beginnen met bieden. Een andere optie is om dit leeg te houden. Dit heeft beiden een voor- en een nadeel. Met een vast bedrag ontvang je minder vaak biedingen die niet interessant zijn. Indien je dit leeg laat en mensen zelf contact op laat nemen heb je eerder een kans dat mensen toch meer bieden voor de auto.

3. Verkoop hem aan ons!

Geen zin of geen tijd om een advertentie te plaatsen en te wachten op kopers? Dan kun je ook nog altijd naar een van de vestigingen van wijkopenautos.nl komen. Hier doen wij een volledige taxatie van jouw auto en dit is tevens het bod wat doen. Is dit bod interessant? Dan heb jij zojuist jouw auto zonder moeite verkocht. Je kan binnen 24 uur je auto verkopen bij wijkopenautos.nl. Het geld? Dat maken wij dezelfde dag nog over en dat heb je na 2 dagen op je rekening. Dat is nog eens snel én gemakkelijk.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snelle taxatie vlotte afwikkeling
Pieter L. | Goes | Volvo S 80, 1999 14.03.2018
Precies zoals de reclame zegt: goede en snelle kwaliteit plus een goede prijs. 9.5!
Alex W. | Rotterdam | Dacia Logan MCV II, 2015 08.11.2017
Super ervaren medewerkers.. goede prijs voor je auto! Alles binnen no time geregeld!!! Aanrader...
Diana B. | Almere | Audi A4, 2012 11.07.2017