Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wijkopenautos.nl heeft hét alternatief voor autodemontage

Als je auto compleet versleten is en rijp voor de sloop kun je hem niet meer verkopen. Je kunt hem naar de sloop brengen, maar ook naar een autodemontage. Daar worden alle bruikbare onderdelen van je auto klaar gemaakt voor hergebruik. Wij bieden een alternatief voor de autodemontage door je auto te kopen. Op die manier krijg je nog een goede prijs voor je sloopauto. Gaat naar onze taxatietool en vul je kentekennummer, het aantal kilometers op de teller en een geldig e-mailadres in. Vervolgens verschijnt de dagwaarde van je auto.

De dagwaarde zal in jouw geval niet het meest realistische beeld geven, omdat wordt uitgegaan van een nog goed functionerende auto. Maak daarom een afspraak voor een taxatie. Deze kan binnen binnen 48 uur plaatsvinden. Bij de taxatie wordt de motor getest en de binnen- en buitenkant worden aan een inspectie onderworpen.

Daarna volgt een proefrit en doen wij een vrijblijvend bod op je auto. Dan is het mogelijk om je auto direct te verkopen.

Onder onze autodemontage service valt:

Gegarandeerde auto opkoper
Vrijblijvend taxeren
RDW-erkend bedrijf
Gratis service
Vrijblijvend aankoopbod

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De service in de garage waar de taxatie plaats vond was enorm goed. Het personeel was ook uiterst vriendelijk. Een echte aanrader. (Frida D.)

Ik kon heel snel terecht voor de taxatie in de werkplaats, waar het personeel ook erg vriendelijk was. (Oebele T.)
Nissan Qashqai, BJ 2010
Nissan Qashqai, BJ 2010
Golf 5 Variant, BJ 2008
Golf 5 Variant, BJ 2008
BMW X3, BJ 2006
BMW X3, BJ 2006
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
Sita D.

De goede communicatie tussen de medewerkers en de klanten hebben een goede indruk achter gelaten. De service van het bedrijf was voortreffelijk en over het bod heb ik ook niets te klagen.

Harm B.

Dat alles zo snel zou gaan had ik niet verwacht. Snelle afspraak ook, veel eerder dan ik had durven hopen. Over de kennis van de taxateur valt ook niet te twisten. Deze mensen weten waar ze mee bezig, daar is geen twijfel over mogelijk.

Wanneer moet jouw auto naar de autodemontage?

Je dient eerst te berekenen of je een sloopauto hebt die rijp is voor de autodemontage. Daarvoor dien je de reparatiekosten en de dagwaarde te weten. De reparatiekosten kun je bijvoorbeeld opvragen bij de verzekering als je een schadeauto hebt. De dagwaarde bereken je met onze taxatietool door het invullen van je kenteken en de kilometerstand. Je auto is een sloopauto als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Het is dan te duur om je auto te repareren, omdat de kosten hoger zijn dan de waarde van je auto. In de autohandel heb je verschillende manieren om van je sloopauto af te komen. Autodemontage bedrijven halen je hele auto uit elkaar en maken alle onderdelen klaar voor recycling. Autodemontage is een goed voor het milieu, omdat de auto onderdelen hergebruikt worden. Je kunt je auto ook naar de sloop brengen in plaats van naar de autodemontage. Daar krijg je vaak niet meer dan de schrootwaarde, terwijl je auto toch nog functionerende onderdelen heeft of geschikt is voor de export en in het buitenland gerepareerd kan worden.

Je auto exporteren in plaats van autodemontage

Wij bieden het alternatief van de export. Voor jou maakt het misschien niets uit, maar als je het in je portemonnee merkt dan wordt het misschien interessant. Het is zo dat het mogelijk is om een auto toch te repareren als je auto economisch gezien rijp voor de sloop is. Om je auto een sloopauto is als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto is het repareren in Nederland niet aantrekkelijk. Als je de auto exporteert naar een land waar de reparatiekosten lager liggen dan in Nederland, dan kan de auto nog gerepareerd worden.

Het is mogelijk om je auto zelf te exporteren, maar daar zitten kosten aan en het bezorgt je het nodige papierwerk: Je dient de auto WA te verzekeren voor de export en dit kost ongeveer 75 euro. Daarnaast moet je een uitvoerkenteken aanvragen en je auto afmelden bij de RDW voor een uitvoerverklaring. Je kunt je deze moeite besparen: als opkoper van je schadeauto nemen wij je auto voor een goede prijs van je over! Het enige wat jij doet is een online waardebepaling met onze taxatietool en een afspraak maken voor een taxatie. Bij deze taxatie keuren we jouw auto volledig. We doen een bod en als je akkoord gaat, verkoop je je auto meteen.

Verkoop je sloopauto voor een goede prijs

Wij taxeren en en kopen elke auto, zelfs al is het een sloop- of schadeauto. Je kunt je auto wegbrengen voor autodemontage of naar een autosloopbedrijf. Je kunt hem ook aanbieden op een autoveiling waar auto opkopers tegen elkaar opbieden, maar dit leidt niet altijd tot een goede prijs. Zeker niet voor een schadeauto. Verkoop je schadeauto daarom aan wijkopenautos.nl. Op die manier ben je snel van je auto af en wordt je auto volledig hergebruikt.

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

2. Betaling

Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: